Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 3 септември

Снимка: БГНЕС

Трудно е човек да остане равнодушен към случващото се в столицата. Трудно е и да заеме или да не заеме страна. Да, грозно е да се нападат български граждани, грозно е да се нападат и български полицаи. Едните са излезли там, провокирани от това, че не ги чуват, а другите са на работа. И едните, и другите имат право. Всеки протест си има и своите лумпени, всяка професия – също. И когато лумпените застанат срещу нормалността, тънката граница на търпението някакси се къса. И се дават жертви. Обикновено те са от лагера на нормалността. Нормалност не е да палиш бали със слама, нормалност не е и да биеш с метален бокс. Но у нас отдавна вече нищо не е нормално. Като в онзи виц – каквато ти държавата, такъв ти е и Батман-а. Иначе – по протести стават и сблъсъци, има и пострадали. И от двете страни. Не можем да очакваме, че всичко ще е мирно и кротко, то иначе нямаше да има смисъл от протести. Но у нас те са едни от най-мирните, а полицията действа възможно най-меко. Просто констатирам, защото и утре ще живеем заедно, независимо дали с ново или със старо правителство.

Това е предаването „Булевард Демокрация“, до 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – трябва ли да се намери стопанин, който да се грижи за цялата инфраструктура в „Слънчев бряг“. Позициите на изпълнителния директор на акционерното дружество Златко Димитров и на депутата от ГЕРБ Димитър Бойчев

-  В коментарната ни рубрика – отзвук от т. нар. „Велико народно въстание“ от колежката Ирина Генова

-  Ще успее ли Община Бургас да запази стадион „Черноморец“? Общински съветници в опит в тази посока

-  Още преди официалната си премиера в сатиричния театър в София, спектакълът „Всички освен мен" ще бъде представен пред публиката на Аполония в Созопол. Режисьор на представлението е Лилия Абаджиева, срещаме ви с нея

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи и за свободните работни места.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отменят се масовите прояви за Димитровден в Болярово

Община Болярово се съобрази с препоръките на здравните власти и отмени масовите прояви по повод храмовия празник на града - Димитровден. С цел да се предотврати струпването на много хора на едно място се отменят приятелският футболен мач между ФК „Ботев“ и гостуващ отбор, игрите на пейнтбол в парка, кулинарното шоу на Ути Бъчваров,..

публикувано на 20.10.20 в 18:25

Тодор Стамболиев поиска промяна в Наредбата за паркиране в определени зони в Бургас

Предложението на омбудсмана Тодор Стамболиев за промяна в Наредбата за платено и безплатно паркиране в определени зони в Община Бургас предизвика дебати по време на заседанието на постоянната комисия по Обществен ред и сигурност. Идеята на обществения посредник е соб ствениците на имоти в Бургас, които по постоянен адрес живеят на друго място..

обновено на 20.10.20 в 17:25

Мая Манолова сигнализира за замърсяване на въздуха в Бургас

Сигнали за замърсяване на въздуха в Бургас са подадени към лидера на инициативата "Изправи се БГ" Мая Манолова. Тя посочи като най-вероятен източник заводите в Бургас и конкретно - "Кроношпан". Манолова поясни, че са ѝ сигнализирали местни жители, които живеят в близост до завода и както в района на предприятието във Велико Търново, така и тук се усещала..

обновено на 20.10.20 в 17:02

"Булевард Демокрация" на 20-ти октомври

В предаването днес: Промени в закона за лова предизвикаха недоволство сред ловците, тъй като се дават повече права и намеса в ловните полета на полицаи и жандармерия. Как е мотивирано предложението и може ли то да претърпи изменение? Ще чуем от Мариян Иванов. Предимства  и удобство на бързите тестове, с които община Бургас ще проверява..

публикувано на 20.10.20 в 14:38

Бързи Covid тестове за ученици и учители в Бургас (ОБНОВЕНА)

За първи път у нас в бургаските училища и детски градини от днес започна доставката на бързи тестове за коронавирус. 1 000 теста са осигурени от Община Бургас. Те ще се правят само при изразени симптоми на ученик или учител.  Тестът е комбиниран и отграничава COVID-19 от останалите сезонни грипове. Прилагането му в учебните заведения на Бургас е..

обновено на 20.10.20 в 14:32

Сградата на НАП в Бургас става енергийноефективна

Сградата на териториалната дирекция на НАП в Бургас става енергийноефективна. Тя ще претърпи мащабна реконструкция, която ще подобри нейната функционалност, информират от пресцентъра на Община Бургас. С въвеждането на мерките, енергийният клас на сградата ще се повиши от D на B. Очаква се разходите за електроенергия да намалеят близо 44 % в сравнение..

публикувано на 20.10.20 в 13:11

В Бургас започнаха снимките на нов български филм

Новият български филм "Животински бесове" се снима в Бургас. Места за снимките стават емблематични за Бургас обекти - п анорамната тераса до Културен център "Морско казино", храм "Св. св. Кирил и Методий", главните улици "Александровска" и "Богориди", площад "Тройката", Морска гара и Конгресният център. Амбициите на екипа са той да излезе на екран..

публикувано на 20.10.20 в 12:55