Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 19 октомври

снимката е илюстративна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Как Жан Клод Ван Дам и българските институции спасиха едно чихуахуа? Умилителната история, разказана от няколко български медии, в резюме е за едно кученце, изпратено в Норвегия с май не много легални документи, та местните служби казали, че ще го евтаназират. Ван Дам, който има същата порода се трогнал и призовал българските власти да се активират. Те го направили, лично, пишат медиите, депутатът Десислава Атанасова и земеделският министър Танева се взели в ръце, та кученцето сега ще се върне у нас живо и здраво.

Това се развива в една вселена, паралелна, в която институциите могат да работят бързо и в синхрон. В другата, Върховният административен съд признава, че чумата по животните на фермера Ани Петрова от Болярово, май нещо не е доказана и не трябва животните да се евтаназират. Въпреки това, адвокатът на Петрова алармира, че държавата продължава да иска да им бие инжекцията и да се ликвидира стопанството. Въпреки решението на съда. Но това е друга вселена, паралелна, в която Жан Клод Ван Дам си няма овце. Още повече – овце, които да гледа у нас.

Това е предаването „Булевард Демокрация“ на БНР-Бургас, до 18 – с Ваня Желева и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата днес – заместник – социалният министър Зорница Русинова даде старт на раздаването на храни в Бургас, предназначени за най-бедните ни съграждани

-  Подобна кампания, но към засегнатите от кризата, стартират и в Поморие, по проект на местно читалище.

-  В коментарната ни рубрика – за спазването на мерките и достатъчни ли са те – анкета по темата

-  След 17 ч. – над 80 нови случая на заболели с коронавирус в Сливенско.

-  И още – в деня, в който медиците празнува, в Бургас поставиха началото на церемония „Лекар на годината“

-  В рубриката „Точка ком“ – за изкуствения интелект в градския транспорт и навсякъде около нас

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

За и против купуването на електромобили по време на пандемия

Докладната за закупуването на 2 електоромобила за Община Бургас, които да заменят два стари дизелови, се превърна в дебат за приоритетите в момент на пандемия. Съветниците подкрепиха общината да кандидатства за безвъзмездна финансова помощ от Националния Доверителен ЕкоФонд по Инвестиционна програма за климата за насърчаване използването на..

публикувано на 24.11.20 в 17:57

Изградиха Център за грижа за лица с умствена изостаналост в Малко Търново

Център за грижа за лица с умствена изостаналост е изграден в Малко Търново. В него ще се предлагат качествени социални услуги за хора с увреждания. Там ще бъдат настанени част от обитателите на Дома в Заберново, чийто закриване предстои през следващата година. Новата сграда е построена за 4 месеца, в нея са обособени 7..

обновено на 24.11.20 в 15:57
Снимката е с илюстративна цел.

Временно променят маршрута на линия 15 в кв. Сарафово утре

Утре, 25 ноември от 08:30 поради ремонтни дейности на кръстовището на ул. "Брацигово" и ул. "Ангел Димитров" в кв. Сарафово, спирка Брацигово временно няма да бъде обслужвана. Маршрутът на линия 15 на "Бургасбус" от кв. Сарафово в посока Бургас ще бъде, както следва: ул. "Ангел Димитров" - ул. "Емона" - ул. "Октомври" - ул. "Брацигово" и продължава по..

публикувано на 24.11.20 в 15:55

"Булевард Демокрация" на 24 ноември

Ако не друго, поне управляващите успяват да поддържат адреналин в управляваните. Ето, цял народ сега стои и чака срядата, както жена (или мъж) не е чакал. Защото здравният министър призова за пълен локдаун (каква хубава българска дума), ама премиерът преди това каза, че пари трябва да се правят. Здравната система срещу икономическата система ще..

публикувано на 24.11.20 в 14:48
Снимката е с илюстративна цел

МВР-Бургас търси нови кадри

Обявен е конкурс за назначаване на държавна служба в Областна дирекция на МВР-Бургас за 5 вакантни изпълнителски длъжности, съобщиха от ведомството. Търсят се нови кадри, за които се изисква задължителна първоначална професионална подготовка в отдел „Разследване“. Критериите могат да бъдат намерени на страницата на Дирекция „Човешки..

публикувано на 24.11.20 в 14:31

След докладна на БСП: ремонтират обекти в Равнец

Одобриха докладната на БСП за саниране на Културния дом в Равнец и за асфалтиране, отводняване и ремонт на ул. „Марица” в селото. Предложението на общинските съветници от БСП Живко Господинов, Георги Спасов, Васил Иванов, Христо Панайотов и Павел Маринов относно село Равнец бе одобрена на днешното заседание на Общински съвет – Бургас. Става..

публикувано на 24.11.20 в 13:54

Заради две аварии спряха водата в Българово

Заради две аварии спряха водата в Българово.Първата е на водоема за питейна вода и, втората е  на улица "Петрова нива".Водоподаването ще бъде възстановено след отсраняването им, съобщават от местното кметство.

публикувано на 24.11.20 в 09:20