Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Няма нови случаи на коронавирус в областите Бургас, Сливен и Ямбол

Няма нови случаи на коронавирус в областите Бургас, Сливен и Ямбол за последното  денонощие.Тоа показват данните на единния информационен портал. Най-много са новозаразените в София-11 души. За страната те са 27 при направени 924 PCR-теста .Починали са 3 души, излекувани са  9 души. Общо 740 пациенти са в болница, от които 53 в интензивни отделения.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Около 80 души караха благотворително колело

Около 80 души се включиха в благотворителния веломаратон на Комплексния онкологичен център Бургас - ВЕЛОТОН. Инициативата беше съвместно каране на велосипеди от лекуващи лекари, пациенти и техните близки с цел събиране на средства за извършване на профилактични прегледи на жени в затруднено финансово положение и проблеми с осигурителния статут...

публикувано на 19.09.20 в 16:23

Онкологичният център в Бургас организира благотворителен вело поход

Комплексният онкологичен център в Бургас стартира кампания, с която да бъдат събрани средства за извършване на профилактични прегледи на жени в затруднено финансово положение и проблеми с осигурителния статут.  Инициативата е под надслов ВЕЛОТОН и представлява съвместно каране на велосипеди от страна на лекуващи лекари, пациенти и техните близки...

обновено на 19.09.20 в 08:09

Още една група е под карантина в ДГ"Синчец" в Сливен

Учителка от филиала на детска градина „Синчец“ в Сливен е дала положителна проба за COVID-19, съобщават от Общинския кризисен щаб.РЗИ постави под карантина групата , с която учителката е работила. В тази детска градина карантинираните групи вече са две, след като преди дни директорът и логопеда дадоха положителни проби.  От община Сливен съобщават,..

публикувано на 18.09.20 в 08:49

9 са новозаразените с коронавирус в бургаска област

9 са новозаразените с коронавирус в бургаска област, в сливенска са  трима души, в ямболска  също трима. Новите случаи за страната са 154 при направени 5 856 PCR-теста.37 души са в интензивни отделения. Най-много новозаразени има в столицата - 47, област Благоевград - 29 и Стара Загора - 10. 10 души  са починали за последните 24 часа. Излекуваните са..

публикувано на 18.09.20 в 08:15

Три нови случая на африканска чума по свинете около Елхово

Три нови случая на африканска чума по свинете са установени на територията на Държавно горско стопанство-Елхово, информираха от Регионалната агенция по безопасност на храните в Ямбол. Глиганите са намерени  на територията на резерватите  „Балабана“ и „Топчията“ както и в местността „Кайряка“. Две от дивите прасета са открити мъртви, а третото..

публикувано на 16.09.20 в 16:33

Най-мощният лазер за лечение на простата е вече в УМБАЛ Бургас

Най-мощният Тулиум лазер за лечение на простатата вече е на разположение на пациентите в УМБАЛ Бургас. Апаратът е последно поколение и комбинира в себе си решение и на други проблеми – безкръвно разбиване на камъни в отделителната система и отстраняване на тумори от пикочния мехур. В урологичното отделение на УМБАЛ Бургас АД отдавна се..

публикувано на 16.09.20 в 11:49
МБАЛ

В примитивни условия работят медици в отделения на Ямболската областна болница

Част от отделенията на Ямболската областна болница работят в примитивни условия, както за пациентите, така и за медицинския персонал. Лечебното заведение се помещава в 17 отделни сгради, като някои от тях са строни през 20-те години на миналия век.  Особено тежко е положението в белодробното отделение, което се помещава в сграда, в която липсва дори..

публикувано на 11.09.20 в 08:55