Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Георги Дюлгеров представя премиерната си книга “Биография на моите филми”

| обновено на 30.09.20 в 17:43
Снимка: БГНЕС

Георги Дюлгеров ще представи в Бургас премиерната си книга “Биография на моите филми”. Това ще се случи днес от 18 ч. в книжарницата на пл. Тройката. Книгата ще бъде представена и от редактора Игор Марковски.

Това е първа част и обхваща историята на заснетите филми в периода 1967-1990 г. – от дипломния филм на режисьора “Бъчварят” до “Лагерът”, завършен през 1990 г.

Филмите на Дюлгеров разказват любопитни непознати моменти от живота по време на снимки, запознават ни с хората от екипите им, а кадри от лентите оживяват по нестандартен начин чрез специален баркод в книгата, който ще бъде демонстриран на премиерата на видеостена.

30 септември е рожденият ден на родения в Бургас режисьор и денят преди старта на 18-ия София филм фест на брега, в рамките на който ще бъде показано реставрирано копие на “Мера споредъ мера” със субтитри на литературен български език.

Подробностите можете да чуете от интервюто на Елена Димитрова с Георги Дюлгеров в звуковия файл.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Росица Чобанова представя своята "Приказка"

Росица Чобанова представя първата си самостоятелна изложба в галерия „Неси”. Тя е под надслов „Приказка” и включва 12 платна рисувани с различни по цвят тушове. Картините са създадени през последните 2 години. „Благодаря на галерията, че оцениха труда ми и ме поканиха за тази изложба, очаквах я с нетърпение. Тя е много лична и..

публикувано на 21.04.21 в 15:22

Още прожекции на „Голата истина за група Жигули“

Бургазлии могат да гледат филма в Културен дом НХК на 27 април от 18.30 часа, на 12 май от 18.30 часа, на 15 май от 16.00 часа и на 19 май от 18.30 часа.Билети се продават в Билетен център “Часовника“. „Голата истина група „Жигули“  беше показан в Бургас на 12 април преди голямата си премиера  в София.  Част от кадрите в лентата са снимани на..

публикувано на 21.04.21 в 15:17

Концерт - спектакъл "Ах, тази любов" представят в Бургас

„Бургас 1975“ ще участват в концерта „Ах, тази любов“. Събитието ще се проведе на 23 април (петък) от 20:00 часа в Клуб „Модерен Театър“. Изпълнителите ще споделят с публиката си едно различно музикално и танцово преживяване извън голямата сцена – камерно, но с много чиста и силна емоция. Организаторите са избрали формата love rhymes (любовни..

обновено на 21.04.21 в 11:46

Театралната трупа “Валери и приятели” представят постановката „Сърдечен ритъм“

Романтични миниатюри, в стил магически реализъм, представят младежката театрална трупа “Валери и приятели” към НЧ “Асен Златаров 1940” в Бургас. Постановката носи заглавието „Сърдечен ритъм“ и е по пиесата на Джон Кариани „Почти град“.  "Това са девет малки откъса, девет разказа за любов. Това са жители на някакъв мистичен Почти град, някъде на..

публикувано на 21.04.21 в 09:50

Росица Чобанова представя първата си самостоятелна изложба днес в Бургас

Росица Чобанова ще представи първата си самостоятелна изложба в галерия „Неси” днес с вернисаж от 17.00 до 19.00 часа.  Това съобщиха от Община Бургас. Е кспозицията включва 12 платна, обединени от темата „Приказка”.  Всяка картина ще бъде представена с авторско хайку, специално създадено за изложбата.   Росица Чобанова е  позната с работата си..

публикувано на 21.04.21 в 08:17

Изложба „Оръжието на Самоков през Възраждането“ гостува в Бургас

Постерна изложба „Оръжието на Самоков през Възраждането“ гостува на Бургаския Исторически музей по повод 145 години от Априлското въстание. По-ценните модели неотдавна са реставрирани и подредени в експозицията на Самоковския музей. Като допълнение към таблата са добавени и оръжия от фонда на РИМ – Бургас. Знаете ли какво..

публикувано на 20.04.21 в 14:35

Изграждат нов демонстрационен център при „Акве Калиде“

Нов модерен център ще представя в най-голяма пълнота историята на Акве Калиде. Той ще бъде създаден като част от инициативите на Община Бургас за развитието на културно – историческия туризъм в града и региона. Туристическият обект ще дава възможност както за представяне на древната история на минералните извори, така и възможностите за провеждането на..

публикувано на 20.04.21 в 13:25