Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Археологическа изложба и концерти в Созопол

снимката е илюстративна
Снимка: БНР Бургас

През туристическия сезон „Лято 2020 г.”, „Музеен център” Созопол поставя началото на нов проект, свързан с развитието на културния туризъм в Община Созопол. Инициативата под надслов „Изкуството в древността” включва поредица от изложби, представящи първокласни експонати от фондовете на археологическия музей.

На 30.07.2020 г. от 17:30 ч. в залите на Експозиция „Старият Созопол” (на ул. „Кирил и Методий” № 29), кметът Тихомир Янакиев ще открие археологическата изложба „Малка антична пластика V – III век пр. Хр.”. В нея са включени около 160 артефакта, групирани в отделни тематични модули.

Днес и утре Лятната академия на изкуствата ще слее в едно история и култура. За първи път участници от майсторските класове по творческо писане и виолончело ще представят своите творби и ще озвучат Стария Созопол, града с хилядолетна история. Звуците на класическата музика ще раздвижат и запълнят атмосферата с вдъхновение и обаяние .

Концертите ще се проведат на открито - археологически разкопки до храм "Св.Георги Победоносец" и Арт галерия "Ласкариди" .

30.07. от 20:00ч. - Заключително събитие на участниците в майсторски клас по творческо писане при Вяра Николова

31.07. - от 19:30ч. - Заключителен концерт на участниците в майсторски клас по виолончело при проф. Анатоли Кръстев

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Концертът "Музикалните паркове на Бургас" ще се проведе в „Акве Калиде“

Туристически комплекс "Акве Калиде" ще отбележи на 26 септември, своя празник и 5-ия си рожден ден. Програмата включва концертното събитие "Музикалните паркове на Бургас" от 18.30 часа. Трите кралици на струните - цигулка, виола и виолончело от "Трио Quatro", ще омагьосат всички гости в съботната вечер в амфитеатър "Акве Калиде" в..

публикувано на 23.09.20 в 13:23

"Денят на жената" е най-добрият филм от фестивала на документалното кино

Международният фестивал в Бургас отличи продукцията на Доля Гавански,  която ни среща с над 30 жени –  с писателката  Нобелов лауреат Светлана Алексиевич,   с   ветерани от битката при Сталинград и ленинградската блокада,   с "гласът на СССР",  с трактористка героиня-  с  жени,  изградени в култура,  която официално  ги прави  равни на мъжете. О т..

публикувано на 22.09.20 в 21:38

Кой филм ще бъде победител в 3-то издание на DOCK, вижте днес в 20.30 във Флората

Тазгодишният победител в престижния международен  фестивал за документално и историческо кино DOCK ще бъде обявен в 20.30 часа в експозиционен център "Флора". В последния фестивален ден можете да гледате "Денят на жената" в 18.00 часа  и "Тръмп,анатомията на еди мъж" в 19.30 часа във Флората. "Денят на жената" разказва удивителни истории..

публикувано на 22.09.20 в 17:27

Два филма за БНР участват във Фестивала на документалното историческо кино в Бургас

Два филма за историята на Българското национално радио са включени в програмата на Международният фестивал на документалното историческо кино – DOCK 2020, който се открива днес в Бургас . Зрителите ще могат да гледат „Олово срещу словото“ (2015 г.) и „От града към света“(2019 г.) Първият филм е посветен на 80-годишнината на Българското..

обновено на 22.09.20 в 12:01

Латино пулс с оркестъра и балета на Бургаската опера

За първи път в Бургас "Латино пулс", в който ни посвещава диригентът Свилен Симеонов. Адаптация за Симфоничен оркестър, фламенко балет и солистката Ралица Петкова -с електрическа и акустична цигулка. В програма са включени: боса нова, самба, хабанера, бразилейра, румба, милонга, ча-ча-ча, хота, фарандола, арагон, сигидилия.Страстни пиеси,..

публикувано на 21.09.20 в 09:30
Кадър от филма „Разстоянието между мен и мен“, Румъния

Филмите „Разстоянието между мен и мен“ и „Процесът“ в днешния ден на фестивала DOCK

Филмите „Разстоянието между мен и мен“ и „Процесът“ са включени  днешната програма на Международния фестивал на документалния и исторически филм  DOCK. Те ще бъдат  представени в  експозиционен център "Флора " в 18.00 часа и 19.30 часа. В  "Морското Казино" ще бъдат излъчени документалните филми „Възможни разстояния“ и „Северна Корея в епохата на..

публикувано на 21.09.20 в 10:00

"В полите на Витоша" с премиера в Сливен

"В полите на Витоша" премиерно в Сливен на 21 и на 26 септември със сценичната версия и режисура на Стайко Мурджев.   С участието на Христо Мутафчиев, Бойка Велкова, Иван Николов, Мария Панайотова, Ивайло Гандев, Димитър Марков, Августин Демерджиев и Вяра Начева. Един спектакъл, който си служи не само с драматичния текст на автора, но и с неговата..

публикувано на 21.09.20 в 09:10