Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Радев се връща във ФК "Созопол"

Георги Радев
Снимка: ФК "Созопол"

Ново попълнение в редиците на футболния клуб „Созопол“. Защитникът Георги Радев се завръща при „небесно сините“ този сезон.

Бранителят, който е юноша на „Черно море“ Варна, е роден през 1994г. Той изкара три сезона със „Созопол“ във Втора лига - между 2014 и 2016 г.. Централният защитник е бивш младежки национал и е част от отборите на 17, 19 и 21 – годишните. За последно Радев носи екипа на шампиона на Киргизстан –„Дордой“ Бишкек. Георги Радев започва в детския тим на „Добруджа“, а после играе за юношите на „Черно море“. След като минава през младшата и старшата възраст на "моряците", влиза за кратко и в представителния тим. Впоследствие носи екипите на „Любимец“ в елита, както и на „Созопол“ и „Добруджа“ във втория ешелон, като с морския тим изиграва 32 мача и бележи едно попадение. Отново преминава в „Черно“ море, за да се завърне в Созопол през същата година, но изиграва само шест двубоя. Играл е още „Царско село“, „Нефтохимик“ и „Спартак“ Варна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Черноморска колоездачна лига за „Купа Поморие” ще се проведе на в края на април

4 -ти кръг на Черноморска колоездачна лига за „Купа Поморие” ще се проведе на 28 април от 14.00 ч. в Каблешково, съобщават от Общината.  Старт-финалът ще е на улица „Климент Охридски” № 5, пред сградата на Народно читалище „Атанас Манчев 1920” – Каблешково. Трасето е дълго 1.4 км и в по-голямата си част е равнинно, но завършва с изкачване с около..

публикувано на 16.04.24 в 12:35

Бургаският хандбален тим „Фрегата“ посреща отборът на „Шумен“ на 20 април

Бургаският хандбален тим „Фрегата“ играе полуфинална серия за титлата. Противникът е  отборът на „Шумен“, който е шампион и носител на купата от миналия сезон, съобщават от Община Бургас. Бургазлии загубиха първия мач от серията като гост. Многото технически грешки в нападение доведоха до лесни голове във вратата им и през цялото време те..

публикувано на 15.04.24 в 10:39
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова с реми срещу световната вицешампионка на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова направи реми с черните фигури с китайката Лей Тинцзие в партия от деветия кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат, който се провежда в Торонто. С това Салимова събра актив от 4 точки, докато съперничката и, която игра в последния мач за световната титла, е с 5,5 точки. В днешния десети кръг Нургюл Салимова ще..

публикувано на 15.04.24 в 07:45

Волейболистите на "Дея Спорт" се изправят като гости срещу ЦСКА

Волейболистите на "Дея Спорт" се изправят като гости срещу ЦСКА днес. Мачът е  от 19:30 часа в столичната зала "Христо Ботев" и може да се  наблюдава пряко в ефира на спортните канали.  Домакините водят с 2:1 победи. Играе се до 3 успеха от 5 мача. Президентът на бургаския клуб Александър Маджуров е оптимист, че серията може да се върне отново..

публикувано на 12.04.24 в 11:40

Нургюл Салимова направи реми с рускиня

Нургюл Салимова направи реми с черните фигури с рускинята Катерина Лагно в седмия кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат. В последната партия от първото от двете завъртания в Торонто 20-годишната Салимова подели точките с 34-годишната Лагно след 41 хода игра. По този начин българката събра актив от 3 точки,..

публикувано на 12.04.24 в 08:17
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова допусна втора загуба в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова загуби от рускинята Александра Горячкина в 6-ия кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. За българката поражението бе второ и тя остава с 2,5 точки, които и отреждат пето място в класирането.  Партията бе първата класическа между двете от финала за Световната купа през август миналата година, който..

публикувано на 11.04.24 в 13:28

"Дея Спорт" би ЦСКА в драматичен мач №3 и завърза полуфиналната серия

В изключително оспорван мач №3, бургаските волейболисти на "Дея Спорт" успяха да победят ЦСКА  с 3:2 гейма пред около 700 ентусиазирани фенове в зала "Младост" и да завърже серията, в която се играе до 3 победи от 5 мача. Двубоят е от полуфиналните плейофи в Супер Волей при мъжете. Най-резултатни за победителите с по 19 точки бяха Валентин..

публикувано на 10.04.24 в 12:19