Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясни са звездите, които ще се качат на сцената на Spice music festival 2021

Музиката на 90-те отново ще звучи по време на SPICE Music Festival през 2021 година. Датите са вече ясни - 6, 7 и 8 август 2021.

"Вярваме, че ограниченията през следващото лято ще бъдат сведени до минимум и този път фестивалната зона ще бъде разширена до максималния си капацитет от 15 000 души", коментира Николай Тодоров - Ник, организатор на фестивала.

Ясни са и част от звездите, които ще се качат на сцената на Пристанище Бургас. 

Maxi Jazz, основателя и неповторим глас на култовите FAITHLESS - ако все още някой се съмнява, че "God is a DJ", ще има възможността да се увери в това лично по време на SPICE Music Festival. Гуруто на електронната сцена от 90 - те ни е подготвил 90 минутен DJ сет на живо, като през това време ще изпее най-популярните парчета на FAITHLESS като "Insomnia""God is a DJ""Salva Mea""We come one" и др.

STEREO MC's са втората голяма изненада за феновете на алтернативния хип-хоп и електронната музика  от края на миналия век. Британците ще пристигнат в пълен състав за концерт на живо, а хитовете им "Connected""Step it up""Elevate my mind", "Creation"ще озвучат бургаския залив.

Финландците от  BOMFUNK MC`s, които не успяха да пристигнат през тази година, са още по-мотивирани да се представят за първи път пред българска публика. Незабравимото "Freestyler" от 1999 ще бъде в основата на техния лайв, а освен това ще чуем някои от новите им парчета, с които ще обиколят Европа през следващото лято.

"Лошото момче" на американския рап COOLIO ще пристигне специално за третото издание на фестивала. Едва ли има някой, който да не е чувал един от непреходните хитове на 90-те Gangsta's Paradise, но този път близо час рапърът ще ни забавлява  под съпровода на новата си група с живи барабани, китари и още интересни аранжименти.

Организаторите ще спазят обещанието си и артистите, които бяха възпрепятствани да пристигнат за изданието на SPICE Music Festival през тази август, вече са потвърдени за 2021. Това са любимците на българската публика C-BLOCK, германската евроденс формация MASTERBOY, все така завладяващият хип-хопър NANA и холандците VENGABOYS!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Триметрови кукли откриват Международния куклен фестивал в Бургас

С парад на гигантски марионетки ще бъде открит Международният куклен фестивал „Дни на куклите“ в Бургас тази неделя. 11-то издание е посветено на 70-та годишнина на бургаския куклен театър, посочи директорът на културната институция Христина Арсенова. По този повод ще бъде открита и тематична изложба, която ще включва фотоси на най-голямото..

публикувано на 01.08.24 в 11:27

Допълнителeн паркинг за предстоящите концерти и фестивали в Бургас

Специална паркинг зона ще бъде осигурена в Бургас на  2 и 3 август (по време на SPICE Music Festival) , както и на 7 август (за концерта на Лени Кравиц) . В диапазона  от 16.00 до 08.00 часа ще може да се паркира на ул. „Булаир“, в отсечката от ул. „Константин Фотинов“ до ул. „Цар Симеон I“.  Капацитетът на участъка е за около 120..

публикувано на 31.07.24 в 17:08

Концерт на "Фортисимо" и "Морски песъчинки" тази неделя в Летния театър

Две кръгли годишнини ще отбележи диригентът Милена Добрева с концерт в Летния театър на Бургас. Това са 20 години от създаването на вокална формация „Морски песъчинки“ и 10 години на вокален ансамбъл „Фортисимо". "Музиката в нас", ще се проведе на 4 август от 20.30 часа в Летния театър. "Излизаме всички на сцената. Дори включваме най-малките морски..

публикувано на 31.07.24 в 13:38

Spice Weekend ще „разтърси“ Бургас от 2 до 4 август

Поредният тематичен уикенд в Бургас ще бъде с епицентър Spice Music Festival. Емблемата на фестивалния живот в морския град се завръща за шесто издание, а изпълнителите в него са добре познати в световен мащаб. В първия фестивален ден – 2 август – сцената на фестивала ще взривят 2 Unlimited, Haddaway, немската транс група Fragma, денс формацията Groove..

публикувано на 31.07.24 в 13:00

Духовното във фокуса на картините на Нели Тодорова

Изложба живопис, озаглавена „Претворения“, представя в Бургас поморийската художничка Нели Тодорова. Това са над 70 платна, като заедно с най-новите творби присъстват и такива, правени през годините, споделя авторката. Общото между тях е, че илюстрират творчеството, търсенията и вълненията ми през всички тези години, сподели Нели Тодорова...

публикувано на 31.07.24 в 11:49

Романът "Магдалина" на Слави Томов набира популярност в социалните мрежи

Лято, море, любов и страст събира новата книга на бургаския журналист и писател Слави Томожв – Магдалина. Едно лятно четиво, което превежда читателя през годините на израстването на 16-годишният Пепе. Неговият живот се преобръща, след като се появява 30-годишната „Магдалина“. Дали недостижимата за много мъже красавица ще се превърне в "играчка" в..

обновено на 31.07.24 в 11:19

В Бургас се проведе XVI фестивал на украинската култура

Двудневният фестивал на украинската култура, който започна в понеделник, се превърна в традиция за Бургас, която показва украинското изкуство.  Пъстрото събитие се организира за 16-та поредна година от ”Български център за славянска култура и духовно развитие" и сдружение „Диаспора на Украйна“, с подкрепата на Почетното консулство на Украйна в Бургас и..

публикувано на 31.07.24 в 09:36