Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Концесионери предлагат категоризация на плажните ивици

Свети Влас
Снимка: БГНЕС

Концесионери предлагат плажните ивици да се категоризират. Една от причините  това да се направи, е по-справедливото определяне на концесионните такси, обяснява концесионерът на плажа "Нестинарка" Владимир Кисьов. 

"Това не трябва да става като всичко в министерството набързо, в сянка. Трябва концесионерите, с експертите и асоциацията, с хора, които разбират от морски плажове, да се създаде работна група. В този дебат ще се намери правилното място за районирането на плажовете. Това е дълга тема от години. Няма как плажни ивици от 5 км да ги сравняваме с такива, които са 500 м. Самото застрояване в различните части е различно."

Според Кисьов, общественият интерес, интересът на туризма и бранша трябва да е водещ, а не кой ще управлява плажовете. 


Браншът обаче не е относно категоризацията на плажовете. Против идеята е концесионерът на плажа в бургаския квартал "Крайморие" Николай Димитров. Той смята, че бъдещата категоризация ще увеличи административната тежест за концесионерите. 

"Най-добрата категоризация е оценката на хората, дали те посещават съответния плаж. Говорейки за категоризация, има си т.нар. "син флаг", който е атестат за качеството на водата. И когато тя е чиста, каквато трябва да бъде навсякъде, няма проблеми. Всичко друго е излишно административно утежняване на положението. Тези категоризация ще изискват регистрации, документи.
До този момент всички критерии и правила за определяне на концесионните такси са били достатъчни ясни, прозрачни и обективни."

Николай Димитров обяснява, че при подаване на документи за кандидатстване, всеки сам е заложил критерии и финансовите параметри на бъдещата концесия. Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Възстановено е движението по пътя Варна - Бургас

Възстановено е движението по пътя Варна - Бургас, информират от пътната агенция. По-рано заради катастрофа на пътя част от трафикът се пренасочваше в едната лента.

публикувано на 30.07.21 в 16:07

Бургаски депутати питат регионалния министър за ремонтите на пътищата в областта

Депутатите от ГЕРБ-Бургас Жечо Станков, Деница Николова и Галя Желязкова отправиха въпрос към регионалния министър в служебния кабинет Виолета Комитова относно ремонтът на пътищата в областта. Бургаските депутати поискаха повече информация какво се случва след отмяната на заповедта за спиране на ремонтите дейности от АПИ. „Надявам се да се..

публикувано на 30.07.21 в 15:47
Спряганият за кандидат - премиер Петър Илиев

"Булевард Демокрация" - на 30 юли

Целокупна България е притаила дъх, направени са аларми на телефоните, навити са будилници за студио… извинете – за часа „Хикс“ (или „Хъ“). Тогава, спечелилата изборите партия, ще обяви кой ще е вторият им кандидат – премиер. Защото първият, Николай Василев, отнесе един ЗИЛ хейт, както е модерно да се казва. Втората номинация е обвита в тайнственост..

публикувано на 30.07.21 в 15:02

Започва информационна кампания срещу трафика с цел сексуална експлоатация

В Международния ден за борба с трафика на хора – 30 юли, стартира информационна кампания срещу трафика с цел сексуална експлоатация. Тя е по инициатива на Местната комисия за борба с трафика на хора и подкрепата на Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ). Чрез специално създадения за кампанията клип „Трафикът на хора..

публикувано на 30.07.21 в 14:56

Търси се управител за Международния младежки център в Меден рудник

Търси се управител за Международния младежки център в Меден рудник Търси се управител за бъдещият модерен Младежки международен център, който в момента се изгражда в ж.к. „Меден рудник“. Община Бургас започна прием на документи за подбор на управител на центъра. Кандидатите трябва да представят заявление, автобиография, копие от документи..

публикувано на 30.07.21 в 14:52

Движението по пътя за Варна е в едната лента заради ПТП

Движението при 156 км на пътя Варна - Бургас се осъществява временно в едната лента поради катастрофа, информираха от Агенция пътна инфраструктура.  Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват указанията на "Пътна полиция".

публикувано на 30.07.21 в 14:36
Снимката е илюстративна.

Бургас ще се разширява в района на „Изгрев“ и „Славейков“

Предвижда се разширяване на Бургас в района на кварталите „Изгрев“ и „Славейков“, местността „Мадика“ и около университета „Проф. д-р Асен Златаров“. Това посочи главният архитект на Общината Емил Бурулянов. По ОУП там могат да бъдат създадени както бизнес сгради, така и частично жилищно строителство. Покрай коронакризата се наблюдава и..

публикувано на 30.07.21 в 13:35