Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

РИОСВ – Бургас: Не е провеждан конкурс за директор, не е ясно кога ще се проведе такъв

Снимка: РИОСВ - Бургас


Назначаването без конкурс на новия директор на бургаската екоинскпекция е в нарушение на Кодекса на труда. Това посочват в писмо до ресорното министерство общински съветници от Движение България на гражданите. От бургаската екоинспекция посочват, че Детелина Иванова е назначена на длъжността от министъра с трудов договор до провеждането на конкурс.

Основният ни мотив да отправим питанията ни е, че на една много голяма инспекция се назначава човек без конкурс. Това посочи общинският съветник Стоян Грозев от Движение България на гражданите. Според него това е в нарушение на Кодекса на труда и на правилника на екоинспекцията. „От друга страна, същият този човек до момента на назначаването е оглавявал отдел „Биологично разнообразие, защитени територии и защитени зони” в същата тази инспекция. Знаем в последно време колко спорни казуси, отприщили недоволството на хората имаше тук по Южното Черноморие. Този отдел, който тя е оглавявала е пряко ангажиран с всички тези спорни моменти, заради които хората излязоха да протестират“, посочи Грозев.

От бургаската екоинспекция отговориха писмено на отправените от БНР-Бургас въпроси. „Назначаването ми за директор е от Министъра на околната среда и водите с Трудов договор от 13.08.2020 г. в сила от 14.08.2020 г. до провеждане на конкурс. Не съм временно изпълняващ длъжността по силата на заповед“, посочва Детелина Иванова. Тя допълва, че не е проведен конкурс и няма информация за дата за назначаване на такъв. Относно споменатите спорни казуси, които посочват от Движение България на гражданите, Иванова коментира, че взетите от нея решения и предложения към директора на екоинспекцията са били съобразени изцяло с нормативната уредба и няма нарушаване на екологичното законодателство.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вода няма в част от Акациите, Меден рудник, Долно Езерово, Росенец и Лазур

Водоподаването е спряна на няколко места в Бургас, съобщават от ВиК Бургас. Причините са възникнали аварии.  Вода няма в кв. "Акации", ул. "Ангеларий"127,  ул. "Княз Борис I" № 53, кв. "Долно Езерово", ул. "Лом", комплекс "Лазур", бл.13, средната зона на комплекс "Меден рудник".  До обяд вода е нямало и в комплекс "Изгрев", блокове  56,70,71,74,..

публикувано на 21.10.20 в 13:29

Протест с яйца по сградата на ГЕРБ в Бургас

Гражданското недоволство под надслов „НЕ протестът 2“ проведе Организацията за закрила на българските граждани. В него са включиха 7 души, сред които бяха познати лица от протестите срещу правителството на Бойко Борисов и и главния прокурор Иван Гешев. Недоволните хвърляха яйца по сградата на местния офис на ГЕРБ на улица „Конт Андрованти“. Те..

публикувано на 21.10.20 в 13:07

Транспортна къща в Бургас няма да работи днес

Транспортна къща в Бургас няма да работи днес  21.10.2020 г. (сряда). Това съобщават от пресцентъра на Община Бургас.  Причината е  извършване на профилактика от страна на EVN.  От "Бургасбус" предупреждават своите клиенти, че ако днес искат да презаредят картите си за пътуване или да им бъдат издададени нови такива, могат да направят това в..

обновено на 21.10.20 в 10:19

Два нови паркинга бяха изградени в Ямбол

Община Ямбол изгради два нови паркинга. Зад блок 1 на улица „Срем“ и улица „Хан Крум“ са оформени 30 места за паркиране. Използвани са перфорирани бетонови елементи, тротоарите са обновени с нови бетонови павета. За удобство на гражданите на улица „Срем“ е извършен частичен ремонт на тротоарна настилка с обща площ от близо 900 кв.м.. През месец ноември..

публикувано на 21.10.20 в 09:51

Нов опит да тръгне дело за саниран блок в Бургас ще бъде направен днес

Нов опит да тръгне дело за саниран блок в Бургас ще бъде направен днес. Живущи в  сградата на ул. „Цар Симеон 1“ 111 атакуват пред районната инстанция извършените и платени на фирмата дейности. По данни на Агенцията за държавна финансова инспекция са надплатени близо четвърт милион лева, но друга експертиза показа, че са около 10 000. Делото започва..

публикувано на 21.10.20 в 08:28

Отменят се масовите прояви за Димитровден в Болярово

Община Болярово се съобрази с препоръките на здравните власти и отмени масовите прояви по повод храмовия празник на града - Димитровден. С цел да се предотврати струпването на много хора на едно място се отменят приятелският футболен мач между ФК „Ботев“ и гостуващ отбор, игрите на пейнтбол в парка, кулинарното шоу на Ути Бъчваров,..

публикувано на 20.10.20 в 18:25

Тодор Стамболиев поиска промяна в Наредбата за паркиране в определени зони в Бургас

Предложението на омбудсмана Тодор Стамболиев за промяна в Наредбата за платено и безплатно паркиране в определени зони в Община Бургас предизвика дебати по време на заседанието на постоянната комисия по Обществен ред и сигурност. Идеята на обществения посредник е соб ствениците на имоти в Бургас, които по постоянен адрес живеят на друго място..

обновено на 20.10.20 в 17:25