Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Протестна подписка срещу настаняването на болни от коронавирус в несебърски хотел

| обновено на 05.08.20 в 10:55

Собственици на имоти и къщи за гости в Несебър протестираха срещу избора на хотел, в който да се настаняват болните с КОВИД-19. Протестът се проведе пред Областната управа в Бургас, където беше внесена протестна подписка с настояване да бъде определен нов хотел за изолиране на болните. 
Над 120 души са подкрепили протестната подписка, каза Десислева Вунтунийска:
Подписката е срещу решението за определяне на хотел" Дел Мар" за карантинен хотел.Хора от района са се разписали срещу това решение.Искаме да изразим тоталното си несъгласие.
Хотелът, в който ще се изолират болните, се намира в оживена туристическа зона между Равда и Несебър и крие риск от разпространение на вируса, казаха протестиращите:
Там има магазини, дори целогодишно.Не живеят хора само за два месеца.По тези тераси като излязат хора, при кашляне, кихане може и аз да се заразя.Много е оживено.
Мисля, че не е редно да избягаме от София в апартамента си и да се окаже,че сме дошли точно в огнището на заразата.
Междувременно от Министерството на туризма, в становище до медиите, посочват, че до момента няма подписан договор или споразумение със собственика на хотела, а до края на седмицата ще се търси нов обект за изолиране на болни туристи.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Утре е финалът на състезанието BurgasBlueS

В събота, 5 декември 2020 г., ще се проведе дългоочакваният финал на предприемаческото състезание BurgasBlueS. Целта на конкурса е да подпомогне осъществяването на идеи в областта на Синята икономика, които да бъдат реализирани на територията на община Бургас. По време на т.нар. Demo Day отборите, достигнали до финала на състезанието, ще имат..

публикувано на 04.12.20 в 19:15

Отвориха приемна в помощ на бизнеса в Бургас

Днес в Бизнес-инкубатор - Бургас беше открита приемна, целяща да улесни представителите на бизнеса, при попълване на заявления за финансови помощи, свързани с пандемията. Експерти ще съдействат и при подаване на проектни предложения по отворените процедури в ИСУН 2020. Приемната на ул. "Княз Александър Батенберг" №28 ще е отворена всеки ден от 9:00 до..

публикувано на 04.12.20 в 14:19
Снимката е илюстративна.

Експерти предлагат мерки за подпомагане на туризма

Мерки за подпомагане на туризма предлагат от местната браншова камара. Причината е ситуацията с кризата заради коронавируса и загубите, които търпи бизнесът. От Бургаската регионална туристическа камара са изпратили писмо до компетентните институции. В него се посочва, че не са изпълнени част  от обещанията от страна на държавата за подпомагане..

публикувано на 04.12.20 в 13:30

Глътка въздух за предприемачите

Европейският банков орган разреши българският бизнес да ползва кредитния мораториум и да отложи плащането на лихви или главници.  Националната агенция за приходите ще разплаща компенсациите за затворените микро, малки и средни предприятия. Председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев отбелязва:  Кредитният мораториум, който се..

публикувано на 03.12.20 в 13:41
Снимката е илюстративна

До 4 декември земеделци кандидатстват по de minimis за компенсиране на щетите от сушата

Утре е крайният срок за подаване на заявления по схемата de minimis за компенсиране на щетите от сушата през 2020 г. за стопаните от областите Бургас, Варна, Добрич, Сливен, Силистра, Шумен, Ямбол. Осигурените средства са в размер на 13,4 млн. лв. Общият размер на помощта по схемата, която един земеделски стопанин може да получи, е до..

публикувано на 03.12.20 в 08:20

Бургас в надпреварата за Годишните награди в туризма

Започна онлайн гласуването за Годишните награди в туризма, организирани от Министерство на туризма на Република България. Инициативата има за цел да допринесе за популяризирането на българския туризъм, като представи пред публиката разнообразните дестинации, събития и дадености на страната, които я превръщат в целогодишна дестинация. Конкурсът поощрява..

публикувано на 02.12.20 в 15:28

Диана Иванова: В Бургас има повишен интерес към закупуването на жилища

Повишен интерес има към инвестирането в недвижими имоти, но има ограничения в предлагането на жилища.. Цената на новото строителство е повишена, но това се  дължи на по-високото качество и новите удобство в жилищата. Това каза Диана Иванова, управител на агенции за недвижими имоти в Бургас: "В момента има доста голяма активност от страна на..

публикувано на 02.12.20 в 14:39