Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Иван Костадинов, КТ "Подкрепа": Социален, но тъжен е Бюджет 2020

Костадинов е категоричен, че бюджетът е предизборен, за да може да задоволи всички, които имат някакво желание

Снимка: news.bnt.bg

Социален, но тъжен е държавният бюджет за следващата година. Това смята Иван Костадинов, председателят на Синдикалния регионален съюз на КТ „Подкрепа” в Бургас.

„По своята същност бюджетът би трябвало да бъде социален. Дали тази година е социален, не бих казал. Защото Правителството и социалния министър се опитват да удовлетворят до голяма степен желанията на различни групи от обществото. Освен социален, тази година е и малко тъжен.

Сигурно не винаги, всички са доволни. Но когато по-голямата част от обществото е доволно от политиката на доходите, икономиката, значи сме в правилна посока. “

Иван Костадинов допълва, че увеличаването на пенсиите с 50 лв не е панацея и няма да реши проблемите на пенсионерите. Според него, ако бъде подпомогната икономиката и бизнеса, ако има постъпления от тях, при правилно разпределение, ще бъдат повишени и пенсиите. 

"Рискът да навлезем в дългова спирала винаги съществува. Изтръпвам и се сещам за 96-та година, което беше изключително трудно време. Аз се надявам никога да не стигнем до там - най-малкото защото сме членове на Европейския съюз, чакаме в чакалнята на Еврозоната. Все пак да има една червена лампичка, за да не се подхлъзнем по това да угодим на всички желаещи да получат облекчения, да получат увеличения."

Костадинов е категоричен, че бюджетът е предизборен, за да може да задоволи всички, които имат някакво желание. 

"Имам чувството, че се работи на принципа: "Март месец ако Правителството го бъде - ще мислим какво да правим. Ако е друго Правителство, да му мислят."


Подробности - в звуковия файл.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Министър Николова: Туристическият сезон ще започне след 15-и май

Безпрецедентни мерки за сигурност са въведени на летището в Бургас. Това каза след инспекция на морската аерогара министъра на туризма Марияна Николова. Тя заяви, че по предварителни прогнози летния туристически сезон ще започне след 15-и май.  Директорът на летище Бургас Георги Чипилски заяви, че до началото на месец май на аерогарата ще бъде..

публикувано на 15.01.21 в 14:11

Министърът на туризма на работно посещение в Бургас

Днес вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова ще бъде на работно посещение в Бургас, съобщиха от Министерството на туризма. В рамките на визитата тя заедно с кмета на града Димитър Николов и областния управител Вълчо Чолаков ще се срещнат с Франк Кванте, изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт..

обновено на 15.01.21 в 08:49

50 на сто е спадът от нощувки при настаняване в Бургас за ноември

Приходите от нощувки през ноември 2020 г. са с 49,4% по-малко в сравнение с ноември миналата година. Това съобщават от Териториалното статистическо бюро - югоизток. Регистрирани са 63% по-малко чужденци, а от български граждани намалението е с 43,7%. През ноември 2020 г. в местата за настаняване с 1 и 2 звезди в област Бургас са реализирани 42,7% от..

публикувано на 14.01.21 в 13:49

Повече средства за научните центрове в Бургас и Одрин по Програмата за трансгранично сътрудничество

Свободен ресурс в размер на 279 839 евро се пренасочва от Приоритетна ос 2 "Туризъм" към Приоритетна ос 1 "Околна среда" на Програмата за трансгранично сътрудничество България - Турция 2014-2020.  За целта Министерският съвет одобри изменение на програмата, съфинансирана от Инструмента за предприсъединителна помощ II. Това дава възможност за финансиране..

публикувано на 13.01.21 в 13:45

4 плажа се предлагат на концесия

 Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за част от морски плаж „Веселие“ в община Созопол, както и за ивиците  „Къмпинг-юг“ в община Царево, „Атанасовска коса“ – част 1 в община Бургас, „Кранево-север“ в община Балчик. Целта е плажовете да бъдат обезопасени, да бъде осигуроно почистване и медицинско..

публикувано на 13.01.21 в 13:25
Петър Витанов

Намаляване употребата на пластмаса и възможностите за повторна употреба

През тази година се въвеждат сериозни рестрикции по отношение на пластмасата. Съгласно новите правила до 2021 г. ще бъдат забранени пластмасовите чинии, прибори, сламки, дръжките на балони и клечките за уши. Това е част от дългосрочната стратегия по намаляването на депонираните отпадъци. Още през миналата година, Европейската комисия представи..

публикувано на 13.01.21 в 08:30

Очакват се полети от Полша и Великобритания през летния сезон

През настоящата 2021 г. планираните полети до Летище Бургас отчитат увеличение спрямо въздушния превоз спрямо миналата година, a за дестинациите в Средна Европа ръстът е и спрямо 2019-а. Полски авиолинии представиха кампания за популяризиране на летните си полети до избрани градове и курорти в цяла Европа. Единствено до Бургас и Майорка се предвиждат..

публикувано на 11.01.21 в 13:32