Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 27 октомври

Снимка: Венелина Попова

Понякога имам усещането, че живеем в Африка. Или поне поведението на отговорните за нас към нас е като част от коренното население на континента – щраусите. Нали сте чували, че като има опасност, те си заравят главата в пясъка, надявайки се, че ще отмине без да ги види. Така се получи и с коронавируса. Наложихме строги мерки в началото на пандемията, когато имахме по няколко болни. С цел – здравната система да издържи и да е подготвена. Седем месеца по-късно – здравната система не издържа и не е подготвена. Чудим се откъде да намерим специалисти и неспециалисти за нея. Сякаш не можехме да се чудим някъде през лятото и да се готвим за зимата, както баба мравка. Но лятото бяхме заети. Оборудвахме „Арена Армеец“ с походни легла, за да видим къде „яко ще мрем“, а се оказа, че легла има бол, ама няма кой да ги обслужва. Някакси чак сега се разбира за тия проблеми. Сякаш сме си крили главата в пясъка, чакайки голямата криза да ни подмине и да отиде там, където са по-подготвени за нея. Само че нас до сега криза не ни е пропуснала. Ако случайно го направи, ние си я създаваме.

Това е предаването „Булевард Демокрация“ на БНР-Бургас, до 18 – със Стефан Генчев и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – жители на сунгурларското село Прилеп сигнализират за сериозни щети по домовете им, след преминаването на тежкотоварна техника по улиците. От общината едва сега ще създадат комисия, за да ги оценят

-  По темата с коронавируса – затягане на мерките обмисля бургаският кмет Димитър Николов

-  Защо никой не иска акциите на футболния „Нефтохимик“ – отзвук от днешната сесия на местния общински съвет

-  Коментар за настоящите мерки и възможността от спиране на плановите операции – от Регионалната лекарска колегия

-  След 17 ч. – драстичен спад на екскурзиите в Турция посочват туроператори

-  А Созопол се включи в международното движение за качествена храна Slow food

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи. В рубриката „Знаете ли, че…“ – как да повдигнем имунитета си в това време

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заради две аварии спряха водата в Българово

Заради две аварии спряха водата в Българово.Първата е на водоема за питейна вода и, втората е  на улица "Петрова нива".Водоподаването ще бъде възстановено след отсраняването им, съобщават от местното кметство.

публикувано на 24.11.20 в 09:20

Общинският съвет в Бургас ще заседава за първи път онлайн

За първи път общинското заседание на бургаските съветници ще се проведе онлайн.Те вече  проведоха заседанията на различните общински комисии дистанционно. Съветниците трябва  да обсъдят 38 докладни и 12 питания. Част от тях  са свързани с преразпределение на капиталови  разходи, кандидатстване по проекти и инфраструктурни проблеми  Една от..

публикувано на 24.11.20 в 09:07

200 хиляди лева от такса "смет" не са постъпили в община " Тунджа"

Над 200 хил. лева от такса „смет”, предвидени в бюджета на Община „Тунджа” за сметосъбиране и сметоизвозване, не са постъпили, което изправя пред риск изпълнението на услугата. От ръководството на общината са изпратили покани до всички граждани и фирми да внесат дължимата в бюджета такса „смет”.  Услугата в момента продължава да се изпълнява, но се..

публикувано на 24.11.20 в 08:41

6 проектора бяха дарени на Английската гимназия в Бургас

Бивши възпитаници и общественият съвет дариха 6 нови проектора на гимназия "Гео Милев" в Бургас, съобщават от учебното заведение. Това оборудване ще осигури високотехнологична мултимедийна учебна среда. „Помощта, която получаваме, за да осигурим заслужената база за нашите ученици е огромна и целият екип на АЕГ „Гео Милев“ е благодарен на ангажираните с..

публикувано на 23.11.20 в 16:06
Снимката е с илюстративна цел.

Спират водата в Поморие утре

Утре, 24.11.2020 г. (вторник), водата в Поморие ще бъде спряна централно заради ремонтни дейности, съобщават от ВиК - Бургас. Между 08.00 и 18.00 часа, жителите ще бъдат без вода, поради авария в главния водопровод.

публикувано на 23.11.20 в 15:02

В три инициативи за намаляване на отпадъците се включва Бургас

В периода от 21 до 29 ноември се провежда Европейската седмица за намаляване на отпадъците /ЕСНО/. Мотото през 2020 г. е "Моите действия за намаляване на отпадъците". Идеята на Европейската седмица е да популяризира концепцията за предотвратяване на генерирането на отпадъци чрез координиране на дейности, осъществени от публични институции или местни..

публикувано на 23.11.20 в 14:43
Снимката е илюстративна

Родители с предложения как да се извършва приема през следващата учебна година

Родителите, които ще записват за първи път своите деца в общинските детски ясли, градини или в първи клас, могат да подават предложения за промяна на правилата за прием през учебната 2021/2022 година, съобщават от община Бургас. Предложенията могат да бъдат входирани до 29 ноември в Центъра за административно обслужване на граждани в сградата на..

публикувано на 23.11.20 в 14:20