Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рисунки в подлеза до Механото с послание:

Красимир Марчев: Когато човек има проблем, трябва да се вгледа в себе си и да се обича

Проектът ще бъде реализиран до края на август

| обновено на 19.08.20 в 08:34


До края на месеца ще бъде преобразен подлеза до Механотехникума. Там визуалният артист Красимир Марчев рисува със спрейове и ще реализира  проекта си "Вгледай се в себе си и се обичай!". Създаването му е провокирано от нуждата да се преобрази едно занемарено място , през което на ден преминават много хора. Художествената част на проекта е да провокира младите да не се поддават на зависимости и повече да вярват в себе си:

„ Изобразени са два свята – от едната страна е един потопен свят, а от другата е този космическият, който в центъра си е има едно око, което олицетворява съвета ми, че хората трябва да се вглеждат в себе си. по идея на Центъра за борба с разпространението на наркотици към рисунките ще бъдат добавени и послания на бургаски ученици!“

Посланията ще бъдат разположени върху двете срещуположни стени до входовете и изходите на подлеза, защото според Красимир Марчев там личността е в търсене и поставена пред изборите на собствения си живот. Сред написаното ще има „Бъди съпричастен и винаги прощавай“, „Безумно е да не споделящ щастието си с другите“, „Идеята да не експериментираме с наркотиците, ни дава сигурна награда“и др.

Наред с рисунките и надписите по проекта се предвижда подмяна на осветителните тела в подлеза, подобряване на инфраструктурата и поставяне на денонощно видеонаблюдение.

повече може да чуете в звуковия файл:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Кралица на красотата" в бургаския театър под режисурата на Боил Банов

Бившият министър на културата Боил Банов режисира "Кралица на красотата" в бургаския театър. Спектакълът е по текст на Мартин Макдона. Премиерата е от 19 часа в камерната зала. Боил Банов е ученик на Борислав Чакринов. Така се е родила идеята за поставянето на пиесата на ирландския драматург „Бившата мис на малкия град“ в бургаския..

обновено на 16.04.24 в 11:19

Първото издание на конкурса "Фредерик Франсоа Шопен" ще се проведе в Бургас

Първото издание на музикалния конкурс  "Фредерик Франсоа Шопен" ще се проведе на 25 и 26 април от 17.00  до 20.00 часа в Културния център “Морско казино” в Бургас, съобщават от Общината.  Целта е да се даде възможност на всички участници да представят уменията си и да обменят практическа информация в областта на музиката.  Събитието се организира от..

публикувано на 16.04.24 в 11:16

Излъчват документалния филм "Директна цел - България" в Бургас

Документалният филм „Директна цел – България“ ще бъде излъчен тази вечер от 19 часа в Културен дом НХК, съобщи община Бургас. Той проследява защитата на българските небе и земя по време на Балканската, Първата и Втората световна война (1912 г. до 1945 г.), като акцентира на англо-американските бомбардировки през Втората световна война...

публикувано на 16.04.24 в 08:43

Участници от цял свят идват за балетния конкурс “Сара-Нора Прима“

Балетисти от цял свят идват за второто издание на международния балетен конкурс “Сара-Нора Прима“, който ще се проведе от 1-ви до 6-и юли на сцената на Бургаската опера. Записването вече започна и до тук има голям интерес, коментира  създателят на балетния форум – прима балерината и дългогодишен художествен ръководител на Националния ни балет..

обновено на 15.04.24 в 11:15

Kris Gran събира „Две сърца“ в ново видео

публикувано на 14.04.24 в 15:00

Костадин Михайлов със самостоятелен концерт по време на конкурса "С песните на Златка Ставрева"

Странджанският народен певец от с. Бродилово, община Царево Костадин Михайлов представи самостоятелен концерт с оркестър от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф.Асен Диамандиев" град Пловдив с диригент д-р Николай Гурбанов. Изпълнителят представи  песни от новия си музикален албум "Песни от Странджа ".  Концертът се..

публикувано на 14.04.24 в 10:14

Играят "Трите прасенца" в Бургаския куклен театър

Спектакълът "Трите прасенца" ще бъде представен днес в залата на Кукления театър в Бургас.  И тази приказка започва с „Имало едно време…“, защото истинските приказки нито си помнят времето, нито пък кой ги е измислил, но въпреки това се разказват и до днес. Те и затова са истински, защото майсторски са измислени. Историята за трите малки..

публикувано на 14.04.24 в 08:00