Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 20 октомври предстои извънредно Общо събрание на акционерите на ПФК"Нефтохимик"

Анелия Златкова: Ще приема акциите на общината, ако ми бъдат предложени

архив
Снимка: Любо Андреев




Професионален футболен клуб "Нефтохимик" не е в добро финансово състояние, но това не се дължи на мен, че да ми се иска оставката. Това каза Анелия Златкова,  по време на заседанието на постоянната комисия по спорт към Общинския съвет. Не съм обещавала да вкарам в клуба като спонсор половин милион лева, но имам амбицията до 20 октомври,  когато е Общото събрание на  акционерите на клуба  да намеря външен спонсор, допълни тя:

"Николай Тодоров имаше вчера среща с Викторио Павлов, на който казва Анелия Златкова излъга всички. Обеща да даде 500 хиляди. Георги Маринчев същото ми каза, че съм ги обещала.Въпреки, че пред него това не съм го казвала, че това ще го направя лично аз. Чрез спонсорства могат да се намерят пари, но спонсори от Бургас не се намериха. В този случай, аз ще ви донеса предварителни договори, но в тях няма да спомена фирмите, докато вие не вземете някакво решение..."

В рамките на 2 години съм дала 372 000 лева  и нямам до този момент нито една акция от клуба. В същото време има акционери, които не са дали пари, а само получават и имат претенции, че са собственици, уточни Анелия Златкова.
Нужните средства на "Нефтохимик" за да съществува, извън финансирането от общината  са по 50 хиляди лева месечно, уточни тя.

Георги Маринчев ще бъде представителят на общината при насрочване на извънредно общо събрание на акционерите на ПФК Нефтохимик. Това реши постоянната комисия по спорт, деца и младежки дейности. 
С всичките финансови задължения на клуба Анелия Златкова ще приеме акциите, собственост на Община Бургас, но ако ѝ бъдат прехвърлени, стана ясно още днес



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Регата "Съединение" ще се проведе от 5 до 8 септември в Царево

Националният отбор по ветроходс тво в клас 420 провежда тренировъчен лагер в Царево непосредствено преди ежегодната регата „Съединение“.  Това събитие се провежда всяка година около националния празник, посветен на Съединението на Княжество България и Източна Румелия, от 5 до 8 септември край пристанище Мичурин.  Ветроходното..

публикувано на 04.09.24 в 09:55

Националите по водна топка на плейофи на ЕП за юноши

Българският национален отбор по водна топка за юноши до 19 години отстъпи с 14:18 (3:4, 4:3, 3:6, 4:5) на Румъния в последната си среща от група С на Европейското първенство, което се провежда в Бургас. Въпреки поражението снощи обаче, българският тим направи най-силното си представяне днес, а с второто място се класира за плейофите по пътя към..

публикувано на 04.09.24 в 09:50

Международен лагер по таекуон-до GTF се проведе в Ахелой

Участници от девет държави от три континента се включиха в първия по рода си Международен лагер по таекуон-до GTF(International Taekwon-do GTF Summer Camp), който завърши с OPEN Европейско първенство по таекуон-до GTF (Open European Taekwon-do GTF Championship 2024), съобщават организаторите. Таекуондисти от САЩ, Норвегия, Ирландия, Сърбия,..

публикувано на 02.09.24 в 12:46

Бургаски каратисти с медали от Европейско първенство в Унгария

Шестима каратисти от клуб „Сансай“ представиха Бургас и България на 14th WSF EUROPEAN CHAMPIONSHIP за всички възрасти, който се проведе в град Тата – Унгария, съобщават от Община Бургас. Те изиграха 5 финала, като спечелиха 3 златни, 2 сребърни и 5 бронзови медала във възрастовите групи за мъже, кадети и деца. Така България се нареди на 5-о място в..

публикувано на 02.09.24 в 11:36

Успешен старт за българския тим по водна топка в Бургас

До 7 септември Бургас е домакин на Европейското първенство по водна топка, което се провежда в басейн „Парк Арена“. Участват състезатели от 16-те водещи отбора от контитента. „Победа за българския национален отбор срещу Словения в първия мач от Европейското първенство по водна топка за младежи до 19 години в Бургас“, написа кметът Димитър Николов..

публикувано на 01.09.24 в 22:35
Снимката е илюстративна

16 отбора ще се борят за европейската титла в първенството по водна топка в Бургас

16 отбора ватерполисти ще се борят за европейската титла за младежи до 19 години. Първенството ще се проведе от днес до 7 септември в басейн „Парк Арена“ в Бургас.  Входът е свободен. В Бургас се събират едни от най-силните млади ватерполисти от Европа, сред които отбора на Унгария, който е рекордьор по олимпийски титли...

обновено на 01.09.24 в 12:36

Парична награда за бургаската лекоатлетка Илиана Мичевска

Двойната златна медалистка от Световното първенство по лека атлетика за глухи Илиана Мичевска ще бъде наградена с парична награда. Предложението за това беше на съветниците от „Възраждане“, което беше подкрепено единодушно в общинския съвет на Бургас.  „През месец юли, в Тайпе, се проведе Световното първенство по лека атлетика за глухи. На него,..

публикувано на 31.08.24 в 16:10