Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изгубилата се жена е от Тополица, синът й я прибра

Снимка: БТА

Намерената по-рано днес в района на Морската гара жена, чиято самоличност не бе ясна, е от с. Тополица и е била на гости на сина си в Бургас, съобщиха от ОД на МВР. Преди минути той пристигнал в полицията и я прибрал вкъщи. Обяснил, че майка му тръгнала да се прибира към селото, но явно се е загубила. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отнеха автомобила на бракониери на язовир "Жребчево"

След извършени многократни проверки на язовир "Жребчево" в местността „Шумата“,  инспектори на РК Сливен и Стара Загора установиха четири лица, които извършват риболов с мрежи. Мрежите, тип „сетка“. Общата им дължина е 100 м.. Те са иззети,  а уловената в нея риба от вида шаран – 20 кг. е освободена и върната във водата. След потърсено съдействие от..

публикувано на 10.08.20 в 09:22
пожари

Пожарникари и доброволци дежуряха през нощта в района на Лесово

Все още не е отминала опасността от разгарянето на нови пожари в землището на крайграничното село Лесово. Близо две денонощия бяха необходими на огнеборци, горски служители, граничари и доброволци да се справят със стихията. В гасенето се включи и военен  хеликоптер.  Огънят в района на Лесово беше овладян вчера, но все още има тлеещи..

публикувано на 10.08.20 в 08:41

Двама туристи се удавиха в Обзор и Поморие

Двама души - мъж и жена се удавиха  в Обзор и Поморие, съобщи полицията. Първият инцидент е станал в  района на плажната ивица пред хотелски комплекс «Мирамар» в Обзор.  От морето вечерта в петък е извадена удавена жена. Установено е, че малко след 18.00 ч. в морето при червен флаг е влязла 43-годишна румънска туристка, отседнала в Обзор, която не..

публикувано на 10.08.20 в 07:45
Снимката е илюстративна.

Все още не е овладян пожарът до елховското село Лесово

Все още не е овладян пожарът до елховското село Лесово. Няма опасност за населението, както и за граничния пункт на българо- турската граница. В гасенето на огъня се включи и хеликоптер.  В момента горят сухи треви и храсти в посока- българо-турската граница, но далеч от граничния пункт, уточни областният управител Димитър Иванов.  В близост до село..

публикувано на 08.08.20 в 11:31

Овладян е пожарът край язовир „Жребчево“

Овладян е пожарът край язовир „Жребчево“ в района на местността „Запалня.“ Това съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Сливен комисар Владимир Демирев. Вчера следобед пожарът обхвана около 450 декара борова гора и в потушаването му се включиха хеликоптер на Българските военно въздушни сили и тежка..

публикувано на 08.08.20 в 11:11
Снимката е илюстративна.

Продължава овладяването на пожара до елховското село Лесово

Овладяването на пожара до елховското село Лесово продължава и днес. Късно снощи обстановката там се успокои, но на много места има тлеещи огнища и съществува реална опaсност от ново разпалване. Гасенето се затруднява от пресечената местност и силния вятър. Пожарът се е разпрострял на площ от около 5 000 декара, основно сухи треви и храсти. Няма опасност..

публикувано на 08.08.20 в 08:11
Снимката е илюстративна.

Пожарът около село Лесово още не е локализиран, но не обхваща нови територии

Успокоява се постепенно обстановката около ямболското село Лесово. Пожарът там още не е локализиран, но не обхваща нови територии. Горят сухи треви и храсти. Шест екипа на противопожарната служба, както и земеделска техника на арендатори, са включени в овладяването на огъня. Няма опасност за Лесово, нито риск пожарът да премине през границата..

обновено на 07.08.20 в 22:49