Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бургаската фотографска общност /БФО/ представя:

Екзотични портрети, пейзажи от света и Бургас в годишната фотографска изложба

Изложбата ще бъде открита в 18.30 часа, в Галерията на художниците

| обновено на 06.10.20 в 11:42


Бургаската фотографска общност ще представи днес годишната си изложба. В нея участват 18 автора с 47 фотографии, в който те споделят уловените от тях мигове, усещането си за красотата и своите творчески търсения, съобщи председателят на сдружението Димитрина Андреева:

„Както всяка година и тази изложбата е много разнообразна като стилове. Едни от най – интересните фотографии са на Светлин Йосифов, това са неговите невероятни портрети от Етиопия. Има и портретни снимки от Куба на авторите Константин Костадинов и Пламен Русев. Имаме и автор, който живее в Англия в момента и се представя в фотографии от там. Тодор Динев с неговите колажи, Етелка и Бети Пирева представят минимализъм и детайли, Милен Добрев и Миро представят красотата на женското тяло с техните балерини и др. Посетителите на изложбата ще могат да видят многообразие от стилове и ще могат да намерят тяхната фотография!.“

В Бургаската фотографска общност членуват 33 професионалисти и любители, организацията е отворена за нови членове, допълни Димитрина Андреева.

Изложбата на местните фотографи ще бъде открита  в 18.30 часа, в Галерията на художниците на ул. Александровка № 22.. Фотографиите ще могат да бъдат разгледани до 17 октомври.

Повече може да чуете в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Читалище „Изгрев“ представя мобилна експозиция за Никулден

Експозицията „Визуален разказ за Никулден” представя  легенди и предания за Свети Никола, рибарски традиции, рецепти за традиционни гозби, обичаи и занаяти, събития и документи, свързани с Никулден и празника на Бургас. Тя е на 6 пана и е предназначена за широк кръг посетители, съобщи секретарят на читалището Кристина Атанасова...

обновено на 01.12.20 в 15:53

Калоян Христов кани читателите да открият част себе си в "Солени молекули"

„Солени молекули“ – така е озаглавена новата поетична книга на Калоян Христов, издадена от бургаското издателство "Знаци". Това е книга за човешкото, което иска да бъде себе си, но и всяко друго нещо във вселената – предмет, животно, природа... Затова и тази поезия е поезия на условностите, на възможните измерения, на пожеланите метаморфози и..

публикувано на 30.11.20 в 11:14

Камен Чанев бе погребан в двора на митрополитския храм „Свети Димитър”в Стара Загора

Цветя и съболезнователен адрес бяха поднесени на близките на световноизвестния оперен певец Камен Чанев от името на кмета на Сливен Стефан Радев и председателя на Общинския съвет в Сливен Димитър Митев.  Поклонението се състоя във фоайето на Държавната опера в Стара Загора.   В адреса Стефан Радев пише: „Камен Чанев ще остане завинаги емблема..

публикувано на 28.11.20 в 13:47

Магията на суинга на бургаска сцена с Еделина Кънева и Нона Кръстникова

Сопраните Еделина Кънева и Нона Кръстникова ще блестят тази вечер от 19 часа на сцената на Държавна опера-Бургас в концертната проява "Суинг класик". Двете прими ще изпълнят композиции от репертоара на колоси в джаз културата, като Елла Фицджералд, Луис Армстронг, Нат Кинг Кол. Гершуин, Хенри Манчини  Курт Вайл също са включени в програмата...

обновено на 27.11.20 в 13:33
Снимката е с илюстративна цел.

Временно отменят събитията в Опера Бургас

От утре, 28-и ноември, Държавна опера - Бургас преустановява предвидените представления, съобщават от ръководството. Със заповед на Министерство на здравеопазването, няма да бъдат провеждани събития в срок до 21.12.2020 г.  Концертът "Суинг класик", предвиден за днес, 27-и ноември, от 19 часа, в зала Опера, ще се състои. 

публикувано на 27.11.20 в 11:33
Снимката е с илюстративна цел.

Запиши се за участие в конкурса "Улови красотата на България"

Всеки ден попадаме на великолепни пейзажи в социалните мрежи. Нека изпратим част от тях на новия фотоконкурс, който цели да покаже красотата на България.  Всички,  които желаят да се включат могат да изпратят неограничен брой авторски снимки на различни забележителности в страната. Избраните снимки ще бъдат публикувани в интерактивна ГИС карта. Така с..

публикувано на 27.11.20 в 11:15
Снимката е илюстративна

Представят арт провокацията "DRIFT" днес до Часовника

Спектакълът "DRIFT" ще бъде представен днес Бургас. Заради ограничителните мерки, които влизат в сила тази вечер, вместо в събота артистичната акция ще се проведе този следобед. Променено е и мястото, събитието ще е в пространството до Часовника, а не на пл. "Тройката". Това е второто артсъбитие от тазгодишното издание на Фестивала за..

публикувано на 27.11.20 в 10:53