Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 25 август

Снимка: Радио Пловдив

Българският еквивалент на Робин Худ може да излезе предсрочно от затвора, пише „Труд“. Български еквивалент, разбира се, е важно уточнение, защото в нашата приказка бедните нищо не са намазали. Ама – такава държавата – такъв и Батмана, както се казваше в един виц.

До края на годината Георги Енев - Жоро Милионера, може да излезе от затвора, ако подаде молба за условно предсрочно освобождаване. Той е зад решетките с присъда за обир на 1,5 млн. лв. от инкасова кола, която сам карал. Енев е излежал почти 2/3 от 12- годишната присъда и най-вероятно скоро ще е на свобода, за да си харчи откраднатите пари на воля“, пише в статията.

Дали ще е на воля е пресилено, според мен. Откакто обира колата преди осем години нито той призна къде са скрити парите, нито някой ги намери. А желаещи, според мен, има. Въпреки че, цели банки у нас източиха и никой не намери парите, та – милион и половина ли ще намерят…

Докато търсенето им продължава, дойде и времето за предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – в Царево се радват на първия за годината паламуд. А радваща ли е картината на бургаския рибен пазар?

-  Има ли шезлонги на Северния плаж в Бургас и лесно ли се добират хората до безплатните (тази година) принадлежности?

-  Събрани фасове от плажовете в Приморско може да ви донесат разходка с атракционен кораб. Инициаторът на идеята е бизнесменът Здравко Василев

-  Защо не работи и кога ще започне отново единственият за региона дигитален мамограф?

-  В коментарната ни рубрика – за странните забавления или защо сервират шампанско от ковчези по някои курорти

-  В рубриката „Знаете ли, че…“ – в навечерието на голямото варене на зимнина – кой е измислил консервите?

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи. Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Миленка Анчева от Русе изработва бродирани календари и мартеници

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания, показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. В нея участват и социални предприятия и хора с увреждания...

обновено на 17.01.21 в 15:45

Премахват тревата от плажната ивица в парк „Росенец“

Акция по премахване на тревата от плажната ивица до лятното имение, свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парк „Росенец“ се провежда днес по инициатива на Организацията за закрила на българските граждани. С кирки и лопати близо 30 души премахват райграса, който е поникнал по дължината на цялата ивица. Активисти сигнализираха преди дни,..

публикувано на 17.01.21 в 11:59
Снимката е илюстративна

Спешно укрепване на дигата на река Поповска иска Община Болярово

За незабавно укрепване на дигата на река Поповска и почистване на коритото, настояват от община Болярово в писмо до областния управител на Ямбол. При проливните дъждове в село Попово бяха наводнени дворове, мазета и приземни етажи на 13 къщи. Интензивните валежи от началото на седмицата са довели до компрометиране на дигата и разлив на река..

публикувано на 17.01.21 в 11:55

143 години от Освобождението отбелязва Ямбол

Ямбол днес отбелязва 143 години от Освобождението на града от османско владичество. По традиция официалната церемония ще се състои пред паметната плоча на мястото, където са посрещнати руските войници от 23-ти Донско-казашки полк, информира кореспондентът ни Даниела Костова.   В церемонията ще участва представителна военна част от Авиобаза..

публикувано на 17.01.21 в 08:13

Изкореняват тревата на плажа до Доган сарай

Акция по премахване на тревата от плажната ивица до лятното имение, свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парк“Росенец“ ще се проведе днес от 11 часа. Инициативата е на Организацията за закрила на българските граждани. Тя е провокирана от жалба, внесена в Административния съд  срещу решението на Службата по геодезия, картография..

публикувано на 17.01.21 в 07:38

ОЗБГ с подписка против строежа на подземен паркинг в центъра на Бургас

"Организация за закрила на българските граждани" събира подписи против изграждането на подземен паркинг в центъра на Бургас, под Часовника. Според тях  осъществяването на проекта няма да е в полза на гражданите, а ще бъде за обслужване на частни интереси, няма да намали проблема с паркирането  в центъра на града и ще застраши конструкцията на намиращата..

публикувано на 16.01.21 в 09:10

Три проверки започнаха на созополските плажове

Три проверки започнаха на созополските плажове, които пострадаха след наводненията. От Министерството на туризма, Община Созопол и Басейновата дирекция инспектират ивиците след сигнала на концесионера за сериозни щети.  До 1 юни Министерството на туризма очаква двата плажа Созопол централен и Харманите да бъдат възстановени...

публикувано на 15.01.21 в 16:12