Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 24 септември

Снимка: Pixabay

Бившият член на Замунда банана бенд Радослав Бимбалов успя да свърши днес работа колкото една прокуратура, заедно с главния ѝ прокурор. Е, не без помощта на премиера Борисов, разбира се, но то у нас нищо не става без помощ. В отворено писмо, публикувано на Фейсбук страницата на Бимбалов, той пише следното:

Борисов потвърди пред журналисти, директно в неговото жизнено пространство, наречено фейсбук, следното:

„Една много прекрасна госпожа, дойде и нащрака в мое отсъствие всичките тези работи.“

Факт е, че г-н Борисов отговаря директно на основния въпрос, който пречеше на прокуратурата (и лично на теб) да спи в последно време – КОЙ Е НАПРАВИЛ ТЕЗИ СНИМКИ И ЗАПИСИ? Днес премиерът потвърди, че ТОЙ ПОЗНАВА лицето, извършило тези незаконни записи.“

Така че поне на този въпрос „Кой“ (КОЙ?!?) намерихме отговор. Дружно – с Бимбалов и Борисов. И сега всеки трябва да си получи заслуженото. Както той пееше „Бананче за него, бананче за нея, един голям банан за цялата нация“. Или май цитатът не е уместен…

Съвсем уместно започваме следобедната ни среща на ефирен адрес „Булевард Демокрация“. До 18 – с Гюлсюм Али и с мен, Мариян Иванов. Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – новата наредба за паркиране на автомобили на хора с увреждания – плюсове и минуси. Ще чуем позицията на общински съветници и на бургазлии, които пряко ги засяга тя

-  Във времето за коментар – изборите в САЩ и опазването на мира

-  В минутите за спорт – финансовото състояние и бъдещето на „Нефтохимик“

-  И още в предаването: В язовир Камчия има достатъчно количество вода за следващите 10 месеца, казва областният управител на Бургас. Опасността от криза той обсъди днес с представители на партия „Възраждане“

-  Защо проекта за новата библиотека в Бургас се разминава с реалността? Отговор от изпълнителите

-  И днес – време за вълненията на хората от социалните мрежи, за култура и за свободните работни места в региона.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Сливен демонтират улична коледна украса, затварят булевард

В Сливен на 23 януари ще бъде затворен за движение бул. „Бургаско шосе“ . Ограничението за автомобили ще бъде в участъка от паметника на Седми конен полк „Орлето“ до Колодрума, информират от общинската администрация.  Причината е демонтаж на светлинна коледна украса. Мярката ще важи от 8 до 17 часа.

публикувано на 22.01.21 в 09:11

Бюрата на труда работят допълнително, за да изплатят компенсациите за декември на бизнеса

До края на месеца бюрата по труда ще работят допълнително, за да се изплатят всички компенсации за месец декември на работещите в затворените бизнеси. Това съобщи социалният министър Деница Сачева в профила си във Фейсбук. Тя отбелязва, че забавянето се дължи както на големия брой заявки, така и на множеството пропуски или грешки в подадените..

публикувано на 22.01.21 в 08:54

В събота е втората залесителна акция на лесопарк „Боровец“ в Ямбол

Общинското предприятие „Паркове, зони за отдих и спорт” започна засаждането на част от дръвчетата цер и бор, които бяха дарени на нашия град от „Гората бг”. До края на днешния ден ще бъдат засадени около 2500 броя растения, за събота ще останат около 3000 дръвчета. Всеки, който желае да помогне, е добре дошъл в 10:00 часа в долната част на Лесопарк..

публикувано на 22.01.21 в 07:46
Снимката е илюстративна.

Дебати около Наредбата за общинските жилища в Бургас

Общински съветници от БСП предлагат промени в Наредбата за настаняване и продажба на общински жилища в Бургас. Една от целите им е да се избегне спекулация с последваща препродажба на закупените имоти. Докладната записка предизвика дебати в комисиите към Общинския съвет. Според местната администрация предложенията са незаконосъобразни...

публикувано на 21.01.21 в 16:30
снимката е илюстративна

В Бургас започна строителството на северния обходен път

В Бургас започна строителството на северния обходен път- един от най-очакваните инфраструктурни проекти. Той ще е с дължина близо 5 км. и ще свързва изхода на магистрала „Тракия“ с пътя за Слънчев бряг и Варна, като колите няма да влизат в града. По проект строителството ще продължи до средата на 2022-а година.  57 млн. лева е стойността на..

публикувано на 21.01.21 в 16:14

"Булевард Демокрация" - на 21 януари

Както ви казах преди няколко дни, хвърлянето на боб и карти може да продължи. Въпреки разпореденото мислене да се отварят поетапно обекти като ресторанти и фитнеси, днес управляващите и здравните власти дадоха нова дата, на която ще се мисли – 31 януари. Борисов бе категоричен, че компромис можело да се направи само за образованието. А причината –..

публикувано на 21.01.21 в 15:01

Архитекти и общественици – против предложения подземен паркинг в Бургас (обновена)

Вариантът за подземен паркинг, който беше представен в края на миналата седмица ( подробности - вижте тук ) и е планиран да се изгради до голяма степен под градинката на Часовника, генерира разпален обществен дебат във виртуалното пространство. Редица общественици и експерти се обявиха против реализацията му в този вариант, а граждани ще проведат..

обновено на 21.01.21 в 13:17