Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Транспортират със "Спартан" две жени до София /обновена/

Пътят Елхово -Лесово е отворен за движение

| обновено на 09.10.20 в 15:42

Пътят Елхово-Лесово е отворен за движение, съобщиха от Агенция " Пътна инфраструктура". Той остана блокиран близо 7 часа заради катастрофа, станала малко преди 6 часа между  микробус и спрял тежкотоварен камион на около 3 километра преди граничния пункт с Турция. 

Трима души починаха.В болница са 16 души, трима са в реанимация. Две от пострадалите жени ще бъдат транспортирани до София, съобщи здравният министър Костадин Ангелов, който пристигна на мястото на инцидента.

Самолет „Спартан“ на ВВС се очаква да кацне на летище „Безмер“ до час за да вземе  пациентите, които са най-тежко пострадали. Починалите са  53,55 и 75 години, съобщи министър Костадин Ангелов. От останалите 16 ранени 11 са оставени за ление в болницата в Ямбол, останалите са пуснати по домовете си. 

Пострадали са девет жени и двама мъже. Трима от тях са настанени в хирургия, пет в ортопедия и трима в ОАИЛ. Министър Ангелов коментира, защо се налага жените да бъдат транспортирани спешно с въздушен транспорт до София:

Тъй като те са с по-сериозни фрактури на таза, с кървене и има опасност при преместването им от Ямбол до София с линейки.  

Началникът на Спешното отделение д-р Валентин Вълчев коментира организацията по приемането на ранените сутринта: 

 В 7.00 бяха тук всички екипи – хирургичен, ортопедичен, реанимационен. Много бързо се придвижиха пациентите, диагностицираха се и тези които имаха индикация за хоспитализация бяха приети.  

По-рано днес от болницата в Сливен съобщиха, че са оказали лекарска помощ на двама души пострадали в катастрофата – мъж с травма на главата и жена със счупена ръка. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха оръжия и боеприпаси в автосервиз в с. Дражево, арестуваха собственика му

Голямо количество огнестрелно оръжие е открито в автосервиз в ямболското село Дражево. Арестуван е собственикът на автосервиза и му е повдигнато обвинение за незаконно притежание на оръжие. Той твърди, че е колекционер.  При операция на Районната прокуратура в Ямбол,  МВР и жандармерия в имот на 43- годишния Антон Дичев в село Дражево са открити..

публикувано на 28.03.24 в 16:36
Снимката е илюстративна

Ученичка от Бургас намери и предаде в полицията голяма сума пари

Ученичка от Музикалното училище в Бургас намери голяма сума пари, която предаде на полицията, съобщават от ОДМВР. Тя се натъкнала на парите на 19 март в района пред учебното заведение и веднага ги предала на полицейски служители. 10 дни по-късно все още никой не е заявил липса на пари в полицията. Собственикът се издирва безрезултатно от..

публикувано на 28.03.24 в 14:30

Полиция и гранични апелират кметове да подават сигнали

На един полицай се падат по около 4 селища, каза кметът на Болярово Христо Христов.  Крайно недостатъчен е полицейския състав, посочи временно изпълняващият длъжността началник на полицията в Елхово Ангел Танчев. Той апелира хората да бъдат бдителни и да сигнализират за нови и съмнителни лица. Даниел Дечев е началникът на Граничното полицейско..

публикувано на 28.03.24 в 13:41

Двама души пострадаха при катастрофа на АМ "Тракия"

Двама души пострадаха при катастрофа в района на км. 339  на АМ "Тракия", съобщават от полицията. Участъкът е бил регулиран с пътни знаци заради ремонт.  55-годишен шофьор от Украйна, живеещ в Пловдив, се е движел с несъобразена скорост в района и навлизайки в дясната пътна лента се е блъснал в правомерно движещ се там автомобил, управляван от..

публикувано на 28.03.24 в 09:11

91 нови камери следят в община Несебър

Надградената и разширена мрежа за видеонаблюдение на територията на община Несебър бе представена днес от  кмета Николай Димитров, директора на Областна дирекция на МВР Бургас старши комисар Емил Павлов и главен инспектор Коста Кирязов, началник на районното управление. Инсталирани са 91 броя различни модела камери (трафик, камери за лицево..

публикувано на 27.03.24 в 14:52

Арестуваха мъж, държал 32 кг. наркотици в гараж в Бургас

Мъж с инициали Г. Г. бе задържан за разпространението на над 32 килограма амфетамин и метамфетамин по искане на Окръжната прокуратура в Бургас, съобщи Апелативната прокуратура. Той е обвинен, че противозаконно е държал с цел разпространение наркотика. Той  бил разпределен в пакети и складиран в гараж, използван от обвиняемия...

публикувано на 26.03.24 в 15:49

ВКС потвърди 20-годишна присъда за убийство в Сливенско

Върховният касационен съд потвърди  постановената от Окръжен съд Сливен 20-годишна присъда за убийството на земеделски производител от сливенското село Панаретовци през лятото на 2020 година. Тежкото престъпление е извършено на 20 юли 2020 година в землището на селото.  Трупът на жертвата е укрит, а следите заличени.  Подсъдмият Иван..

публикувано на 26.03.24 в 14:30