Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спират изграждането на крематориума до Камено

Няма да има крематориум в Камено. Това обяви самият инвеститор в писмо до медиите, който посочи, че преустановява инициативата.

Нестихващата епидемия от коронавирус, очакващата се втора вълна на заболяването у нас и несигурната политическа обстановка. Това е посочено от инвеститора "Ворик Груп" като причини да се прекрати инициативата. Заради тези фактори, посочват от компанията, бизнесът търпи големи загуби, което пък прави банковите институции предпазливи при отпускането на кредити. Дори и при нормализиране на ситуацията, не се предвижда размразяване на проекта, уточняват от фирмата.

Крематориумът, който трябваше да осигури 40 работни места и да е първият в страната извън столицата, не срещна подкрепа и от местни жители, които протестираха срещу изграждането.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В петък в Етномузея в Бургас ще готвят родопски пататник

Как се готви родопски пататник ще покажат този петък в Етнокухнята на Етнографския музей – Бургас. Пататникът е типично родопско ястие, а името му произлиза от наименованието на картофите – “патати” в родопския край. Основните му съставки са: картофи, лук, сол и джоджен, като според сезона също могат да се правят добавки – с месо, пръжки, сирене,..

публикувано на 28.05.24 в 11:47

Бургас губи от облика си, нужни са мерки за опазване паметниците на културата

Събарянето на емблематична сграда на ул „Славянска 19“ и постъпилите множество сигнали, станаха повод бургаските архитекти да се обединят и да потърсят начини за опазването на културното наследство и старинния вид на града. Това се случи на кръгла маса в "Морското казино".   Според аpx. Bлaдимиp Mилĸoв, председател Камарата на..

публикувано на 28.05.24 в 11:04

Община Царево с реорганизация на движението на МПС

От днес се въвежда реорганизация на движението за квартал „Василико“ и къмпинг „Нестинарка“.  Целта е да се раздели тежкотоварният трафик от този на леките автомобили, като в същото време са взети предвид състоянието на участъците и становищата, и препоръките на експертите. Забранява се и се преустановява движението на превозни средства край..

публикувано на 28.05.24 в 09:47

Ремонт на предавател, възможни са прекъсвания на сигнала на БНР - Бургас

Днес, 28 май от 10 до 16 часа ще бъде извършен ремонт на предавател на ултракъси вълни МЕДЕН РИД 6 на честота 92.5 MHz, излъчващ програмата на БНР – Бургас Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате БНР - Бургас през интернет сайта binar.bg.  

публикувано на 28.05.24 в 09:24
Новият сливенски митрополит Арсений беше посрещнат тържествено в своята епархия. Той беше избран вчера за Сливенски митрополит от Светия Синод. За него гласуваха 7 от митрополитите, докато останалите петима подкрепиха неговия съперник - Мелнишкия епископ Герасим.

В Сливен посрещнаха новия митрополит (ОБНОВЕНА)

Сливенската епархия посрещна новия митрополит Арсений със звън на празнични камбани в храма на село Крушаре. На място дойдоха много духовници от епархията и вярващи. В Сливен посрещат новия митрополит Сливенска епархия има нов митрополит, пред Синода го посрещнаха с възгласи "Недостоен" Преди да влезе в храма "Света Троица", където имаше..

обновено на 28.05.24 в 08:32

До два месеца приключват ВиК ремонтите по „Индустриална“ и „Чаталджа“ в Бургас

До два месеца трябва да приключат ВиК ремонтите по ул. „Индустриална“ и „Чаталджа“,  за да може Община Бургас да напредне с цялостно благоустройство. Това са потвърдили институциите на среща с кмета Димитър Николов и зам.-областния управител Владимир Крумов. На нея са присъствали директорът на РИОСВ Павел Маринов, изпълнителният директор на ВиК..

публикувано на 27.05.24 в 15:38
Сдружение

"Православен зов" призовава за единство в църквата

Бургаското сдружението "Православен зов" с реакция срещу избора на Сливенски митрополит и опитите за разкол в църквата. В писмо изпратено до Врачанския митрополит Григорий, който е наместник-председател на Светия синод, те призовават Синода да прекрати мълчанието си по отношение на действията на част от митрополитите и уставът да бъде спазван...

публикувано на 27.05.24 в 13:53