Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Безплатна топла закуска и обяд в училището в Болярово

Въведени са строги противоепидемични мерки

Учениците в Болярово имат индивидуални чинове и места в столовата като част от мерките срещу разпространение на вируси и зарази. От днес близо 60 деца от първи до четвърти клас ще получават безплатно топла закуска в столовата на Средно училище „Д-р Петър Берон“, както и обяд.

Със съдействието на общината топъл обяд е осигурен и за всички ученици от 1 до 7 клас, които са на целодневна форма на обучение, съобщи директорът Васил Гаджуров.

В столовата те ще се хранят на смени, като за всяко дете е определено място, което няма да се ползва от други ученици.

Осигурени са и нови чинове, така, че децата да бъдат на дистанция едно от друго по време на учебните занятия.

Освен дезинфектанти на входовете и в класните стаи, тези дни ще бъдат монтирани и диспенсъри с дезинфекциращи средства.

Към спазване на противоепидемичните мерки с цел защита на децата и техните семейства призова и кметът на общината Христо Христов в приветственото си слово при откриването на учебната година в средното училище вчера. На 14-те първокласника в СУ „Д-р Петър Берон“, както и за тези в ОУ „Стефан Караджа“ в село Стефан Караджово той подари книги с приказки. Общината е готова да помогне и финансово на родителите с тежки материални затруднения, допълни той.

170 са учениците от 1 до 12 клас в СУ „Д-р Петър Берон“, в това число и 12 осмокласници в новата професионална паралелка по предприемачество.

67 са учениците от 1 до 7 клас в ОУ „Стефан Караджа“, като се подготвят и документи на още четирима, за да бъдат записани.

Строги противоепидемични мерки са предприети и в Детска градина „Здравец“ и нейните филиали, които също отвориха врати от вчера. Там децата са 73.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Писмо от другарче от чужбина - идеята се завръща!

Деца от България да си пишат с българчета, живеещи в чужбина – такава е идеята на началният учител Ваня Ламбова. Първите писма на хартия вече са отправени към различни дестинации. Желаещите са от бургаското основно училище „Александър Георгиев Коджакафалията“, където тя преподава. В същото време интересът от чужбина също е голям, споделя..

публикувано на 16.09.20 в 13:29

Четвъртата книжка "Приказни истории с БНР Бургас" вече е в 12 училища и детски градини в страната

12 училища и детски градини в страната получиха на първия учебен ден новата книжка „Приказни истории с БНР Бургас“. Така за четвърта поредна година общественото радио спазва традицията. Също днес бяха връчени и грамоти на децата написали тези истории.  Книжките отиват в учебните и детски заведения, които имат участници в конкурса за..

обновено на 15.09.20 в 19:06

Кметът Димитър Николов откри учебната година в училище "Васил Левски " в кв. "Горно Езерово"

С придобиването на нов статут започна учебната година за училище „ Васил Левски“ в кв. Горно Езерово.То ще обучава за първи път ученици до 10-ти клас. Те ще придобият тук първа професионална степан  и ще бъдат помощник-готвачи. Заедно с 26-те гимназисти, днес в иновативните класи стаи влязоха и 44 първокласници. Интерактивни дъски, огромни..

публикувано на 15.09.20 в 15:26

Ученици: "В училище е по-добре, отколкото дистанционно пред компютъра"

Близо сто ученици прекрачиха прага на основно училище „Александър Георгиев Коджакафалията“ за първи път през тази учебна година. Заради пандемията тържествено посрещане имаше единствено за учениците от първи и пети клас. Да не се връщат на дистанционно обучение, а да учат в клас си пожелаха учениците: "Вкъщи сме затворени и не се..

публикувано на 15.09.20 в 15:14
Карина Ангелиева

Зам.-министър Карина Ангелиева: Дигиталното обучение трябва да бъде съчетано с присъствието в училище

Дигиталното обучение трябва да бъде съчетано с присъствието в училище. Това каза при откриването на учебната година в Професионалната гимназия по механотехника и електроника зам.-министърът на образованието Карина Ангелиева.За предизвикателствата пред учениците от 8-и клас, които сега започват обучението си в гимназията тя каза: "За мен е много..

публикувано на 15.09.20 в 13:40

Над 24 000 бургаски ученици влязоха в класните стаи

Повече от 24 000 бургаски ученици от 1-ви до 12-ти клас влязоха в класните стаи в първия учебен ден днес или с 200 деца повече от миналата година. От пресцентъра информират, че има такива, които са родом от други градове в областта и страната, но са избрали да учат в Бургас, а има и деца, които са се завърнали със семействата си от чужбина. Община..

публикувано на 15.09.20 в 12:35

В Сливенска област 1787 деца ще прекрачат за първи път училищния праг

В Сливенска област 1787 деца ще прекрачат за първи път училищния праг днес. Всички училища са в готовност да започнат работа и имат планове за работа в условия на COVID-19, със задължителни и препоръчителни мерки. Това обяви директорът на Регионалното управление на образованието Милена Чолакова. Тя каза още, че в управлението не са постъпвали..

публикувано на 15.09.20 в 08:32