Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бургас е част от най-големият хакатон за иновации в света

Снимка: Фейсбук

Бургас е част от най-големият хакатон в света за решения с отворен код NASA International Space Apps Challenge 2020. Той се провежда във виртуален формат с участници от София, Пловдив и Русе.

Това е най-големият хакатон в света за разработване на технологични решения с отворен код, което дава възможност и насърчава иновативно мислещи, талантливи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават и да допринесат за решаването на глобални проблеми.

България участва за осма поредна година. Чрез използването на съвременните технологии, инициативата дава възможност на хората по целия свят да експериментират и разработват решения/приложения/прототипи с отворен код. Най-голямата мотивация за повечето участници е възможността да имат принос в решаването на значими проблеми засягащи живота на планетата Земя и Космоса.

Събитието завършва днес. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мария Илиева

Мария Илиева с филм, нова песен и бебе

Гранд дамата на българския поп Мария Илиева стана майка за втори път. Бебето е момиченце и се казва София. Мария има и друго дете, което носи името Александър и неотдавна навърши 3 годинки. Пред БНР – Бургас популярната ни изпълнителка се похвали, че малката е много послушна, защото ги оставя да спят нощем повече от обичайното за малко..

публикувано на 26.07.21 в 12:53

Бъдещ ландшафтен архитект стана Мис Созопол 2021

Красивата Ерика Атанасова стана Мис Созопол 2021 пред над 1000 души на Амфитеатъра в Стария град. Короната и лентата на високата 175 см. брюнетка, връчиха продуцента от Калифорния Зий Ребело и предшественичката и Ирена Иванова. Втора стана Мария Христова. на сцената да я короноват излязоха лицензиантката на конкурса Мис България Ирина..

публикувано на 25.07.21 в 14:31

Уникални свещи от пчелен восък изработва Деница Пацанова

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която майките с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири - подаръци, ръкоделия, плетива, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В подкрепа на тези творци създадохме рубриката ни..

обновено на 25.07.21 в 09:05

Мария Бакалова: Чувствам се щастлива в Бургас, градът е много космополитен

Актрисата Мария Бакалова, която от няколко дни е в родния Бургас, се срещна с кмета Димитър Николов. Тя бе придружавана от майка си. След срещата пред журналисти тя заяви, че винаги се радва да е в родния си град, който усеща променен в позитивна светлина. „ Чувствам се щастливо, уютно вкъщи. Надявам се като затихне пандемията да имам..

публикувано на 24.07.21 в 13:13

В Малко Търново канят на Фестивал на занаятите

Фестивал на занаятите „По Малкотърновски – от извора на Странджа“ предстои днес в Малко Тръново. Това е десетото   издание на проявата, която представя местния бит, традиции и занаяти. Посетителите могат да опитат автентични ястия, да се включат в занаятчийски работилнички, да се насладят на местния фолклор, да усетят духа на..

публикувано на 24.07.21 в 10:20

Пол и Реми с творческа работилница как се създава пясъчна фигура

По покана на Община Бургас пясъчните скултори Пол и Реми стават част от 14-ия Фестивал на пясъчните скулптури. Всяка събота, от 10.30 и 11.00 ч., те ще водят творческа работилница. В специално обособено пространство на територията на фестивала Пол и Реми ще ви помагат сами да създадете малка фигура от пясък.  Минималната допустима възраст е 6..

публикувано на 22.07.21 в 12:01

Фестивалът на сладоледа започва в Бургас

Второто издание на Фестивал на сладоледа ще се проведе в Бургас между 22 и 25 юли. Мястото отново е Магазия 1 на Морска гара, но събитието се разширява с повече участници. Това съобщи Симеон Кънев, специалист "маркетинг"  в ОП "Туризъм": "Резултатът от първия фестивал беше много позитивен. Получихме отзиви от цялата страна и той стана нещо..

публикувано на 22.07.21 в 09:20