Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

МВР ще преговаря със синдикатите на 2 ноември

На 2 ноември ще има среща между синдикатите в МВР и министърът, информират от синдикалната федерация на служителите във ведомството. Това няма да отмени протестните им действия, насрочени за същия ден. Оттам Синдикалната федерация посочват, че въпреки желанието за диалог, проектът за държавен бюджет вече е внесен в Народното събрание. Публикуваме позицията на СФСМВР без редакторска намеса:

"Управителният съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР информира, че Федерацията получи покана от министъра на вътрешните работи за среща, на която да се разискват исканията, свързани с увеличаване на заплатите на служителите в МВР. УС на СФСМВР ще участва в тази среща, още повече, че за това го задължават и разпоредбите на Закона за Министерството на вътрешните работи. Планираните за времето до срещата, насрочена за 2 ноември, предупредителни протестни действия няма да бъдат отменени.

В същото време буди безпокойство разпространеният в медиите факт, че проектът за държавен бюджет за 2021 г. вече е внесен в Народното събрание – очевидно без служителите в МВР да се приемат за „ персонал на системите на органи и администрации, които са натоварени с дейности по овладяване на пандемията и последствията от COVID-19, в т.ч. за служители на първа линия“.

Във връзка с този факт УС на СФСМВР информира за свое решение от 27 октомври 2020 г., с което насрочва   за 8 ноември 2020 г. от 13:30 часа в градинката до храм «Свети Седмочисленици» в София протестен митинг под надслов «На коя линия е МВР?».

УС на СФСМВР за пореден път заявява убеждението си, че съществува възможност чрез преговори да се стигне до приемливо за всички засегнати решение, както и готовността си да участва в такива преговори, независимо на какво ниво и в какъв формат. Длъжни сме обаче да заявим и решимостта на членовете на Федерацията да защитават правата и интересите си с всички позволени от закона средства", се казва в позицията на синдиката.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сигнал за разорани дюни в Каваците е подаден до РИОСВ

В социалните мрежи отново са публикувани снимки  на багер и разорани дюни  до плаж Каваците. Подаден е сигнал на зеления телефон в РИОСВ с информация, че на ивицата се извършват  дейности, чрез които може да бъдат застрашени  сивите дюни в природна забележителност  и видове под закрилата на  Приложение 3 на Закона за биологичното разнообразие...

публикувано на 11.04.21 в 13:41

Протест срещу насилието организират в кв. "Банево"

Мирен протест срещу насилието между малолетни и непълнолетни деца ще се проведе днес от 13:00 часа в бургаския квартал Банево. Повод за недоволството е последният случай на блудствени действия спрямо малолетно момче, в същия район. Вероятните извършители - две непълнолетни лица, са в Дома за временно настаняване към   полицията. По случая..

обновено на 10.04.21 в 08:29

От понеделник сгъстяват графика на автобусите в Бургас

“Бургасбус” променя разписанията на градски и междуселищни линии. Това се налага във връзка с частичното разхлабване на противоепидемичните мерки и възстановяването на присъствения учебен процес.  Затова и от 12.04.2021 г., понеделник се възобновява изпълнението на последните курсове по линии Б11 и Б12, а редовните линии ще се движат с по-учестен..

публикувано на 09.04.21 в 15:50

"Булевард Демокрация" - на 9 април

Голямо хвърляне на боб ни очаква. А бобът не е евтин вече. Политолози, анализатори се обзалагат какво ще се случи, а основният играч тайнствено мълчи. Първата стъпка вече е почти ясна -–ГЕРБ ще предложат кабинет, който няма да бъде приет. Но какво ще направи Слави и сценаристите му? Никога не съм си представял, че някога политическият живот и..

публикувано на 09.04.21 в 14:49

Созопол отпадна от списъка за финансово оздравяване

Община Созопол отпадна от списъка за финансово оздравяване на Министерството на финансите. Вече година и половина работим в посока да се стабилизираме, посочи кметът Тихомир Янакиев. В началото фигурирахме в пет от общо седем от критериите на министерството, които ни подреждаха в негативната класация, поясни той: „Поне последната..

обновено на 09.04.21 в 14:29

Мият и дезинфекцират контейнерите за смет в Бургас

Със специализирана машина ще бъдат измити и дезинфекцирани всички контейнери за смет в Бургас. Обработката на съдовете вече започна от комплекс "Меден рудник" и протича в няколко етапа. След прибирането на сметта, се извършва механично почистване на останалите полепнали материали, a съдовете се измиват вътрешно и външно. После вътрешните стени на..

публикувано на 09.04.21 в 10:14

В Царево започва изплащането на годишната финансова подкрепа за хранителни продукти

Със Закона за държавния бюджет на Република България е определено, че през 2021 г. гражданите в България, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях е от 300,01 лв. до 369 лв. включително, ще получат еднократно годишна финансова подкрепа за хранителни продукти в размер на 120 лв. Помощта ще се изплаща чрез..

публикувано на 09.04.21 в 09:58