Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кризисна програма за туристическата реклама на страната

През  месец октомври ще  се разглежда кризисната  (екшън) програма за туристическа реклама на страната. Тя ще фокусира вниманието върху отделните продукти на Дестинация  България, а не върху познатата имиджова и по-обща реклама.

Заместник- министърът на туризма Ирена Георгиева   каза в Бургас, че 10 туристически компании са подали документи за полетите  си от юли, така че да ползват подпомагане от 35 евро  за всяка седалка на турист  в самолетите. В рамките на следващия месец тази субсидия ще бъде изплатена на  кандидатстващите. Очакват се техните апликации за август.

Няма да има  скоро решение за подпомагането на автобусния транспорт.

Остава предложението мярката 80 на 20 да бъде продължена до май 2021 година.Чрез нея са съхранени 18 хиляди работни места в бранша.

Иван Кирязов от туроператорите и Ирина Кънчева, член на управителния съвет на съюза на собствениците в Слънчев бряг поставят въпроса за рекламата на страната в международен аспект и  с акцент върху големите морски курорти.
Георгиева отбеляза: 

Ще изпълним  тези договори, които бяха сключени с  европейските новинарски канали,  така че да бъдат показани  отделните курорти, отделните места в България,  всеки който гледа,  да си намери нещо  подходящо за почивка.

Пламен Копчев от хотелиерите информира, че търсят съдействие да не бъде налаган  воден режим в региона, от значение за колегите му е също  инфраструктурата,  настояват и за шумозащитна стена.
Николай Димитров, концесионер на плаж Крайморие, обръща внимание, че в този момент -след като са направени финансовите разчети по години- не е подходящо  да се прави категоризация в неговия сектор, според него административната тежест е достатъчно голяма.     

 Министерството  на външните работи също  трябва активно да се включи в подпомагането и представянето  на България като туристическа дестинация.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимка: Архив

31 участници ще се включат във „Вашата ваканция“ в Бургас

31 участници, от които 11 общини, ще се представят на 18-тото туристическо изложение „Вашата ваканция“ в Бургас. То се открива днес в Експозиционния център „Флора“ и ще продължи 2 дни. Акцентът тази година се поставя върху възможностите за пътувания и почивки в страната в посока здравен туризъм. Участниците, сред които всички общини по..

обновено на 14.05.21 в 15:15
Снимката е илюстративна

Ръст на нощувките през март в област Бургас

Едва 74 места за настаняване с над 10 легла са функционирали в област Бургас през март. В тази категория влизат хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Това сочат данни на Националния статистически институт, предоставени от  Териториалното статистическо бюро - Югоизток. Броят на стаите в тях е 2.1 хил., а на..

публикувано на 14.05.21 в 11:29

Туристическият бранш в Поморие обсъжда предстоящия сезон днес

Среща с представители на туристическия бранш ще се проведе днес в Поморие от 16.00 ч. Това съобщават от Община Поморие. Темата е откриването на предстоящия летен сезон.  Ще бъдат идентифицирани основните предизвикателства пред туристическия сектор и преждевременното им решаване. Срещата ще се проведе в Градската художествена галерия „Дечко Стоев“  при..

публикувано на 14.05.21 в 09:40

145 израелски туристи пристигнаха с първия чартър за сезона на летище Бургас

145 израелски туристи пристигнаха с първия чартърен полет за туристическия сезон на бургаското летище. Те ще бъдат настанени в хотели в “Слънчев бряг“. Според ръководството на летището 1 милион пътници се очаква да преминат през морската аерогара до края на годината.  С два полета от Тел Авив пристигнаха първите организирани групи чуждестранни туристи..

публикувано на 14.05.21 в 07:54

350 работни места предложиха на трудова борса в Бургас

13 фирми от Бургас и региона се включиха в тазгодишното издание на трудовата борса. Работодателите търсят сезонни работници за предстоящия туристически сезон. Обявените работни места от тях са 350 в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. Заради пандемията от коронавируса миналата година не се проведе трудова борса. Кризата остави..

публикувано на 13.05.21 в 13:49

Силен старт на туристическия сезон на остров "Св. Анастасия"

Успешно начало на туристическия сезон на остров "Св. Анастасия". Близо 2 000 души са посетили комплекса по време на празничните дни в началото на май. Сред първите гости имаше както индивидуални, така и организирани туристи. Групата беше от Варна и беше много ентусиазирана, пя на корабчето, съобщи управителят ТК „Св. Анастасия“ Павлин..

публикувано на 13.05.21 в 12:06

Дигитален селфи уикенд в Бургас

За втора поредна година Община Бургас организира тематични уикенди, за да направи града още по-интересен за неговите гости и жители. Предстоящият е посветен на дигиталните изкуства. В неговата подготовка се включват и партньорите в инициативата БулевАрт - Мрежа на сетивата.  За вдъхновение за селфита, Община Бургас ангажира от петък до неделя по..

публикувано на 13.05.21 в 11:06