Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

На 17 септември в Конгресния център

Таня и Катерина - най - младите участнички в конкурса за красота "Мисис Бургас 2020"

БНР - Бургас е медиен партньор на светското събитие

| обновено на 13.09.20 в 16:03
Катерина Паличева и Таня Христова

Дългоочакваният конкурс за красота „Мисис Бургас 2020“ предстои през следващата седмица. Това ще е петото му издание. 14 са претендентките за короната на най – красивата омъжена бургазлийка, които бяха одобрени след предварителен кастинг.  БНР – Бургас е медиен партньор на събитието и в предаването си „Ева в неделя“ представи дамите в поредица интервюта. 

Таня Паличева и Катерина Христова са сред най – младите участнички в конкурса и гостуваха в днешното издание на предаването.

Таня е на 24 години, работи като маникюристка и отскоро се занимавам с миглопластика. Живее на семейни начела с мъжа си, имат 3 годишна дъщеричка.

„Майка ми ме мотивира най – много да участвам, за което и благодаря. Очаквам това да бъде едно прекрасно изживяване и очаквам много хубави и положителни емоции. Това, което най - много ме грабна е, че всяка участничка трябва да подкрепи една своя кауза в случай,че спечели. Не мислих дълго, знам каква ще е тя, аз искам да помогна на хора с онкологични заболявания. Харесвам и кампанията на самия конкурс, която е в помощ на фондация „Искам бебе“.

Катерина е на 25 години, щастливо омъжена и с две дечица. По професия е гримьор и фризьор, има свой салон.

„ Моят съпруг ме подкрепи в желанието да участвам в конкурса. За мен това е сбъдната мечта и истинско приключение, очаквам хубави моменти и добро настроение. Семейството ми участва в европроект за създаването на Дом за възрастни и трудноподвижни хора и се надявам да популяризирам тази кауза.“

повече може да чуете в звуковия файл:

Освен професионалното жури, което ще има отговорната задача да избере новата „Мисис Бургас“, всички желаещи ще могат да подкрепят своята избрана фаворитка в категорията "Лице на публиката". Гласуването е в специално разработена платформа. Всеки, който има желание, може да гласува за своята избраница и да я подкрепи в надпреварата за короната.

Конкурсът „Мисис Бургас 2020“ предстои на 17 септември / четвъртък/ и от 19.30 ч. и ще се проведе в новата сграда на Международния Конгресен Център.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

София Мазуренко представя Бургас на престижния конкурс „Мисис България“

„Мисис Бургас“ 2020 – София Мазуренко ще представя града ни в тазгодишното издание на конкурса „Мисис България“. Престижното събитие ще се проведе на 30-и октомври в София. Красивата бургазлийка спечели безапелационно в конкуренция с още 13 кандидатки тазгодишното издание на конкурса, който се проведе през месец септември в Морския град и така си..

публикувано на 22.10.20 в 13:56

Започва гласуването в националната кампания „Будител на годината 2020“

Започва гласуването в кампанията „Будител на годината 2020“, организирана за трети път от Българското национално радио. От 15 до 31 октомври може да се гласува за човека, който Ви вдъхновява днес, в сайта bnr.bg . Десетте финалисти в кампанията „Будител на годината 2020“, определени от журито сред всички 117 номинирани, са: Виктор Иванов –..

публикувано на 21.10.20 в 15:12

Изграждат младежки център в "Меден рудник"

Най-големият жилищен комплекс в Бургас - "Меден рудник", ще се сдобие със съвсем нов и модерен Младежки културен център. Инфраструктурната придобивка ще се намира в непосредствена близост до СУ "Петко Росен" /поляната срещу блок 28/. Договорът за изграждане на Младежкия център бе подписан в София и връчен от министъра на образованието Красимир Вълчев..

публикувано на 21.10.20 в 10:30

Планетариумът в Ямбол с нова дигитална техника

Звездната зала на планетариума в Ямбол ще придобие нова дигитална  техника. Единствената в Югоизточна България обсерватория през следващата година ще отбележи 50 години от създаването си. Почти половин век Звездната зала работи с един единствен планетариум разясни директорът Юлия Върбанова.  "Той е първото поколение на заводите Карл..

публикувано на 20.10.20 в 15:02

Бургас по време на Балканската война - в книга и изложба

Изложба и книга за Бургаския укрепен пункт по време на Балканската война 1912 – 1913 г. ще представи  Регионаленият исторически музей-Бургас. Това ще се случи на 22 октомври, четвъртък, от 17:30 ч. в зала „Георги Баев“ на КЦ “Морско казино“.  За първи път ще бъдат показани оригинални документи, свързани с историята на града ни от началото на 20 век..

публикувано на 20.10.20 в 14:09

Община Сливен с приз „Иновативна община“ за чатбот платформите си

Община Сливен получи приза „Иновативна община за 2020“, за въвеждането на чатбот платформата „Скили“ на интернет страницата си, разработена от българска IT компания по повод пандемията, и  за виртуалния туристически гид -  чатботът „Хаджията“, който е интегриран в официалните страници на музеите в града и сайта за туризъм. Наградата бе връчена от..

публикувано на 16.10.20 в 16:19

Читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985" с два интересни коледни конкурса

Читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985" обяви условията за новите издания на два свои традиционни конкурса. Те са интересни и дават възможност за изява на талантливите и сръчни хора.  КОНКУРС ЗА КОМИКС НА ТЕМА "КОЛЕДНА ИСТОРИЯ" Читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985" отправя предизвикателство към учениците от град Бургас и областта, да участват в..

публикувано на 15.10.20 в 12:18