Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Йога и красота

Снимка: Dika

Често слушаме за йога, медитация и дихателни практики като част от комплексния подход за здраве и красота.  Дълъг е списъкът на знаменитостите, за които йогата е начин на живот. Пътят от  заниманията  в залата  до влиянието на красивите жени на сцената извървя и  Гергана Къчева. 
Тя  споделя:
"Участието в конкурса Мисис Бургас беше много интересно, много бляскаво и много вълнуващо. Аз станах лице на национална верига хотели. Най- голямото признание е, че ме награди и избра Ирина Папазова, първата носителка на титлата Супер Модел на България от 1993 г..
На 30 октомври е конкурсът Мисис България. Готови са тоалетите, обувките на 12см токчета.
Репетициите ще са непосредствено преди събитието, повечето участнички имат опит  и  в походката и  в сценичното поведение, ще бъдем гримирани от професионалисти, с хубавите прически от коафьорите, и ще станем част от една красива приказка. "
 Тайнството на въздушната йога, както и красотата на класическата, са от значение за това да изглеждаме здрави и привлекателни. Гери споделя, че йога я уравновесява, но има и  скокове  с бънджи, полет  с парапланер, кара ски.
 Журналистиката е един много приятен период от  живота й. "Завърших тази  допълнителна  специалност още докато учех в университета и работих известно време във вестник.  Приятно е, защото всичко, каквото си мислиш, каквото ти направи впечатление от ежедневието, имаш възможността да го отразиш на белия лист, и да бъдеш чут,  да бъдеш видян. Имаш възможността да потърсиш пряко сметка на  хората, когато правят нещо не както трябва. Но и трябва винаги да си на разположение,  така с малко дете, тази работа не е много удобна.  След като  излязох в отпуск по майчинство с първото си дете, със сина ми, който вече е почти на 18 години,  се преориентирах към съвсем различна сфера на дейност, но журналистиката ми е дала една широка обща култура." 
Посланието на Гергана Къчева е  да следваме мечтите си-настоятелно и с постоянство. Животът минава страшно бързо, опитвайте- винаги може да получите емоция, преживяване, обогатяване на вътрешния свят. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Чудният подводен свят на Михаил Заимов в 83 фотографии

Фотографът Михаил Заимов събра в нова книга своите морски приключения. От години той документира подводния свят на Южното Черноморие само с маска и фотоапарат. "Черноморски диалози" съдържа 83 подводни фотографии с кратки поетични текстове в проза. Книгата е плод на 10 години снимане, а авторът с усмивка уточнява, че всъщност става..

публикувано на 29.11.20 в 15:21

Бургаски баби обуха Яна Маринова

Актрисата Яна Маринова се похвали с покупка от Бургас. В профила си в социалната мрежа тя пусна снимка на която се вижда, че е пред емблематичните баби на улица "Александровска", които продават всичко от цветя и билки до сладка и туршии. Актрисата се е сдобила с вълнени домашно плетени шушони. Маринова е разговаряла с жените и трогната от съдбата им,..

публикувано на 26.11.20 в 16:24

Десислава Григорова изработва сувенири за лечението на дъщеричката си Мелани

Доброто е около нас и може да предизвика добро. Това го доказа фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в нея  майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, които изработват, а който желае може да си закупи.  В тяхна подкрепа ние създадохме рубриката ни..

обновено на 22.11.20 в 16:58

Стефан Диомов подари биографията си на регионалната библиотека

Стефан Диомов подари автобиографичната си книга на Регионалната библиотика „Пейо Яворов“. Към нея има и троен диск, който събира най-добрите му песни. Това стана в заемната служба на улица "Богороди", където видният бургазлия се срещна с екипа на културната институция.  Маестрото не скри вълнението си, че „Белите и черни клавиши на моя живот“..

публикувано на 19.11.20 в 17:13

Конска кост за ритуално действие сред ценните находки от Русокастро

Проучванията на крепостта Русокастро приключиха в началото на м. октомври 2020 г. В резултат изцяло е разкрит донжонът на замъка, голям фрагмент от източната крепостна стена и съвсем нова правоъгълна кула. Традиционно при процеса на проучване се събира всяка открита животинска кост. При анализа им археозоолога д-р Георги Рибаров се натъква на..

публикувано на 19.11.20 в 10:55

Теодора Калчева: "Маската не бива да ни спира да се гримираме"

Гримът е основна част от визията на много жени. Той обаче би могъл да се повреди или да не издържи през целия ден, ако носим предпазна маска на лицето си. В такъв случай как трябва да променим   грижата за кожата и поставянето на грим и как да запазим самочувствието си в условията на пандемия и стрес? В никакъв случай маските не бива да ни..

публикувано на 15.11.20 в 15:30

Малина Юрукова изработва картички и сувенири за рехабилитацията на дъщеря си

Доброто е около нас и може да предизвика добро. Това го доказа фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, които изработват, а който желае може да си закупи. В тяхна подкрепа ние..

обновено на 15.11.20 в 14:25