Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Поражения по инфраструктурата в Прилеп заради движението на тежка техника

Кметът Георги Кенов обеща да сформира комисия за щетите

| обновено на 27.10.20 в 16:13
10
Снимка: Фейсбук/Личности от с. Прилеп

Пропадания на пътната настилка, изкривени тротоари. Това е резултат от преминаващата тежка техника през сунгурларското село Прилеп. Местни жители сигнализират, че са нанесени щети и по домовете им.

Заради ремонт на жп линията, тежкотоварна техника преминава през една от улиците в селото – „Юрий Гагарин“. Пораженията по пътната настилка са сериозни и кметът на селото Чани Стойчев сигнализира общинския кмет:

Обадих се по телефона на общинския кмет, за да му съобщя за проблема, че има подадени жалби. Пуснал съм докладна записка тогава (в началото на лятото – б.а.), че има нанесени щети, за което го уведомявам в писмен вид и исках да бъде насрочена комисия, която да оцени щетите и по какъв начин ще бъдат отстранени. Последва втора докладна, след месец, защото никакви действия не бяха предприети… После трета, до общинския съвет, но – никаква реакция, нищо“, каза Стойчев.

Щети има и по къщи на живеещи на тази улица, сигнализиран е и областният управител. Стойка Йорданова алармира, че първият етаж на фамилната ѝ къща вече е неизползваем. Водопреносната мрежа е спукана, което се е случвало и друг път, при движението на тежка техника по ул. „Юрий Гагарин“ в селото:

Първият етаж, до средата, е наводнен. В коридора има паднала мазилка, къщата се пропуква и просто първият етаж е необитаем. Разцепена е тоалетната. ВиК – инсталацията беше повредена, тръбите бяха спукани, цялата вода наводнява двора и къщата. Наводнението е при нас. А имаме майка, на 80 години, която постоянно там живее. Тя не може да се изкачва по тези стъпала и да ходи на втория етаж да спи. Става необитаема тая къща“, разказа Йорданова.

Няма назначена комисия, която да извърши оценка на щетите, очаква се в близките дни кметът Георги Кенов да сформира такава, отговориха на наше запитване от Община Сунгурларе. Ангажиментът от фирмата – изпълнител на проекта да се асфалтира наново пътят е устен, уточниха от администрацията. Обмислял се вариантът да се подпише споразумение, с цел по-голяма сигурност.

Подробности можете да чуете в прикачените файлове, както и да видите галерия от Фейсбук - групата "Личности от село Прилеп"
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

6 проектора бяха дарени на Английската гимназия в Бургас

Бивши възпитаници и общественият съвет дариха 6 нови проектора на гимназия "Гео Милев" в Бургас, съобщават от учебното заведение. Това оборудване ще осигури високотехнологична мултимедийна учебна среда. „Помощта, която получаваме, за да осигурим заслужената база за нашите ученици е огромна и целият екип на АЕГ „Гео Милев“ е благодарен на ангажираните с..

публикувано на 23.11.20 в 16:06
Снимката е с илюстративна цел.

Спират водата в Поморие утре

Утре, 24.11.2020 г. (вторник), водата в Поморие ще бъде спряна централно заради ремонтни дейности, съобщават от ВиК - Бургас. Между 08.00 и 18.00 часа, жителите ще бъдат без вода, поради авария в главния водопровод.

публикувано на 23.11.20 в 15:02

В три инициативи за намаляване на отпадъците се включва Бургас

В периода от 21 до 29 ноември се провежда Европейската седмица за намаляване на отпадъците /ЕСНО/. Мотото през 2020 г. е "Моите действия за намаляване на отпадъците". Идеята на Европейската седмица е да популяризира концепцията за предотвратяване на генерирането на отпадъци чрез координиране на дейности, осъществени от публични институции или местни..

публикувано на 23.11.20 в 14:43
Снимката е илюстративна

Родители с предложения как да се извършва приема през следващата учебна година

Родителите, които ще записват за първи път своите деца в общинските детски ясли, градини или в първи клас, могат да подават предложения за промяна на правилата за прием през учебната 2021/2022 година, съобщават от община Бургас. Предложенията могат да бъдат входирани до 29 ноември в Центъра за административно обслужване на граждани в сградата на..

публикувано на 23.11.20 в 14:20

Реконструираха две площадки в ясла в Сливен

Изцяло са реконструирани две площадки в Детска ясла № 6 в Сливен. Детското заведение е с капацитет от 64 деца, разделени в четири групи. На детските площадки са монтирани ударо поглъщаща настилка, пясъчници, комбинирани съоръжения, включващи „Магазинче за закуски“, „Горска къщичка“, всички съобразени с възрастта на децата (1-3 години). Паралелно с..

публикувано на 23.11.20 в 12:45

Първи етап от реставрацията на Паметника на Шести артилерийски полк в Сливен приключи

Завърши първия етап от реставрацията на Паметника на Шести артилерийски полк в Сливен. От Общината съобщават, че бетонната фигура е подменена с реплика от месинг, която е монтирана успешно. По проекта са инвестирани 20 576 лева, събрани от дарения на Общината, както и на местни фирми и граждани. Реставрацията е дело от склупторите Стефко Кънев..

публикувано на 23.11.20 в 12:25
Снимката е илюстративна

Иззеха 60 000 контрабандни цигари при спецакция край Сливен

Близо 60 000 къса контрабандни цигари са иззети при операция на ОДМВР Сливен. Незаконната търговия с акцизни стоки е разкрита по време на специализирана акция на Икономическа полиция на територията на община Нова Загора, съобщават от полицията.  Първите 20 хиляди къса цигари са открити при проверка на лек автомобил, в близост до село Каменово. В Нова..

публикувано на 23.11.20 в 12:06