Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Трети опит Община Бургас да си върне собствеността върху пътя към имота на Ахмед Доган

Трети опит бургазлии да си върнат собствеността върху единствения общински път към  имота на Ахемд Доган в парк Росенец започва в Общинския съвет, съобщиха от СЕК. Константин Бачийски и колегите му от партията обединиха усилията си със съветника от Демократична България – Обединение“ Димитър Найденов.

Представителите на опозицията регистрираха в деловодството на общинския съвет докладна с предложение да бъде отменена  точка „3“ от решението, прието на 28 април, с което  общинските съветници от мнозинството отнеха достъпа на българските граждани до тази част на брега на парк Росенец.

В докладната си вносителите отново призовават общинските съветници да отменят решението си, с което правата на българските граждани са били грубо нарушени в полза на частни лица.

Константин Бачийски и Димитър Найденов са категорични, че от общинска администрация така и не са представили никакви доказателства за отпадналата публична необходимост на имотите край нос „Чукалята“, посочени в прословутата т. „3“, заради която бургазлии бяха отвратени.

През месец юни Константин Бачийски вече внесе подобна докладна, но тя беше спряна от общинската правна комисия, не беше допусната за разглеждане в ресорните общински комисии и не достигна до дневния ред на сесията на общинския съвет.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Иво Баев

Баев: Няма раздор в „Демократична България“ в Бургас

Няма раздор на местно ниво в коалицията „Демократична България“. Това коментира пред БНР-Бургас общинският съветник Иво Баев. Преди поредната акция в „Росенец“, съпредседателят на коалицията, Христо Иванов, намекна за различия между позициите на двамата общински съветници Димитър Найденов и Иво Баев: „ Когато започнеш да се..

публикувано на 07.08.20 в 17:48

Оградите в парк Росенец са преместени

Христо Иванов и Димитър Найденов направиха проверка днес в парк   Росенец дали продължава да има огради, които препречват достъпа до българския бряг. Огражденията са преместени така, че да има достъп до общинския път. Една част от тях, обаче, стоят там с надпис " Строителен обект". До самия плаж се стига, там също няма поставени огради.На място е имало и..

обновено на 04.08.20 в 13:09

Слагат пилон с българския флаг в парк Росенец

Българският флаг ще се вее на парк Росенец. След бурни дебати, продължили близо час, съветниците в Бургас гласуваха предложението на Димитър Найденов за поставяне на пилон с националния трибагреник.  Това ще стане на същото място, където на 11 юли българският символ бе поруган, след като бе захвърлен от служител на НСО. Димитър Найденов поясни:..

публикувано на 28.07.20 в 16:29

ГЕРБ: Отменяме решението за Росенец

Да бъде оттеглено решението, от месец април т.г., относно одобряване и изменение на ПУП на територията на лесопарк „Росенец”. Това предлагат в извънредна докладна записка председателят на Общински съвет – Бургас проф. Севдалина Турманова и председателите на постоянни комисии от ГЕРБ в местния парламент. „През последните 10 години Община..

публикувано на 27.07.20 в 15:28

Докога заседанията на Общинския съвет в Бургас ще бъдат закрити, пита гражданска инициатива

Инициатива #УчастиеНeУ́част изпрати отворено писмо до Общинския парламент в Бургас с питане какво налага закрития режим на заседанията и неговите комисии. Организацията е  национална гражданска инициатива за предизвикване на законодателни промени за реално гражданско участие в управлението и преди всичко за демократизиране на условията за граждански..

публикувано на 22.07.20 в 13:40

Георги Дражев: Протестите са необходими, защото има страшна криза в доверието към властта и правосъдната система

Бургас се включва в протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор с шествия вече 10 дни. Сред постоянните участници е Георги Дражев от движение „Антимафия“, който първоначално дори се опита да ги организира, но след това отстъпи тази функция на други протестъри. Ще ви припомня, че Дражев бе един от най-отявлените..

публикувано на 21.07.20 в 14:56

Борисов: Повече пари за България въпреки орязания бюджет на ЕС

Общият размер на средствата по Многогодишната финансова рамка и пакета „Следващо поколение“ за следващите години, за България е близо 29 милиарда евро. Това съобщи  премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook  в коментар за споразумението между европейските лидери. "Това са повече пари в новия бюджет. И сме една от малкото страни, които ще..

публикувано на 21.07.20 в 08:48