Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Корнелия Нинова: Чакат ни тежки есенни месеци и очаквам оставка на правителството
Очаквам социално-икономическа криза, увеличава се  броят на безработните и на лошите кредити. Затова очаквам правителство да си подаде оставката. Това каза в Бургас председателят на БСП Корнелия Нинова. За левицата предстои на 12 септември избор на председател. 

БСП ще се регистрира в парламента само при гласуване в пленарна зала за машинното гласуване, и да гарантираме честни избори. След това разпускане на парламента, оставка на правителството и предсрочни избори, посочи председателят на партията Корнелия Нинова:

"Виждате и обезпокоителните данни на Българска стопанска камара, за срива в потреблението, за увеличаването на лошите кредити, 111 хиляди и повече безработни, спрямо миналата година. Чакат ни тежки есенни месеци. В това отношение те не взимат никакви мерки и оставането им просто вече е вредно. Трябва да дойдат почтени, умни и подготвени професионалисти, за да се задвижи национален план посрещане на кризата и за преодоляване на социално-икономическата криза..."

Чуйте повече в звуковия файл:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Скандали в Общинския съвет в Царево

Комисията за противодействие на корупцията установи конфликт на интереси по отношение на председателя на Общинския съвет в Царево Таня Янчева. Случаят касае гласуване от страна на Янчева за отдаване под наем на имоти на три дружества, чиято регистрация е извършена от нея в качеството й на адвокат. Пред БНР Бургас Янчева заяви, че ще..

публикувано на 16.09.20 в 16:46

Обсъждат днес на второ четене промените в Изборния кодекс

Депутатите  ще обсъдят на второ четене промените в Изборния кодекс. Между двете четения бяха внесени пет законопроекта. Предложенията на ГЕРБ предвиждат да се гласува и с машини, и с хартиени бюлетини, както и създаване на нова глава в Изборния кодекс за въвеждане на смесена система при избори за Велико народно събрание. ГЕРБ предлагат мажоритарен..

публикувано на 16.09.20 в 08:41

До 11 ч: 36,4% от социалистите в Бургаска област са гласували за лидер

36,4% от социалистите в Бургаска област са гласували за председател на партията. Данните са към 11 часа.  Право на глас имат 3155 избиратели, които днес гласуват в общо в 57 секции в региона. С най-висока избирателна активност са общините Приморско и Царево, където до 11 часа са гласували 93% от членовете на БСП.  Те избират между четирима..

публикувано на 12.09.20 в 13:31
Община Бургас

Дописват по настоящ адрес за частичните избори в Изворище

Избирателите, които имат различен постоянен и настоящ адрес могат да бъдат вписани в списъците по настоящ. Днес е последния срок, в който това може да бъде направено преди частичните избори за кмет на 27 септември в бургаското село Изворище. Общинската избирателна комисия прекрати пълномощията на избрания Халил Шабан. Проверката на Комисията..

публикувано на 12.09.20 в 10:52
Корнелия Нинова

Корнелия Нинова заяви, че БСП ще продължи да подкрепя протестите и ще настоява за машинното гласуване

БСП ще продължи да подкрепя протестите в страната до падането на правителството на Бойко Борисов, заяви Нинова.  "Призовахме нашите членове и симпатизанти да се включват, нашите депутати са постоянно по площадите. Вътре в парламента като единствената парламентарно представена сила, която иска оставката на кабинета, го правим отвътре в..

публикувано на 07.09.20 в 16:37

Бургас в преговори с кредиторите да си върне стадион „Черноморец“

Общинският съвет в Бургас започна преговори за сключване на споразумение за връщане на стадион „Черноморец“. Първият кръг от разговорите с кредиторите на футболния клуб е преминал с готовност за отстъпки, съобщиха общинските съветници Йордан Георгиев и Иво Баев.   Първата среща се е състояла вчера, в присъствието на още двама..

публикувано на 03.09.20 в 15:15
Искрен Веселинов и Даниела Дариткова

Събрани са 122 гласа за внасяне на проект за нова Конституция

Събрани са 122 гласа за внасяне на проект за нова Конституция. Това съобщиха на съвместна пресконференция ГЕРБ и ВМРО.  По-рано стана ясно, че те са постигнали съгласие за включване в проекта за нова Конституция на преамбюл за основните принципи на държавността, подробно описание на герба, облекчени условия за добиване на българско гражданство на..

публикувано на 02.09.20 в 16:26