Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кметът Димитър Николов откри учебната година в училище "Васил Левски " в кв. "Горно Езерово"

С придобиването на нов статут започна учебната година за училище „ Васил Левски“ в кв. Горно Езерово.То ще обучава за първи път ученици до 10-ти клас. Те ще придобият тук първа професионална степан  и ще бъдат помощник-готвачи. Заедно с 26-те гимназисти, днес в иновативните класи стаи влязоха и 44 първокласници. Интерактивни дъски, огромни телевизори и нови чинове очакваха най-малките. През ноември трябва да бъде открит и физкултурният салон, където в момента текат страителни дейности.Гост на церемонията по откриването  на учебната година бе кметът Димитър  Николов.

 Взели сме всички необходими  мерки заради вируса, не се притеснявам, обясни директорът Диана Ковачева:

Училището е снабдено с всички видове предпазни средства, дезинфектантни, децата ще влизат и излизат от различни входове, има организация в училищната столова.

Децата са от ромската общност, но работим много добре с родителите, подчерта Ковачева:

Тук с години назад е създадена много добра комуникация.Родителите са много адаптивни. Осъществява се постоянна връзка чрез обход по домовете от страна на екипи на класните ръководители.Досега не сме имали проблеми с тях.

Един от класните ръководители на първокласниците е Хабибе Ахмедова, тя е за четвърта година преподавател в това училище:

Аз съм позитивно настроена, не смятам,че ще минем на дистанционно обучение.Надявам се всичко да върви по вода.

Тази година беше особена,но всички се справиха с дистанционното обучение, каза кметът на Бургас Димитър Николов:

Тук съм, за да подкрепя училище" Васил Левски" в амбицията му за развитие.Имаме вече изцяло обновена материална база,подкрепихме желанието на ръководството на училището, тази година да се превърне в обединено.На всички желая успех!

Учениците се включиха в благотворителна кампания и вместо цветя подариха книги на училищната библиотека.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатна топла закуска и обяд в училището в Болярово

Учениците в Болярово имат индивидуални чинове и места в столовата като част от мерките срещу разпространение на вируси и зарази. От днес близо 60 деца от първи до четвърти клас ще получават безплатно топла закуска в столовата на Средно училище „Д-р Петър Берон“, както и обяд. Със съдействието на общината топъл обяд е осигурен и за всички..

публикувано на 16.09.20 в 14:01

Писмо от другарче от чужбина - идеята се завръща!

Деца от България да си пишат с българчета, живеещи в чужбина – такава е идеята на началният учител Ваня Ламбова. Първите писма на хартия вече са отправени към различни дестинации. Желаещите са от бургаското основно училище „Александър Георгиев Коджакафалията“, където тя преподава. В същото време интересът от чужбина също е голям, споделя..

публикувано на 16.09.20 в 13:29

Четвъртата книжка "Приказни истории с БНР Бургас" вече е в 12 училища и детски градини в страната

12 училища и детски градини в страната получиха на първия учебен ден новата книжка „Приказни истории с БНР Бургас“. Така за четвърта поредна година общественото радио спазва традицията. Също днес бяха връчени и грамоти на децата написали тези истории.  Книжките отиват в учебните и детски заведения, които имат участници в конкурса за..

обновено на 15.09.20 в 19:06

Ученици: "В училище е по-добре, отколкото дистанционно пред компютъра"

Близо сто ученици прекрачиха прага на основно училище „Александър Георгиев Коджакафалията“ за първи път през тази учебна година. Заради пандемията тържествено посрещане имаше единствено за учениците от първи и пети клас. Да не се връщат на дистанционно обучение, а да учат в клас си пожелаха учениците: "Вкъщи сме затворени и не се..

публикувано на 15.09.20 в 15:14
Карина Ангелиева

Зам.-министър Карина Ангелиева: Дигиталното обучение трябва да бъде съчетано с присъствието в училище

Дигиталното обучение трябва да бъде съчетано с присъствието в училище. Това каза при откриването на учебната година в Професионалната гимназия по механотехника и електроника зам.-министърът на образованието Карина Ангелиева.За предизвикателствата пред учениците от 8-и клас, които сега започват обучението си в гимназията тя каза: "За мен е много..

публикувано на 15.09.20 в 13:40

Над 24 000 бургаски ученици влязоха в класните стаи

Повече от 24 000 бургаски ученици от 1-ви до 12-ти клас влязоха в класните стаи в първия учебен ден днес или с 200 деца повече от миналата година. От пресцентъра информират, че има такива, които са родом от други градове в областта и страната, но са избрали да учат в Бургас, а има и деца, които са се завърнали със семействата си от чужбина. Община..

публикувано на 15.09.20 в 12:35

В Сливенска област 1787 деца ще прекрачат за първи път училищния праг

В Сливенска област 1787 деца ще прекрачат за първи път училищния праг днес. Всички училища са в готовност да започнат работа и имат планове за работа в условия на COVID-19, със задължителни и препоръчителни мерки. Това обяви директорът на Регионалното управление на образованието Милена Чолакова. Тя каза още, че в управлението не са постъпвали..

публикувано на 15.09.20 в 08:32