Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Скандали в Общинския съвет в Царево

Снимка: Снимка: Община ЦаревоКомисията за противодействие на корупцията установи конфликт на интереси по отношение на председателя на Общинския съвет в Царево Таня Янчева. Случаят касае гласуване от страна на Янчева за отдаване под наем на имоти на три дружества, чиято регистрация е извършена от нея в качеството й на адвокат. Пред БНР Бургас Янчева заяви, че ще обжалва решението. 

Освен председател на Общинския съвет в Царево, Таня Янчева е и адвокат. По данни на комисията, в това си качество тя регистрира три дружества, като пълномощник на управителите им и като възмездна правна услуга от нея. Три месеца по-късно – на 9 април т. г.  на съвместно заседание на постоянни комисии в Общинския съвет Янчева гласува „за“ отдаване под наем на общо 124 имота за земеделски нужди на трите дружества, регистрацията на които е осъществена от нея като адвокат, се казва в решението на комисиятаНа последвалото заседание на местния парламент същия ден, тя си прави отвод и не гласува окончателното приемане на решенията. 

Не считам, че има конфликт на интереси, каза пред БНР БургасТаня Янчева.

„Без да видя решението и без посочени факти и аргументи не мога да коментирам. Ако е установен  конфликт, решението ще бъде обжалвано“

Междувременно общинският съветник Емил Пенчев от Движение „Гергьовден“ обяви, че той  е подал сигнала срещу Янчева.

Не е нормално да се правят търговски дружества, тя с нейния електронен подпис ги е създала и в един момент да им се даряват 1000 декара земеделска земя“

В декларация петима общински съветници от Гергьовден и БСП  се обявиха  срещу нарушаването на правилника за работа на местния парламент. Те напуснаха заседанието на 15 септември, свикано според тях едва три дни по-рано, което не им давало възможност да се подготвят. Процедурата е по правилник, контрира председателят.

Повече чуйте в звуковия файл: 

 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Момчил Момчилов: Честните избори минават през изборна администрация и преброителни центрове

За да има честни избори в страната трябва да се създаде професионална изборна администрация и преброителни центрове. Това коментира в предаването „Ден до пладне“ на БНР Бургас юристът Момчил Момчилов. „Броенето на резултатите и отчитането  да не се извършва в самата секция, а да се извършва на една място под видеонаблюдение от професионално..

публикувано на 17.10.20 в 18:58
Христо Панайотов

Съветник пита създаде ли се анализаторско звено за справяне с епидемията

Създаде ли Община Бургас анализаторско звено, в какъв състав и на какъв период извършваше своите заседания? Този въпрос отправи общинският съветник от БСП Христо Панайотов към кмета на Бургас. „В последните няколко дни се наблюдава сериозен ръст на новорегистрираните случаи на заразени лица с COVID-19 на територията на област Бургас...

публикувано на 16.10.20 в 11:49

Общински съветник пита защо не е стартирала реконструкцията на ул. „Одрин”

Каква е причината към края на 2020 година все още да не е стартирала реконструкцията на ул. „Одрин”? Този въпрос задава общинският съветник от БСП Васил Иванов на кмета на Бургас. „В предизборната Ви платформа за мандат 2015-2019 г., в раздел „строителство”, сте посочили „поетапна реконструкция на улица „Одрин”. Към настоящия момент, или..

публикувано на 15.10.20 в 10:56

БСП е готова за избори, започва диалог с всички срещу правителството

За диалог с всички, които са против това правителство, ще работи Атанас Зафиров. Той бе избран от Националния съвет на БСП за зам.-председател на партията, който ще отговаря за коалиционната й политика. „Един нов ресор, който доказва колко е важна този тип политика за партията“, коментира Зафиров. Според него, тъй като страната се управлява от..

публикувано на 12.10.20 в 14:30

Христо Иванов подкрепи протестите в Нова Загора срещу обгазяването на града

Провал на европейско ниво на пропагандата на ГЕРБ. Така съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира в Нова Загора отхвърлените от Европейския парламент поправки , които визираха българския президент в проекторезолюцията за ситуацията на върховенството на закона в България. Иванов бе в Нова Загора, за да даде политическа подкрепа..

публикувано на 08.10.20 в 15:49

Общинският съветник от БСП Живко Господинов с приемен ден в Бургас

Общинският съветник от БСП Живко Господинов ще проведе приемен ден на 8-ми октомври /четвъртък/. Срещите с жители на Бургас ще протекат в Общинския съвет на БСП – Бургас /ул. „Фердинандова“ 60/, от 09:00 до 12:00 часа. Присъстващите ще имат възможността да зададат своите въпроси, мнения и предложения, свързани с развитието на града и общината...

публикувано на 07.10.20 в 12:28

Ивайло Вълчев: Правителството е в състояние на кома

Правителството е в състояние на кома и се отнася с безразличие към протестите. Така определи политическата ситуация в страната сценаристът и зам.-председател на ПП „Има такъв народ“ Ивайло Вълчев. Преди дни беше открита приемна на партията и в Бургас. Към момента в нея на местно ниво членуват 250 души. „За мен в момента властта е една..

публикувано на 05.10.20 в 13:25