Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мисис Бургас 2020 - София Мазуренко вече се чувства бургазлийка

Бургас вече има своята най-красива омъжена жена за 2020-та година! Честта да носи короната през следващата една годна се падна на София Мазуренко от Украйна. БНР - Бургас също избра своята най-красива бургазлийка и това е първата подгласничка на победителката Мария Вълчева. Десислава Тишева пък е втората подгласничка на мисис Бургас и лице на публиката.

И трите дами, все още подвластни на емоциите, както вече стана традиция, гостуваха в предаването "Ева в неделя" на БНР - Бургас. Момичетата се справили за около една седмица репетиции,  преди конкурса. "Не е лесно, трябва да знаеш къде да ходиш, как да гледаш, ние всичко правихме за първи път", споделиха красавиците. Всяка една от тях има семейство и различна от модния подиум професия.

Въпреки, че е от Украйна, мисис Бургас София Мазуренко ни сподели, че усеща себе си бургазлийка на 100%.

"Това, че хората ме признаха за мен е голяма отговорност и се надявам, че ще се справя с тази корона, ще направя всичко възможно. Имам вече някои планове. На 29-ти септември ще участвам в дискусия за репродуктивната система - "Майка в бъдеще" се казва. Там ще участвам и като лектор, ще разкажа какво жените могат да правят за своето здраве и репродуктивната система. След това, на 30-ти септември ще участвам и в благотворителен бал на същата тема. Там се събират пари за хората, които искат да имат деца, за да направят ин витро процедура. Ще направя и безплатна пилатес тренировка по време на спортния уикенд в края на септември", сподели София Мазуренко

Всяка една от трите омъжени дами ще има своя мисия през годината. Освен, че ще се включват в различни благотворителни мероприятия, като цяло очакват животът им да стане по-динамичен. А носителката на титлата Мисис Бургас ще участва и в националния конкурс за най-красива омъжена българка, който ще се проведе в София.

Интервюто с трите красиви дами - София Мазуренко, Мария Вълчева и Десислава Тишева можете да чуете в звуковия файл.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Айтос посреща чудотворните мощи на Св. Ефрем Нови

В навечерието на празника на Айтос,  в града ще бъде изложена иконата с вградена частица от светите чудотворни мощи на свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови. Миряните ще могат да се докоснат до светинята в събота (24 октомври) в айтоския храм „Свети Димитър”. Журналистът Ангел Бончев ще представи и своя филм, както и книгите , които е..

публикувано на 23.10.20 в 13:27

Възход и падение на борсов агент в "Животински бесове"

Събитие на „Форбс“ България събира финансови акули в Бургас. Това е епизодът, който снима в Конгресен център на морския град екипът на новия български филм „Животински бесове“. Коктейл и бляскава атмосфера допълват обстановката в нощните сцени, коrто оставиха актьорите до малките часове на снимачната площадка.  Камерата се завъртя още в Морската..

публикувано на 23.10.20 в 10:55

София Мазуренко представя Бургас на престижния конкурс „Мисис България“

„Мисис Бургас“ 2020 – София Мазуренко ще представя града ни в тазгодишното издание на конкурса „Мисис България“. Престижното събитие ще се проведе на 30-и октомври в София. Красивата бургазлийка спечели безапелационно в конкуренция с още 13 кандидатки тазгодишното издание на конкурса, който се проведе през месец септември в Морския град и така си..

публикувано на 22.10.20 в 13:56

Започва гласуването в националната кампания „Будител на годината 2020“

Започва гласуването в кампанията „Будител на годината 2020“, организирана за трети път от Българското национално радио. От 15 до 31 октомври може да се гласува за човека, който Ви вдъхновява днес, в сайта bnr.bg . Десетте финалисти в кампанията „Будител на годината 2020“, определени от журито сред всички 117 номинирани, са: Виктор Иванов –..

публикувано на 21.10.20 в 15:12

Изграждат младежки център в "Меден рудник"

Най-големият жилищен комплекс в Бургас - "Меден рудник", ще се сдобие със съвсем нов и модерен Младежки културен център. Инфраструктурната придобивка ще се намира в непосредствена близост до СУ "Петко Росен" /поляната срещу блок 28/. Договорът за изграждане на Младежкия център бе подписан в София и връчен от министъра на образованието Красимир Вълчев..

публикувано на 21.10.20 в 10:30

Планетариумът в Ямбол с нова дигитална техника

Звездната зала на планетариума в Ямбол ще придобие нова дигитална  техника. Единствената в Югоизточна България обсерватория през следващата година ще отбележи 50 години от създаването си. Почти половин век Звездната зала работи с един единствен планетариум разясни директорът Юлия Върбанова.  "Той е първото поколение на заводите Карл..

публикувано на 20.10.20 в 15:02

Бургас по време на Балканската война - в книга и изложба

Изложба и книга за Бургаския укрепен пункт по време на Балканската война 1912 – 1913 г. ще представи  Регионаленият исторически музей-Бургас. Това ще се случи на 22 октомври, четвъртък, от 17:30 ч. в зала „Георги Баев“ на КЦ “Морско казино“.  За първи път ще бъдат показани оригинални документи, свързани с историята на града ни от началото на 20 век..

публикувано на 20.10.20 в 14:09