Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Каритас и БНР - Бургас организират:

Кампания "Дари и помогни 2020" - в подкрепа на бездомните

Събират се употребявани, но запазени мъжки дрехи и обувки, якета и завивки

| обновено на 28.10.20 в 09:52


БНР - Бургас и сдружение "Каритас" за трета поредна година провеждаме кампанията „Дари и помогни“. И този път тя е насочена към най - бедните от бедните и е в помощ на бездомни лица.

Апелът е към бургазлии - да дарят употребявани, но запазени мъжки спортни дрехи и обувки за есенно - зимния сезон. „Каритас – Бургас“ помага на близо 90 души останали без дом или изпаднали в крайна бедност. Центърът му за стационарна и мобилна грижа се посещава всекидневно от близо 40 нуждаещи се, съобщи координаторът на организацията Здравко Георгиев:

„В трудното време в което живеем , в обстановката на коронавируса, хората на улицата не трябва да бъдат забравяни, 95 % от тях са мъже. Те имат нужда от анцузи, блузи, якета, тениски, дънки. Необходими са и обувки, няма да откажем и одеяла, завивки. Някои от тези хора имат покрив над главата си и могат да си готвят за това приемаме и пакетирани храни, от голяма полза са ни и консерви, които са лесни за съхранение и раздаване!“

Според Георгиев бургазлии са състрадателни и помагат. Той се надява, че въпреки тежките времена отново ще има кой да откликне на призива за оказване на подкрепа за най – нуждаещите се.

Кампанията „Дари и помогни“ ще продължи до края на ноември. Даренията си може занесете в Дневния център на сдружение „Каритас - клон Бургас” в к-с „Бр. Миладинови“ бл 57, вх. 8, партер, всеки делник от 10 до 11 часа и от 13 до 15 ч. .

повече може да чуете в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Покланяме се пред мощите на Св. Георги в храм "Св. св. Кирил и Методий" в Бургас

Бургас е сред малкото места по света, където се съхраняват мощи на свети Георги Победоносец. Те бяха подарени на града от манастира Ксенофонт в Света гора навръх 6 май през 2016 година. В момента християнската реликва се съхраняват в църквата „Св. св. Кирил и Методий“, където е изложена постоянно за поклонение. На 6 май в храма ще бъде отслужена..

публикувано на 06.05.21 в 09:12
Стефан Радев, кмет на Община Сливен

Кметът на Сливен с поздрав към военнослужещите за Гергьовден

Кметът на Сливен Стефан Радев поздрави военнослужещите по  случай Деня на храбростта и празника на Българската армия. Ето и поздрава му: "Още от сформирането си, въоръжените ни сили са се отличавали с доблестни, мотивирани и отлично подготвени военнослужещи – хора на честта и на себеотрицанието. Войник не е професия, а призвание, нелеко, изпълнено..

публикувано на 06.05.21 в 08:58
Архив

Бургас отбелязва с празнична програма Гергьовден

България отбелязва Денят на храбростта и празника на Българската армия - 6 май . Заради пандемията от коронавирус в Бургас честванията ще преминат без традиционния тържествен водосвет на бойните знамена и военни ритуали. За празника ще бъдат изнесени фолклорни концерти. Бургазлии и гостите на града ще могат да видят и възрожденската икона на Св...

публикувано на 06.05.21 в 08:26

Ще продължи ли санирането в Бургас? (обновена)

Пет години, след като подават документи за саниране, обитателите на блок първи в бургаския комплекс “Лазур“ все още очакват включване в Националната програма за енергийна ефективност. Сградата е тухлена и веднага след като стана възможно кандидатстването се организирахме, разказва Стефан Баев от домсъвета: " Обиколихме всичките 96 апартамента,..

обновено на 05.05.21 в 21:46

БЧК - Несебър реализира благотворителна акция за Великден

Общинската организация на Червения кръст- Несебър, проведе за поредна година благотворителна Великденска акция. На социално слаби, самотно живеещи и болни граждани на община Несебър са раздадени над 250 козунака и хранителни пакети, съдържащи традиционните за празника яйца и продукти от първа необходимост. Акцията стана възможна с..

публикувано на 05.05.21 в 21:28

Опашка за стикери за синя и зелена зона пред Транспортната къща

Десетки граждани чакат на опашка пред Транспортната къща за получаването на стикери за „Синя“ и „Зелена зона" след разширяването им и включването на нови райони. Приемането на документите се извършва в офиса на ОП "Транспорт" на ул. "Александровска" №106. Според чакащите, близо 40 души, приемът става бавно и само на едно гише, като е нужен..

публикувано на 05.05.21 в 15:05

"Булевард Демокрация" - на 5 май

Годината е 2121. Човечеството отдавна вече е колонизирало Марс. На планетата Земя са останали само българите и северномакедонците. Вторите отказват да се преселят на Червената планета, докато не се признае, че техните деди са я видели първи. А българите… Българите правят избори. Тъкмо в днешния ден внучката на някогашната лидерка на социалистите..

публикувано на 05.05.21 в 15:00