Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доживотна присъда, без право на замяна за убиеца на 7-годишната Кристин от Сотиря

Адвокат Сиво Сивов
Снимка: Стоян Радев

Апелативният съд в Бургас е потвърдил постановената от Окръжния съд в Сливен доживотната присъда, без право на замяна на убиецът на 7-годишната Кристин от сливенското село Сотиря. Това съобщи адвокатът на семейството Сиво Сивов. Защитата на извършител на престъплението Мартин Трифон, е поискала присъдата да му бъде да бъде доживотна, но да отпадне частта „без право на замяна“ . 

Потвърдената присъда на Мартин Трифонов е първата в страната след промяната в законодателството, която гласи, че  при извършени тежки умишлени престъпления наказанието  е до живот, без право на замяна, каза адвокат Сивов.  

"С това обявление фактически Бургаският апелативен съд  изцяло потвърждава присъдата, която е издадена от Сливенски окръжен съд."

Адвокат Сивов бе категоричен, че ако постановената присъда бъде потвърдена на последна инстанция Мартин Трифонов никога няма да излезе от затвора.  

"Ако е доживотна без право на замяна, няма да има право на никакво помилване. "

В момента тече 15-дневния срок, в който  присъдата да може бъде обжалвана пред Върховния касационен съд.  





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ГДБОП разби наркооранжерия в Нова Загора

ГДБОП разби високотехнологична наркооранжерия в Нова Загора. Задържани са трима души за срок от 72 часа. Днес следобед се очаква да им бъде повдигната постоянна мярка за неотклонение – задържане под стража.  Акцията е проведена съвместно с ОДМВР Сливен под надзора на Районна прокуратура.  Групата е отглеждала канабис в постройка от 100 кв.м. в..

публикувано на 19.07.24 в 12:06

Задържаха 19-годишен плевенчанин за разпространение на наркотици в Слънчев бряг

Задържан е 19-годишен плевенчанин за разпространение на наркотици в Слънчев бряг, съобщават от полицията. Той е спрян за проверка е района на плажа.  В него са намерени и иззети 17 свивки с канабис с приблизително тегло около 15 грама, 11 таблетки екстази с приблизително тегло около 10 грама, плик с канабис и таблетка във формата на камбана –..

публикувано на 19.07.24 в 11:43

Двама души пострадаха при катастрофа на пътя Средец - Бургас

Двама души пострадаха при катастрофа на пътя Средец - Бургас, съобщават от полицията. Въпреки забранителна маркировка, шофьор от Грузия е решил да предприеме изпреварване.  Навлизайки в лентата за насрещно движение той е блъснал два автомобила. Шофьорите в тях са пострадали при инцидента.  Единият е настанен за лечение в УМБАЛ - Бургас със счупено..

публикувано на 19.07.24 в 11:36

Пожар е потушен в района на “Елените” в Несебър

Пожар е потушен снощи в района на гориста местност във вилното село “Елените” в Несебър, съобщиха от полицията.  На място са пристигнали два противошожарни автомобила.  Изгорели са сухи треви и са обгорени дървета. Няма пострадали хора, както и нанесени материални щети по сгради или частно имущество.  Причините за пожара са в процес на..

публикувано на 19.07.24 в 11:28

Премиерът свиква Съвета по сигурността заради пожарите

До дни в село Воден ще бъдат монтирани клетки на всички мобилни оператори. Това обяви в селото в четвъртък вечер служебният министър-председател Димитър Главчев. Причината за това настояване е трудната комуникация между службите при възникване на кризисни ситуации и забавеното уведомяване на хората при извънредни ситуации. Премиерът Главчев..

публикувано на 19.07.24 в 08:21

Оставиха в ареста задържаните мъже на яхта с наркотици край Царево (ОБНОВЕНА)

Окръжният съд в Бургас гледа мярката за неотклонение "задържане под стража" на двамата обвиняеми от яхта, в която бяха открити три вида наркотици край Царево. По случая са задържани Вангел Светославов Паксимов – капитан на яхтата и румънския гражданин Еуджен Харациу Морешан. Държавното обвинение поиска оставането им за постоянно в ареста, защото..

обновено на 18.07.24 в 18:19
Виолета Коритарова

Министър Коритарова: Засега няма правно основание за премахване на "Подпорната стена" на "Алепу"

На този етап няма правно основание за премахване на изграденото съоръжение на плажа "Алепу", изчаква се окончателното решение на съда. Това съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова по време на изслушване в парламента за т.нар. "Подпорна стена". Делото в Административен съд Бургас е насрочено за 24..

публикувано на 18.07.24 в 14:54