Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

До 11 ч: 36,4% от социалистите в Бургаска област са гласували за лидер

Активността най-висока в Приморско и Царево - 93 на сто

Снимка: Снимка: БГНЕС

36,4% от социалистите в Бургаска област са гласували за председател на партията. Данните са към 11 часа. 

Право на глас имат 3155 избиратели, които днес гласуват в общо в 57 секции в региона. С най-висока избирателна активност са общините Приморско и Царево, където до 11 часа са гласували 93% от членовете на БСП. 

Те избират между четирима претенденти за лидерския  пост - досегашният лидер Корнелия Нинова, заместникът ѝ Кирил Добрев, депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков. Данните по общини в Бургаски регион обобщава областния лидер Стойко Танков:

В Айтос са гласували 49% от членовете на партията, в Бургас – 33%, в  Камено – 30%, в Карнобат – 27 на сто, в Малко Търново – 31 на сто, в  Несебър – 51%, в Поморие – 42%, в Руен – 38, в Созопол – 42 на сто, в Средец – 38% и Сунгурларе – 39%.  

1075 души имат право на глас в община Бургас. До 11 часа 35% от тях са пуснали бюлетина, съобщи общинският лидер на БСП Живко Господинов

„Изборите вървят към момента много добре, проявяват интерес и използват правото си глас редовите социалисти, за пръв път им се предоставя такава възможност“

От общо 11 секции в общината, 5 са стационарни, 5 са мобилни и една подвижна. Мобилните са по график в населените места, а стационарните са в клубната база на партията по комплексите.

„Подвижната секция е за тези, които биват посещавани по домовете, тъй като нямат възможност да дойдат. Имаме предварителни записвания на хора, които са с проблеми в придвижването да могат да бъдат посетени по домовете“, каза  Господинов. 

Гласуването продължава до 19 часа, след което резултатите от секциите ще бъдат обобщени в централата на БСП в града. Очаква се окончателните данни да са готови към 21 часа.  


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Скандали в Общинския съвет в Царево

Комисията за противодействие на корупцията установи конфликт на интереси по отношение на председателя на Общинския съвет в Царево Таня Янчева. Случаят касае гласуване от страна на Янчева за отдаване под наем на имоти на три дружества, чиято регистрация е извършена от нея в качеството й на адвокат. Пред БНР Бургас Янчева заяви, че ще..

публикувано на 16.09.20 в 16:46

Обсъждат днес на второ четене промените в Изборния кодекс

Депутатите  ще обсъдят на второ четене промените в Изборния кодекс. Между двете четения бяха внесени пет законопроекта. Предложенията на ГЕРБ предвиждат да се гласува и с машини, и с хартиени бюлетини, както и създаване на нова глава в Изборния кодекс за въвеждане на смесена система при избори за Велико народно събрание. ГЕРБ предлагат мажоритарен..

публикувано на 16.09.20 в 08:41
Община Бургас

Дописват по настоящ адрес за частичните избори в Изворище

Избирателите, които имат различен постоянен и настоящ адрес могат да бъдат вписани в списъците по настоящ. Днес е последния срок, в който това може да бъде направено преди частичните избори за кмет на 27 септември в бургаското село Изворище. Общинската избирателна комисия прекрати пълномощията на избрания Халил Шабан. Проверката на Комисията..

публикувано на 12.09.20 в 10:52

Корнелия Нинова: Чакат ни тежки есенни месеци и очаквам оставка на правителството

Очаквам социално-икономическа криза, увеличава се  броят на безработните и на лошите кредити. Затова очаквам правителство да си подаде оставката. Това каза в Бургас председателят на БСП Корнелия Нинова. За левицата предстои на 12 септември избор на председател.  БСП ще се регистрира в парламента само при гласуване в пленарна зала за машинното..

публикувано на 07.09.20 в 18:54
Корнелия Нинова

Корнелия Нинова заяви, че БСП ще продължи да подкрепя протестите и ще настоява за машинното гласуване

БСП ще продължи да подкрепя протестите в страната до падането на правителството на Бойко Борисов, заяви Нинова.  "Призовахме нашите членове и симпатизанти да се включват, нашите депутати са постоянно по площадите. Вътре в парламента като единствената парламентарно представена сила, която иска оставката на кабинета, го правим отвътре в..

публикувано на 07.09.20 в 16:37

Бургас в преговори с кредиторите да си върне стадион „Черноморец“

Общинският съвет в Бургас започна преговори за сключване на споразумение за връщане на стадион „Черноморец“. Първият кръг от разговорите с кредиторите на футболния клуб е преминал с готовност за отстъпки, съобщиха общинските съветници Йордан Георгиев и Иво Баев.   Първата среща се е състояла вчера, в присъствието на още двама..

публикувано на 03.09.20 в 15:15
Искрен Веселинов и Даниела Дариткова

Събрани са 122 гласа за внасяне на проект за нова Конституция

Събрани са 122 гласа за внасяне на проект за нова Конституция. Това съобщиха на съвместна пресконференция ГЕРБ и ВМРО.  По-рано стана ясно, че те са постигнали съгласие за включване в проекта за нова Конституция на преамбюл за основните принципи на държавността, подробно описание на герба, облекчени условия за добиване на българско гражданство на..

публикувано на 02.09.20 в 16:26