Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В помощ на най-нуждаещите се:

Над 20 бездомни хора ще получават "топъл обяд" през ноември

Проектът се осъществява от "Каритас" и се финансира от Община Бургас

| обновено на 01.11.20 в 09:24

Над 20 бездомни ще получават храна през ноември от сдружение „Каритас - Бургас“. Социалната организация на католическата църква осъществява програмата "Топъл обяд" съвместно с Общината. Тя осигурява финансирането за осигуряване на безплатна храна през делничните дни, съобщи координаторът на „Каритас“ Здравко Георгиев:

„Тази година ще можем да раздаваме храна само за един месец. Тя ще бъде за 25 човека, най – нуждаещите се!Топлият обяд ще се предоставя на бездомните в дневния център на „Каритас“ в к-с „Бр. Миладинови“ и на още две места в града.“

От организацията призовават гражданите, ако имат възможност и желание да дарят пакетирана храна и консерви. Те ще бъдат раздавани на нуждаещи се през есенно - зимния сезон. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Наемателят на плажа на устието на Велека с петиция срещу отдаването му на концесия в "12 без 5"

Министерството на туризма излезе със становище във връзка с петицията за спиране на откритата процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Устие на река Велека“.  „ Досегашният наемател на морския плаж може да изложи всички свои виждания и проекти по управлението на морския плаж  като участник в откритата процедура и да направи оферта ,..

публикувано на 09.05.21 в 17:28

Дизайнерските албуми на Луиза Златанова се радват на интерес от ценителите

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“,  която показва  ръчно направени сувенири - подаръци, ръкоделия, плетива, а всеки, който желае може да си закупи от творенията. В рубриката ни „Радиомагазинче Надежда“ всяка седмица ви срещаме с една от тези майки, за да..

публикувано на 09.05.21 в 13:15

Руската диаспора се поклони пред паметника на "Альоша" (ГАЛЕРИЯ)

Руската диаспора в Бургас се поклони пред паметника на "Альоша" и така отбеляза 76 години от края на Втората световна война. Почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев заяви: "Тази дата не може да бъде забравена! Тя означава много и за руснаци, и за българи. Отдаваме почит към паметта на тези, които отдадоха своя живот, за..

публикувано на 09.05.21 в 11:39

862 души от Ямболска област са загинали във Втората световна война

По жертви във Втората световна война област Ямбол е на трето място в България след областите София и Пловдив. В тази война от областта участват 8 860 души, от които 862-ма са загинали. Те са воювали в редиците на 29-ти пехотен полк, в 4-ти конен полк, гвардейска рота и доброволци. По-късно са преименувани като трета Балкано-Дравска дивизия,..

публикувано на 09.05.21 в 09:51

В Бургас отбелязват Деня на Европа и края на Втората световна война

Откриване на арт инсталация, свързана с интеграцията и миграцията, литературно четене и приключенско състезание са сред събитията днес в Бургас за Деня на Европа. Те се организират от общината и Областния информационен център.  Програмата започва в 11 часа със състезанието „Лов на съкровища - из хрониките на изследователя“, разказва Евелин..

публикувано на 09.05.21 в 07:33

Удължиха работното време на гишето за стикери за платено паркиране

От 10.05.2021 до 14.05.2021 касата на ОП" Транспорт" на ул."Александровска" №106 ще е с удължено работно време от 08:00 до 19:00 часа, съобщават от Транспортната къща. Огромни опашки се извиха през работните дни. Хората чакат поне час, за да си платят синя или зелена зона. В събота къщата не работи, а обслужващото гише е само едно. Очаквайте в..

публикувано на 08.05.21 в 14:44

Цветя в знак на признателност към доброволците на БЧК

Цветя в знак на почит към  дейците на БЧК  ще бъдат положени днес в Бургас. Пред паметната плоча от 11 часа в Морската градина червенокръстци, доброволци и симпатизанти на организацията ще покажат своята признателност по повод Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец.Той съвпада с рожденния ден на Анри Дюнан, създател на хуманитарното..

публикувано на 08.05.21 в 09:55