Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вода няма в част от Акациите, Меден рудник, Долно Езерово, Росенец и Лазур

Снимка: Shutterstock

Водоподаването е спряна на няколко места в Бургас, съобщават от ВиК Бургас. Причините са възникнали аварии. 

Вода няма в кв. "Акации", ул. "Ангеларий"127, ул. "Княз Борис I" № 53, кв. "Долно Езерово", ул. "Лом", комплекс "Лазур", бл.13, средната зона на комплекс "Меден рудник". 

До обяд вода е нямало и в комплекс "Изгрев", блокове 56,70,71,74, павилионите и търговски обекти там. 

Заради авария е спряно водоподаването и в парк "Росенец", до хижа Странджа. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Млад шофьор е с опасност за живота след катастрофа в Сливен

19-годишен младеж е с опасност за живота, след катастрофа тази нощ в Сливен.  Момчето е прието в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен с тежки травми на глава, гръден кош и гръбнак. Настанен е в отделението по реанимация. Полицията е получила сигнал за инцидента, който е станал в 02:31 часа,  на ул. „Г. С. Раковски“, малко след сградата на..

публикувано на 19.03.24 в 12:55
ТД на НАП в Бургас, архив

НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък

Срокът за ползване на 5 % отстъпка за ранно онлайн деклариране и плащане на дължимите данъци е до 1 април, напомня НАП - Бургас.  7100 жители на Бургас и областта подадоха предварително попълнени декларации за облагане на доходите на физически лица само за седмица от старта на услугата. Тя е достъпна в Портала за електронни услуги на НАП от 12..

публикувано на 19.03.24 в 12:29

Митрополит Григорий е временен наместник на Светия Синод

Врачанският митрополит Григорий единодушно беше избран за временен наместник на Светия Синод. Това съобщи говорителят на Синода митрополит Киприан. Според Устава на Българската православна църква наместник-председателят организира избора на нов патриарх в рамките на следващите до четири месеца. Изборът ще бъде проведен от Патриаршески избирателен..

публикувано на 19.03.24 в 12:11

В Сливен и днес продължава гладната стачка на отец Иван

Втори ден продължава гладната стачка на сливенския свещеник отец Иван срещу решението на Светия синод окончателно да касира изборите за митрополит на Сливенска епархия. Напрежението в Сливенска епархия възникна, след касирането на изборите за владика, провели се през месец февруари, при който с 26 гласа „за“ свещеници и миряни класираха епископ Йеротей..

публикувано на 19.03.24 в 12:01

Кушии ще има и край крепостта „Туида“ на Тодоровден

Навръх Тодоровден Община Сливен и школата по исторически бойни изкуства на кон „Мадарски конник“ очакват жителите и гостите на града на уникално по рода си събитие, свързано с големия празник, което ще се проведе на крепост „Туида“. Общоградското тържество е под мотото „Конете на българите“ и ще отбележи откриването на обекта за посетители след..

публикувано на 19.03.24 в 11:26

С Часа на Земята WWF призовава за живот в хармония с природата

Часът на Земята е все по-близо, а с него и кулминацията на специалната кампания на природозащитната организация WWF „Подари природа. За нашето бъдеще“ . Нейният фокус е неразривната връзка между хората и околната среда, която хилядолетия наред поддържа развитието на човешките цивилизации. Според оценките на учените природните екосистеми гарантират..

публикувано на 19.03.24 в 10:03

Възможни са затруднения при купуването на е-винетки и маршрутни карти

Възможни са затруднения при купуването на е-винетки и маршрутни карти п рез нощта на 19 март / от 22 ч./   до 2 ч. на 20 март. Причината е, че ще се извършват  дейности по актуализация на електронната система за събиране на пътни такси, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  Актуализацията няма да повлияе на автоматичното отчитане чрез..

обновено на 19.03.24 в 09:47