Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва подготовката за следващия SPICE Music Festival



Най-големият фестивал, посветен на 90-те в България - SPICE Music Festival - приключи, а организаторите и Община Бургас обявиха, че започва подготовката за третото му издание през 2021 година!

Тази година фестивалът се проведе при ограничен капацитет, заради новите изисквания за осъществяване на събития от подобен мащаб, но въпреки това всяка вечер около 5 000 души (50% от капацитета на зоната) се забавляваха на живо с едни от най-големите звезди на 90-те!

През първия фестивален ден Пристанище Бургас бе озвучено от музиката на горещите испанки Las Ketchup, мамбо фурията Lou Bega, неповторимият Mad Stuntmanот Reel 2 Real, SoniqueMr. President (LayZee), Rozalla и Братя Аргирови!На следващия ден феновете на 90-те имаха възможност да се забавляват и танцуват на хитовете на Black Box, Technotronic, C+C Music Factory, Maxx, Coronaи Акага, а в третия ден на сцената на SPICE Music Festival се качиха 5IVEDouble You, Kosheen, Tania Evans – оригиналният глас на хита Mr. Vain.

В последния момент в програмата се включиха East 17и Спенс, заменяйки някои от артистите, които не успяха да пристигнат в България, заради последните рестрикции за пътуване от и до определени дестинации.

„Не знам дали си давате сметка какво означава SPICE Music Festival– сигурен съм, че това е единствения фестивал, който се провежда в момента по света!Надявам се, че другите страни да вземат България за пример“  - категоричен бе William Naraine(Double You), който откри третата фестивална вечер с едно от най-добрите шоута на сцената.  

Момчетата от 5IVEсъщо не успяха да скрият вълнението си: „Това е първото ни шоу от 5 месеца и за нас тава участие е изключително специален момент“! А испанките от Las Ketchup са категорични: „Животът трябва да продължи!“

Щом стана ясно, че някои от артистите не могат да пристигнат, заради нови рестрикции, организаторите направиха моментални промени и включиха в програмата нови изпълнители, които се превърнаха в изключителна изненада за публиката.

„Когато получихме обаждане от SPICE Music Festival да се включим в програмата на следващия ден, нямахме никакви колебания!“ – споделиха East 17 - „Не бихме могли даже да мечтаем за по-добра публика! Това е първото ни шоу след пандемията, до момента имахме над 60 отменени участия и не можете да си представите какво означава за нас тази сцена и срещата с феновете ни!

Вече започна подготовката на следващото издание на фестивала, а хубавата новина за феновете е, че всички артисти, които не успяха да пристигнат в Бургас за тазгодишното издание на SPICE Music Festival са потвърдили желанието си да го направят догодина.

 „Благодарим на всички артисти, които направиха дори невъзможното да пристигнат в България за SPICE Music Festival и на всички фенове, които бяха с нас! Даваме си сметка, че новите условия, при които се налага да живеем, поставят нови предизвикателства пред всички нас, но смело можем да кажем, че успяхме да се адаптираме към тях и да справим по най-добрия възможен начин с изненадите!“ – споделя Николай Тодоров, организатор на SPICE Music festival и допълва: „На някои фенове им се стори странна промяната в програмата в последния момент, но има голяма вероятност това да е новият начин, по който фестивали от подобен мащаб ще се осъществяват. Никой артист не иска участието му да бъде отменено, но понякога обстоятелствата не са под нашия контрол. Непрекъснато променящите се изискванията за пътуване по света са нещо, с което се налага да се съобразяваме във всеки един момент. И феновете трябва да са наясно с това”!

В продажба са вече и промоционални билети за следващото ТРИДНЕВНО издание на SPICE Music Festival - bit.ly/spice2021Всеки, закупил промоционален билет, ще има възможност да го върне в рамките на 10 дни след обявяване на датите и артистите за SPICE Music Festival 2021, ако прецени, че няма да може да присъства.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Среща в Бургас с Неда Антонова и новият й роман "Плодовете зреят нощем"

Неда Антонова представя новата си книга „Плодовете зреят нощем“ в Бургас. Срещата с писателката е от 18.30 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека. Романът е за една любов, за едно дете, родено по метода „ин витро”, за няколко животозастрашаващи аборта и за невъзможността на човека още от раждането си да разбере с каква цел идва на..

публикувано на 23.04.24 в 09:48

От днес може да се кандидатства с предложения по новата програма „Достъпна култура“

От днес (22 април) до края на месеца ще се приемат предложения по новата програма на Община Бургас – „Достъпна култура“.  Тя разширява възможностите за изява на творците, а също така качествено и разнообразно съдържание да стига до повече публики. Програмата е в синхрон с демографската политика на Община Бургас, с фокус към младите хора, към периферните..

публикувано на 22.04.24 в 16:23

Бургаска поетеса спечели голямата награда на конкурса „Мили Дуели”

Бургаската поетеса Божана Славкова е първият български автор, спечелил голямата награда на най-големия световен поетичен конкурс „Мили Дуели”  . Тя ѝ бе присъдена за поетичния филм "Дървото с некролозите". Лентата е творчески продукт между нея, Денис Стоянов и Денислав Маринов. Те грабнаха 968 от точките на журито. „Благодаря за подкрепата и..

публикувано на 22.04.24 в 15:50

Стефан Диомов за мюзикъла “Здравей! Как си, приятелю?”: Виждам песните си в цветове

Мюзикълът “Здравей! Как си, приятелю?” вече е факт. Една от най-разпознаваемите за всички поколения български песни е избрана за заглавие на спектакъла на Националния музикален театър в София. Тя подсказва на зрителите, че ще станат свидетели на една дългоочаквана и вълнуваща приятелска среща. А за някои от героите тя ще се превърне и в любовна...

публикувано на 22.04.24 в 11:00

"Списък на всички страхотни неща" на бургаска сцена

На 23 април Театър 199 представя най-новия си спектакъл „Списък с всички страхотни неща“, в залата на Кукления театър в Бургас,  от 19:30 часа.  „Списък на всички страхотни неща“ е от английските автори Дънкан Макмилан и Джони Донахю. Зрителите ще бъдат част от интерактивното представление за човешката устойчивост в моменти на сериозни изпитания...

публикувано на 22.04.24 в 10:36

В Деня на Земята - "Пролетна Етно палитра" в Бургас

Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен днес на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас, информира Общината.  Събитието е с начален час 17.30 в сърцето на Бургас – в двора на Етнографския музей. Децата ще представят подготвян с много желание и талант творчески репертоар. Сред участниците ще са вокалните групи към..

публикувано на 22.04.24 в 08:25

Мая Бежанска към „Детско царство“: Подкрепям ви!

Въображението, свободата и възможността за среща с много хора и текстове ме запалиха по актьорската професия. Това разказа актрисата Мая Бежанска в предаването „Детско царство“ по БНР-Бургас. Пред водещите Ади и Атанасия Петрова на 21 април тя сподели: "Искреността, това да си различен, да наблюдаваш света ми харесваха.  Понеже аз в трети..

обновено на 21.04.24 в 11:28