Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Най-младите прими на бургаската опера:"От деца сме свикнали да сме по цял ден в залата"

Снимка: Снимка: Фейсбук

Сестрите Иванина и Полина Иванови са най-младите прима балерини на бургаската опера. Още от малки талантливите момичета навлизат бързо и безпроблемно в трудния свят на художествената гимнастика. Това обаче им дава стимул да продължат този начин на живот и след като са привлечени от магията на балетното изкуство. Двете сестри стъпват на сцената на бургаската опера още като ученички в Националното училище за музикални и сценични изкуства "Панчо Владигеров" в Бургас. Веднага след ученическата скамейка дебютират с централни роли. Това лято Иванина Иванова безупречно се превъплъти в белия и черния лебед - Одета и Одилия в спектакъла "Лебедово езеро", а на Полина Иванова е поверена ролята на спящата красавица в едноименния балетен спектакъл.

"Да сме по цял ден в залата и да работим сме свикнали от деца, даже ни доставя удоволствие. Когато получим повече свободно време се чувстваме доста странно, а след това телата ни се чувстват по-зле отколкото през цял ден работа".

По време на карантината превърнали дома си в зала, купили си балатум и се разделили едната в едната стая, а другата, в другата стая, обували си палците и репетирали. Двете споделят, че конкуренцията между тях е дотолкова, доколкото ако забележат, че едната прави нещо по-добре от другата, се опитва да го научи. Непрекъснато си помагат една на друга и си дават съвети.

Още за живота им на сцената, а и извън нея, чуйте от интервюто на Елена Димитрова с Полина и Иванина Иванови

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

3D видеоуроци в новата библиотека в Бургас

Zspace стена, която е сред най-новите устройства за иновативно обучение по STEM дисциплини /Science, Тechnology, Engineering, Maths /Науки, Технологии, Инжинерство и Математика/ е монтирана в новата билиотека в Бургас. Специалните образователни модули, които ще експонират образно уроците като холограма са по физика, химия и биология. Образите са..

публикувано на 27.02.21 в 12:52

Сдружение "Зелена Странджа" създава пътеводител с кауза

Пътеводител с с кауза създават от сдружение „Зелена Странджа“. Той е предназначен за любители на природата на различна възраст и с различни физически възможности. Ще го има в книжен и електронен вариант, а средствата от продажбата му ще се използват с маркиране на маршрутите. В пътеводителя ще бъдат включени над 100 маршрута...

обновено на 25.02.21 в 09:41

Конкурс за изработка на лого за Младежкия център в "Меден рудник"

Бъдещият модерен Младежки международен център, който ще бъде изграден до СУ „Петко Росен“ в ж.к. „Меден рудник“, се нуждае от идентификация. Затова Община Бургас обявява конкурс за изработка на оригинално лого на Центъра, чието строителство започва тази пролет. „Идеята е логото да даде отличителен и запомнящ се асоциативен образ на новия Младежки..

публикувано на 22.02.21 в 12:09

Многоликата Силвия Методиева: Изкуството ме кара да се чувствам свободна като птица!

Силвия Методиева от години се занимава с изкуство и използва специфичната техника „микромакраме”. Тя, обаче е и музикант, приложник – прави оригами, плете, шие гоблени, магистър е по Артистични психо-социални практики и психодрама, дългогодишен преподавател по английски и приложни изкуства. Нейната изложба „Древната жена“, която..

публикувано на 21.02.21 в 16:37

Милена Петрова - многодетна майка, моден дизайнер и майстор на сладко от ягоди

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания, показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. В нея участват и социални предприятия и хора с..

публикувано на 21.02.21 в 15:55

"Колко вкусно" в куклена постановка от 11 часа

Днес, от 11:00 ч. в залата на кукления театър посрещат малки и големи гости със спектакъла "Колко вкусно" . Едно забавно, „кулинарно“ представление за малката Фрида, която искаше да направи вечеря за своята майка, но направи...голяма бъркотия.  Точно тогава на помощ  идва веселият готвач Джовани и двамата сътворяват чудесна вечеря. Дали Фрида..

публикувано на 21.02.21 в 07:52

Ще проучват с робот състоянието на Бургаския залив

С помощта на специален робот за подводни изследвания Община Бургас и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ ще извършат мащабно проучване на екологичното състояние на Бургаския залив. То ще се реализира в рамките на проект „Повишаване на знанията за морската околна среда за устойчиво управление на морските ресурси и постигане целите на син..

публикувано на 16.02.21 в 12:45