Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Бонджев: Брилянтен ПР ход на Борисов, но няма да ни откаже от протестите



Предложените промени за свикване на Велико Народно събрание и изработване на нова конституция са брилянтен ПР ход и отчаян опит на Бойко Борисов да се задържи във властта. Това коментира организаторът на протестите в Бургас Асен Бонджев. Той заяви, че отпорът срещу правителството ще продължи с още по-голяма сила.

„Свикването на Велико народно събрание беше точка четири от исканията, а първата бе за неговата оставка, другата за оставката на Гешев, а третата за елетронно и основно машинно гласуване.  Така че той се опитва да прескочи първите три точки. Великото народно събрание е именно желание на голяма част от протеста, но да се проведе без него, след неговата оставка и след нови избори, когато дойдат много по-способни хора и хора с морал“

Асен Бонджев смята още, че промените са добри, но изпълнението им ще бъде опорочено. По думите му, промени могат да се осъществят и в рамките на обикновено народно събрание, при мнозинство от 160 депутати. Хората от улицата искат оставката на правителството и протестите продължат, каза още Бонджев.

Чуйте още в звуковия файл:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ГЕРБ-СДС няма да подкрепят кабинет с втори и трети мандат

ПГ на ГЕРБ-СДС няма да подкрепи предложения за кабинет с втория и третия мандат при никакви условия. Това съобщиха от пресцентъра на партия ГЕРБ. Още преди да е ясно кога точно ще бъде връчен вторият проучвателен мандат за съставяне на правителство, от ГЕРБ декларираха, че няма да го подкрепят. При това – при никакви условия. Решението на партията..

публикувано на 09.07.24 в 14:51

Димитър Найденов: "Третият мандат може да спаси парламентаризма"

„Да, България!“ няма да подкрепи втория мандат на ДПС и ако той е успешен, ще бъдем опозиция на такова управление. Това коментира след заседание на националния съвет на партията бургаският депутат Димитър Найденов. Разговорите за трети мандат могат да вървят на базата на ясен пакет реформи по отношение на съдебната власт, службите за сигурност и..

обновено на 09.07.24 в 14:50
Делян Пеевски

Депутатите от ПГ на ДПС на среща в НС за втория мандат

Депутатите от парламентарната група на Движението за права и свободи се събират днес в сградата на Народното събрание във връзка с втория  проучвателен мандат за съставяне на правителство. За заседанието на парламентарната група бе съобщено вчера от председателя ѝ Делян Пеевски, който свика Председателски съвет на Движението. Пеевски: Представители..

публикувано на 09.07.24 в 08:18

Емил Соколов, политолог: Вторият мандат изглежда пропилян

Вторият мандат изглежда пропилян, най-вероятно ще се върви към нови избори. Прогнозата е на политолога и областен координатор на "Продължаваме промяната" Емил Соколов пред БНР-Бургас. Той коментира и процесите в ДПС: "Проблемът идва изцяло от желанието на г-н Пеевски да консолидира цялата власт около себе си. Дали ще се разпаднат и г-н Доган ще..

публикувано на 08.07.24 в 15:32
Областният лидер на ДПС в Сливен Мустафа Мустафов

ДПС Сливен призовава за единство и сплотяване на партията

За единство и сплотяване на партията призова Областният съвет на ДПС Сливен в декларация. В нея се изразява подкрепа за почетния председател д-р Ахмед Доган и съпредседателите Делян Пеевски и Джевджет Чакъров и изпълнителните органи на партията.  Областният лидер на ДПС Мустафа Мустафов обяви, че общото мнение на Областното ръководство е, че..

публикувано на 08.07.24 в 11:44
Участници във вчерашната среща разпространиха след разговора снимка с почетния председател на ДПС Ахмед Доган

Неофициално: Предстои среща между Доган и Пеевски

По неофициална информация днес предстои среща между почетния председател на ДПС Ахмед Доган и съпредседателя Делян Пеевски и депутатите, подкрепили проектокабинета "Желязков". Вчера на среща на депутати от партията с Ахмед Доган в лятната му резиденция в парк "Росенец" беше решено да се възстанови нормалното функциониране на ДПС като се спазва уставът..

публикувано на 07.07.24 в 07:36

След срещата при Доган: Да се възстанови нормалното функциониране на ДПС

Да се възстанови нормалното функциониране на ДПС като се спазва устава на партията и се възобнови работата на колективните органи. Това е решението взето след днешната среща на 17-те депутати на партията, заедно с изключения от парламентарната група Рамадан Аталай с почетния председател Ахмед Доган. Това са депутатите от ДПС, които гласуваха против..

публикувано на 06.07.24 в 17:40