Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Средец празнува! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Мемориал на военните поделения и първи за града младежки гвардейски отряд бяха представени днес

| обновено на 23.09.20 в 17:56
31
Снимка: БНР Бургас

От днес Средец има младежки гвардейски отряд. Тържествата за отбелязването на 60 години от обявяването на населеното място за град  започнаха с церемония по връчването на знамето на ученическия отряд към училище „Св. св. Кирил и Методий“ на централния площад „България“. Това е 11-то подобно формирование в страната и трето в областта. Младата смяна бе посветена от представителна част на Националната гвардия, която за първи път идва в града. Гвардейската униформа е символ на държавността, носете я с чест, заяви кметът инженер Иван Жабов:

"Този отряд ще бъде от символите на Средец. Той ще бъде част от всички градски патриотични събития и ще допринесе за възпитаване на младежта в любов към родината"  

При откриването на мемориала, който отдава почит на всички поделения в бившия гарнизон, присъстваха заместник-командирът на Националната гвардейска част полковник Петър Киндалов, както и Иво Антонов, директор на дирекция "Социална политика и политики по военно-патриотичното възпитание" в Министерството на отбраната. Антонов отбеляза:

"В този град воинските традиции не са забравени. Този гарнизон е гордост не само за град Средец, но и за България. Един от най-тежките гарнизони, но и един от най-славните."

Той поднесе на кмета Иван Жабов сувенирна карабина. Оръжието се връчва със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов за заслуги в опазването на военното дело и българщината. 

Приветствие отправи и заместник-областният управител Владимир Крумов. Поздравителни адреси бяха изпратени от Народното събрение, Сдружението на общините и множество институции.  

Амбицията ни е да превърнем Средец в съвременен европейски град с привлекателна инфраструктурна среда и добри условия за живот, обяви кметът Иван Жабов.

Репортаж от празника на града и интервю с кмета Иван Жабов чуйте в прикачените файлове. Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В петък част от "Крайморие" остава без вода

Водата ще бъде спряна днес в района на бургаския квартал „Крайморие“. Това съобщават от ВиК.  Причината са ремонтни дейности на ул. „Сирена“ №13.  Вода няма да има от 09:00 до 12:00 ч. 

публикувано на 22.10.20 в 16:36

"Булевард Демокрация" на 22 октомври

Маски – горе, маски – долу. Маски – тук, но не и там. Носете ги навън, ама само, ако сте в калабалъка. Поредната порция странни мерки, които, докато ги въведат, се трансформираха, след като бяха посрещнати от обществено недоволство. И имаше защо. Някой си решил, че тези, които не носят маски на закрито, ще бъдат наказани… като ги накарат да..

публикувано на 22.10.20 в 14:53

Няма забавени проекти заради коронакризата в община Карнобат

Няма забавени или отложени инфраструктурни проекти в община Карнобат заради коронакризата. Това посочи кметът Георги Димитров. Очаква се обаче да бъдат намалени постъпленията в приходната част на бюджета за тази година. „Преди една седмица приключихме най-големия си инфраструктурен проект за тази година. Това е рекултивацията на депото..

публикувано на 22.10.20 в 14:23

Пристанището в Стария град на Созопол ще бъде изградено до март 2021

Част от заложените проекти тази година в община Созопол ще бъдат отложени. Причината са икономическите последствия от кризата с коронавируса. Забавяне имаме при реализирането на проекта за пристанището в Стария град на Созопол, посочи кметът Тихомир Янакиев. „Той трябваше да се изгради до края на септември, но с оглед на това, което се..

публикувано на 22.10.20 в 12:52
Снимката е илюстративна.

Коронакризата забави част от инфраструктурните проекти в община Бургас

Кризата с коронавируса засегна всички сфери в социалния и икономическия живот. Това даде отражение и върху бюджета на Община Бургас, посочи зам.-кметът Чанка Коралска. На сесия през юли беше решено планираните средства за капиталови разходи да бъдат свити. Поради тази причина част от инфраструктурните проекти ще бъдат отложени за следващата..

публикувано на 22.10.20 в 11:53

Андон Балтаков иска от СЕМ предсрочно да прекрати договора му за управление

Генералният директор на Българското национално радио е внесъл тази сутрин в Съвета за електронни медии писмо, с което уведомява председателя на надзорния орган Бетина Жотева, че би искал договорът, с който е поел управлението на БНР, да бъде прекратен предсрочно, считано от 1 ноември.        "Изключително съм възмутен от липсата на управленска воля за..

публикувано на 21.10.20 в 18:14

Темите в предаването "Булевард Демокрация" на 21 октомври

Не се очакват  съществени нови  количества противогрипни ваксини за аптечната мрежа на бургаска област. Започна разпределението на 15 000 безплатни ваксини  по програмата на здравното министерство за имунизиране на възрастни над 65 години.  Темата проследяваме с репортаж  в 15.30 часа. Жена от Созопол, с доказан коронавирус, температура и болки в..

публикувано на 21.10.20 в 15:04