Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Поморие ще обнови парковете в пет населени места

Снимка: Община Поморие

Община Поморие ще обнови парковете в пет населени места – с. Лъка, с. Александрово, с. Медово, с. Страцин и с. Порой.

Благоустрояването на парка в с. Лъка, с площ от 2695.00 м2, включва и изграждане на нова спортна площадка, оборудвана за фитнес на открито и алея за достъп до съществуващата детска площадка и църквата.

В парка на с. Александрово, с площ от 3411.00 м2, ще бъде изградена нова детска площадка и кът за отдих – беседка. Площадката ще бъде устроена така, че да осигурява безопасност и достъпност при игра за всички деца, включително и за деца с увреждания. За осветяването й ще се монтират нови осветителни тела.

Най-големият от парковете е този в с. Медово, с площ от 6566.00 м2. За него е предвидено благоустрояване и изграждане на вход от страна на автобусната спирка. Ще бъде изграден нов детски кът ( на площ от 275 м2), оборудван с различни съоръжения за игра на открито. Върху съществуваща бетонова площадка, в централната част на парка, ще се монтира беседка, оформяща зона за отдих. По протежение на алеята ще се монтират пейки и нови осветителни тела.

Сред добре поддържаната растителност в парка на с. Страцин ( с площ от 700.00 м2), свободно ще бъдат разположени детски съоръжения за игра на открито. Нова алея ще свързва входа с детските площадки и ще бъдат монтирани нови пейки.

За парка в с. Порой, с площ от 3191,55 м2, проектът предвижда благоустрояване на терена с реновиране на пешеходната алея и обособяване на места за отдих, изграждане на нова детска площадка за деца на възраст между 3 и 8 години, ремонт на оградата и монтиране на осветителни тела.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

За и против купуването на електромобили по време на пандемия

Докладната за закупуването на 2 електоромобила за Община Бургас, които да заменят два стари дизелови, се превърна в дебат за приоритетите в момент на пандемия. Съветниците подкрепиха общината да кандидатства за безвъзмездна финансова помощ от Националния Доверителен ЕкоФонд по Инвестиционна програма за климата за насърчаване използването на..

публикувано на 24.11.20 в 17:57

Изградиха Център за грижа за лица с умствена изостаналост в Малко Търново

Център за грижа за лица с умствена изостаналост е изграден в Малко Търново. В него ще се предлагат качествени социални услуги за хора с увреждания. Там ще бъдат настанени част от обитателите на Дома в Заберново, чийто закриване предстои през следващата година. Новата сграда е построена за 4 месеца, в нея са обособени 7..

обновено на 24.11.20 в 15:57
Снимката е с илюстративна цел.

Временно променят маршрута на линия 15 в кв. Сарафово утре

Утре, 25 ноември от 08:30 поради ремонтни дейности на кръстовището на ул. "Брацигово" и ул. "Ангел Димитров" в кв. Сарафово, спирка Брацигово временно няма да бъде обслужвана. Маршрутът на линия 15 на "Бургасбус" от кв. Сарафово в посока Бургас ще бъде, както следва: ул. "Ангел Димитров" - ул. "Емона" - ул. "Октомври" - ул. "Брацигово" и продължава по..

публикувано на 24.11.20 в 15:55

"Булевард Демокрация" на 24 ноември

Ако не друго, поне управляващите успяват да поддържат адреналин в управляваните. Ето, цял народ сега стои и чака срядата, както жена (или мъж) не е чакал. Защото здравният министър призова за пълен локдаун (каква хубава българска дума), ама премиерът преди това каза, че пари трябва да се правят. Здравната система срещу икономическата система ще..

публикувано на 24.11.20 в 14:48
Снимката е с илюстративна цел

МВР-Бургас търси нови кадри

Обявен е конкурс за назначаване на държавна служба в Областна дирекция на МВР-Бургас за 5 вакантни изпълнителски длъжности, съобщиха от ведомството. Търсят се нови кадри, за които се изисква задължителна първоначална професионална подготовка в отдел „Разследване“. Критериите могат да бъдат намерени на страницата на Дирекция „Човешки..

публикувано на 24.11.20 в 14:31

След докладна на БСП: ремонтират обекти в Равнец

Одобриха докладната на БСП за саниране на Културния дом в Равнец и за асфалтиране, отводняване и ремонт на ул. „Марица” в селото. Предложението на общинските съветници от БСП Живко Господинов, Георги Спасов, Васил Иванов, Христо Панайотов и Павел Маринов относно село Равнец бе одобрена на днешното заседание на Общински съвет – Бургас. Става..

публикувано на 24.11.20 в 13:54

Заради две аварии спряха водата в Българово

Заради две аварии спряха водата в Българово.Първата е на водоема за питейна вода и, втората е  на улица "Петрова нива".Водоподаването ще бъде възстановено след отсраняването им, съобщават от местното кметство.

публикувано на 24.11.20 в 09:20