Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Недекларирани 35 800 евро откриха на Митнически пункт Малко Търново

Снимка: BTA

Недекларирани 35 800 евро откриха на Митнически пункт Малко Търново. Те са били открити в кола пристигаща от Турция. Водачът на автомобила  пътувал с още двама пътници -мъж и жена, всички турски граждани. Те заявили, че пренасят валута до 10 000 евро, т.е. в рамките на лимита, до който не се изисква попълване на валутна декларация.  

При последвалата митническа проверка у тримата пътници са открити общо 35 800 евро в купюри от 50, 100 и 200 евро. Найлонов плик с общо 13 500 евро е открит в сутиена на пътничката, а в джобовете на панталоните на двамата мъже са намерени съответно по 11 650 евро и 10 650 евро.  Откритата валута е с левовата равностойност 70 018 лева. 

На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

“Хермес Солар“ и „Стрейтлайн“ обжалват решението за пътя за „Доган сарай“

Две от фирмите, свързвани с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, обжалват решение на Общинския съвет в Бургас от юли. С него, по инициатива на управляващото мнозинство, беше оттеглено друго тяхно решение от април. То предвиждаше замяна на улици, като общината да даде алеята, водеща към имотите, наричани „летни сараи на Доган“, а да..

публикувано на 19.10.20 в 14:36

Премахват ограда в имот, свързван с Иво Прокопиев в Созопол

Нарушения при строеж на „открит басейн“ в частен имот в местността „Буджака“, Созопол. Това е установила п роверка, възложена от Върховна административна прокуратура (ВАП) за незаконни строежи и достъп до плажна ивица по Черноморието, извършена от РДНСК - Бургас. Съставен е акт за установяване на административно нарушение. Имотът се свързва с бизнесмена..

публикувано на 19.10.20 в 13:01

Спорните текстове в Закона за лова ще бъдат „прецизирани“

Текстовете в Закона за лова, които дават възможност за употреба на отрови и взривове при лов, ще бъдат прецизирани. Предлагаме единствено използването на уреди за нощно виждане, коментираха пред БНР-Бургас от Агенцията по горите. С предложените промени в Закона за лова и опазването на дивеча, се дава възможност и на служители на МВР,..

публикувано на 19.10.20 в 12:24

Двама пострадаха при катастрофа в Средец

Двама пострадаха при катастрофа в Средец. Пътният инцидент е станал тази сутрин  на кръстовището на улиците „Преображенска” и „Александър Стамболийски”. Пострадали са водачите на двете коли - това са двама мъже от Средец на 2 6 години и на 70 години. Те са откарани в УМБАЛ – Бургас. Единият е с фрактура на ръката, без опасност за живота, а другият..

публикувано на 19.10.20 в 12:19

Задържани са трима криминално проявени заради сбиване в "Горно Езерово"

 Трима мъже са задържани заради сбиване, възникнало на ул. „Каваците” пред № 24 в кв. „Горно Езерово”. Установено е, че в дома се събрали празнуващи, които след употреба на алкохол се скарали помежду си за музиката, като спорът прераснал в сбиване. От инцидента пострадали двама криминално проявени мъже – на 20-сет и 31 години от квартала, които с..

публикувано на 19.10.20 в 08:49

Димитър Сотиров от Ямбол обжалва присъдата си

Заседание на Апелативния съд в Бургас  трябва да се проведе днес по жалба на Димитър Сотиров, осъден за убийството на Николинка Василева. Той обжалва присъдата си, която бе постановена от Ямболския окръжен съд и е 15 години „лишаване от свобода“, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.  Престъплението стана на 10 ноември 2019 г. в Ямбол, в..

публикувано на 19.10.20 в 08:44

Възстановено е движението през Ришкия проход /ОБНОВЕНА/

Възстановено е движението по пътя Шумен - Карнобат през Ришки проход в района на Веселиново. По-рано днес то се осъществяваше временно в една лента поради пътно произшествие. Шофьорите се насочваха от екип на  "Пътна полиция".

публикувано на 17.10.20 в 17:15