Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Представят изложбата „Път през поколенията” в Поморие

Снимка: Община Поморие

Oбща изложба на три поколения художници от фамилията Халачеви ще бъде открита в Поморие. Тя ще бъде представена в Градската художествена галерия „Дечко Стоев”. Експозицията включва графика от проф. Симеон Халачев, аерография на Димитър Халачев и живопис от Симеон Халачев – внук. Изложбата се нарича „Път през поколенията” и ще бъде открита на 06 август от 18.00 ч.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

EAST 17 ще участват за втори път на SPICE Music Festival

Трета фестивална вечер предстои на SPICE Music Festival. Заради невъзможност на изпълнители да пътуват до Бургас заради ситуацията с коронавируса и ограниченията в някои страни, се наложи промяна в програмата. EAST 17 пристигат отново в България, за да участват в събитието. Почитателите им ги видяха и миналата година а сцената. Включват се и 5IVE...

публикувано на 09.08.20 в 17:18

5IVE заменят VENGABOYS на SPICE Music Festival

Изненадите от SPICE Music Festival продължават .Една от тях е известната момчешка група от 90-те – 5IVE, които пристигат в Бургас, за да се включат в програмата на мястото на VENGABOYS. VENGABOYS, както и C Block не можаха да отпътуват от страните си, заради усложнената обстановка и непрекъснато променящите се рестрикции за пътуване, свързани..

публикувано на 08.08.20 в 20:05

Хиляди пяха " И замирисва на море" и "I like to move it" на Spice music festival

В огромна дискотека се превърна зоната пред Морска гара в първата вечер на Spice music festival .Хиляди българи за втори път се събраха, да чуят едни от най-големите хитове на 90- те години.Сцената тази година е с променено разположение, щандовете за храна и напитки също. Причината е,  да има повече дистанция между хората. Музикалното събитие беше..

обновено на 08.08.20 в 12:46

Sea of black festival ще се проведе днес в Бургас

Една чуждестранна и осем български групи ще вземат участие в тазгодишното издание на SEA OF BLACK FESTIVAL, съобщиха от Община Бургас. Това са GWENDYDD, JFT, CHURCH OF DESTINY, BESTIA ATER и LUNATIC THEATER от София, SURRATION от Бургас, FROM THE ASHES от Ямбол, ENGINEER OF DEATH от Троян и GET SOME! от Холандия. Събитието ще се проведе днес в Летния..

публикувано на 08.08.20 в 09:32

През септември предстои четвъртата национална фолклорна среща "Китен и приятели 2020"

За четвърти пореден път Китен ще бъде домакин от 5 до 7 септември на Националната фолклорна среща "Китен и приятели" . Това каза за БНР Бургас странданската народна певица Златка Ставрева : "Българското фолклорно изкуство е уникално в музикалния свят. Четвъртата националната фолклорна среща се посвещава на деня на Съединението на Княжество..

публикувано на 07.08.20 в 16:47

Киновечери под звездите в Ямбол с любими български филми

Топлите летни месеци предполагат за повече време на открито и Лятното кино в прохладния Градски парк на Ямбол е една чудесна възможност то да бъде оползотворено приятно и пълноценно. Тази година любителите на седмото изкуство в града ще преживеят незабравими емоции с обичани и вечни български филми от фонда на Националния филмов център. Напълно..

публикувано на 07.08.20 в 15:38

Представят Анхиалско-Месемврийската кондика в Помориe

Анхиалско-Месемврийската кондика ще бъде официално представена днес от 18:00 часа в Градската художествена галерия “Дечко Стоев”, съобщиха от Община Поморие. Летописната книга ще бъде дарена на Историческия музей в морския град и ще бъде част от новата изложба – „Православието в Поморие – минало и настояще”. Кондиката ще бъде представена от Любка..

обновено на 07.08.20 в 15:24