Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Около 30 души протестираха в Бургас

Около 30 души протестираха в Бургас с искане за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Със скандирания „Оставка“, „Мафията вън“ и „Свобода“ протестното шествие премина от сградата на Община Бургас през улица „Алеко Богориди“ до КЦ "Морско казино". Хората посочиха, че не е била правилна мярката за премахването на палатковите блокади в страната:

„Това е поредната наглост от страна на управляващите. Явно се уплашиха от 10-15 човека по кръстовищата. Това няма да ни спре.“

„Това е безсилие на управлението. В момента те използват факта, че през август хората са на море и се опитват да разтурят този протест. За мен това е голяма грешка, защото през септември нещата ще тръгнат наново в София и то доста по-грубо.“

„За една демократична държава би трябвало да има палаткови лагери, свобода на словото. Свобода на всичко трябва да има в една демократична държава.“

Хората допълниха, че ще продължат да протестират.  


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Изготвят техническия проект за Музей на музиката в Бургас

Има сключен договор за изготвяне на технически инвестиционен проект за реставрация и адаптация на къщата на композитора Георги Шагунов, която трябва да се превърне в Дом на музиката. Т ова съобщи началникът на отдел „Култура“ в община Бургас Петър Парушев.   „След като е сключен договорът, тече 30-дневен срок, в който..

публикувано на 22.09.20 в 17:36

Създаването на Къща на музиката ще бъде голямо завоевание за културния живот в Бургас

Осъществяването на Къщата на музиката ще бъде голямо завоевание,  един голям плюс в културния живот в Бургас и неговия принос в националната музикална култура, каза Румяна Емануилиду, председател на сдружение „Общество за духовни изяви“. Амбицията на организацията е да превърне дома на композитора Георги Шагунов, написал Химна..

публикувано на 22.09.20 в 17:24

Илия Луков: Горд съм с днешния празник!

Народният певец Илия Луков изнесе днес концерт в Бургас. Той представи възрожденски, патриотични и народни песни. На неговите изпълнения бургазлии и гостите на града се хванаха на празнично хоро. Горд съм с днешния празник, горд съм, че съм българин, каза изпълнителят и честити Деня на независимостта: „ На тези дати, аз специално дълбоко..

публикувано на 22.09.20 в 16:11

Излагат за поклонение иконата на св. Ефрем Нови в Камено

С благословението на Сливенския митрополит Йоаникий на 26 септември в град Камено излагат иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови в храм "Св. Георги". Светинята ще бъде посрещната в 9 часа в Камено с камбанен звън и ще престои за поклонение през целия ден. В 18 часа ще бъде отслужен молебния канон към чудотвореца Ефрем пред иконата с..

публикувано на 22.09.20 в 15:42

И Созопол отбеляза празника

Созопол отбелязва 112-годишнината от обявяването на Независимостта на България.Тържествена церемония се проведе пред Арката в градската градина, в която дълбоки слова по повод този велик за българина ден и поздравления към всички жители на общината отправиха кметът Тихомир Янакиев и народният представител Николай Тишев. В честванията се включиха..

публикувано на 22.09.20 в 15:30

Сливен чества 112 години Независима България

Сливен отбеляза 112 години от обявяването на независимостта на България с тържествен ритуал по поднасянето на венци цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци . На площада отново бе прочетен Манифеста, с който княз Фердинад обявява пред света независимостта на България. Припомнени бяха и думите на тогавашния сливенски..

публикувано на 22.09.20 в 15:05

И в Болярово отбелязаха Деня на независимостта

И в Болярово отбелязаха празника с признателност към към делото на българските държавници, извоювали Независимостта на България. В своето слово кметът Христо Христов отбеляза, че и по време на Съединението през септември 1885 г., и през септември 1908 г., когато е обявена българската Независимост, тогавашните политици показват едно..

публикувано на 22.09.20 в 14:48