Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 11 ч: 36,4% от социалистите в Бургаска област са гласували за лидер

Активността най-висока в Приморско и Царево - 93 на сто

Снимка: Снимка: БГНЕС

36,4% от социалистите в Бургаска област са гласували за председател на партията. Данните са към 11 часа. 

Право на глас имат 3155 избиратели, които днес гласуват в общо в 57 секции в региона. С най-висока избирателна активност са общините Приморско и Царево, където до 11 часа са гласували 93% от членовете на БСП. 

Те избират между четирима претенденти за лидерския  пост - досегашният лидер Корнелия Нинова, заместникът ѝ Кирил Добрев, депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков. Данните по общини в Бургаски регион обобщава областния лидер Стойко Танков:

В Айтос са гласували 49% от членовете на партията, в Бургас – 33%, в  Камено – 30%, в Карнобат – 27 на сто, в Малко Търново – 31 на сто, в  Несебър – 51%, в Поморие – 42%, в Руен – 38, в Созопол – 42 на сто, в Средец – 38% и Сунгурларе – 39%.  

1075 души имат право на глас в община Бургас. До 11 часа 35% от тях са пуснали бюлетина, съобщи общинският лидер на БСП Живко Господинов

„Изборите вървят към момента много добре, проявяват интерес и използват правото си глас редовите социалисти, за пръв път им се предоставя такава възможност“

От общо 11 секции в общината, 5 са стационарни, 5 са мобилни и една подвижна. Мобилните са по график в населените места, а стационарните са в клубната база на партията по комплексите.

„Подвижната секция е за тези, които биват посещавани по домовете, тъй като нямат възможност да дойдат. Имаме предварителни записвания на хора, които са с проблеми в придвижването да могат да бъдат посетени по домовете“, каза  Господинов. 

Гласуването продължава до 19 часа, след което резултатите от секциите ще бъдат обобщени в централата на БСП в града. Очаква се окончателните данни да са готови към 21 часа.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Сливен

Какви са нагласите в Сливен преди старта на предизборната кампания?

Предстои поредната предизборна кампания, която се очаква да бъде наситена със скандали. Тя все още не е започнала, а част от партиите влязоха във водовъртежа на разцеплението. Други се снишиха, за да не би и в техния двор да дойде проклятието на вътрешните скандали и обвинения. Трети се изгубиха от политическия  хоризонт и се скриха, без да е..

публикувано на 10.09.24 в 12:56

БСП – Бургас нареди част от кандидатдепутатската си листа, ще разчита на нови лица

БСП – Бургас нареди частично кандидатдепутатската си листа за изборите на 27 октомври. Това е станало на събрание на Областния съвет на партията снощи. Ясни са първите пет имена, а решението за останалите, които ще бъдат включени се делегира на ръководството на областната структура, съобщи председателят й Тодор Байчев: „Ще..

публикувано на 10.09.24 в 12:47

ГЕРБ-СДС внасят промени в Закона за местните данъци и такси

ГЕРБ-СДС внасят промени в Закона за местните данъци и такси, с които се предвижда отлагане с една година на влизането в сила на новата методика за изчисляване на такса битови отпадъци.  Инициативата е по искане на Националното сдружение на общините. Това обеща преди известно време и Бойко Борисов, обясни за БНР Бургас бургаският депутат Андрей..

публикувано на 10.09.24 в 11:57

"Зелено движение" няма да участва в изборите

"Зелено движение" няма да участва на предстоящите парламентарни избори на 27 октомври 2024 г., съобщават от партията в социалните мрежи.  От там посочват, че  Националният съвет на партията е взел решение да насочи усилията си към създаване на "гражданско-политически субект, който да гарантира европейското развитие на България, защитата на..

публикувано на 10.09.24 в 09:18
Двете крила на ДПС в очакване ЦИК да отвори врати за регистрация на партиите за предсрочните избори

ЦИК заседава по казусите с ДПС и БСП

Централната избирателна комисия се събира на заседание в 10:30 часа тази сутрин, а нейни представители се очаква да дадат брифинг за медиите в ранния следобед. Комисията трябва да разгледа документите за самостоятелно явяване на изборите на 27 октомври, които бяха подадени вчера от крилото на ДПС около Ахмед Доган. Те постъпиха след като ЦИК отказа да..

публикувано на 10.09.24 в 07:21

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи печатите на РИК Бургас

На проведеното днес първо заседание на Районната избирателна комисия областният управител проф. Мария Нейкова връчи печатите на председателя й Фани Семерджиева като символично начало на дейността на комисията за предстоящите избори, които ще се проведат на октомври. „Районна избирателна комисия на 2-ри многомандатен изборен район-Бургаски е с утвърден..

публикувано на 09.09.24 в 17:55
 Джевдет Чакъров

ДПС-Доган внесе в ЦИК документи за самостоятелно участие в изборите

Фракцията на ДПС, в която влизат лоялни на почетния председател Ахмед Доган, внесоха в ЦИК документи за самостоятелно участие на партията в предстоящите парламентарни избори. В официално съобщение на организацията, се посочва, че решението идва в отговор на отказа на ЦИК да регистрира коалицията им "Демокрация, права и свободи - ДПС" заедно с две други..

публикувано на 09.09.24 в 14:28