Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Директори на училища от бургаско обмислят преминаване към дистанционно обучение

Снимка: БГНЕС

Увеличава се броят на учителите със симптоми на коронавирус. По тази причина директори на училища от областта са притеснени за нормалното протичане на учебния процес и обмислят възможността за преминаване на дистанционно обучение.

Общо 1050 са учениците от областта, които са карантинирани, като от тях 30 са с  положителен тест за коронавирус. Притеснителното е, че има и 33 –ма души от педагогическия персонал - учители с Ковид 19, както и 16 души от непедагогическия, коментира директорът на Регионалното управление по образованието в Бургас Виолета Илиева.

 "Исканията и коментарът, който сме правили с директорите е от днес или утре да започнат процедура за преминаване към обучение в електронна среда от разстояние и за учениците от 5-ти до 7-ми клас".

Най-тежко е положението в големите училища от община Бургас, коментира още Виолета Илиева. Тя посочи още, че в така създалата се ситуация всяко училище има право да премине на обучение в електронна среда, но това не е еднолично решение на директорите.

"Ние няма да направим пречка на нито едно училище, което е взело решение. Има процедура за това, иска се съгласие от страна на родителите, свиква се обществен съвет, педагогически съвет, преминаването към обучение от разстояние не е еднолично решение само на директора". 

На 12-ти ноември изтича срокът, в който учениците от гимназиален етап на преминаха на дистанционно обучение. По решение на директорите обаче той също може да бъде удължен.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Темите в предаването "Булевард Демокрация"

Присъствието на областния управител на Бургас по време на последната сесия в Приморско даде повод за интересна дискусия. Извън контекста на паметника на хан Тервел, общински съветник използва момента, за да постави наболелите въпроси, свързани с инфраструктурата. Подробностите - в репортаж. Тема с продължение -В няколко наши репортажа ви..

публикувано на 01.12.21 в 14:57

Как да бъде възстановена солеността на Поморийско езеро?

Инвестиция в размер на 4 милиона лева е необходима, за да бъдат изведени сладките води от Поморийското езеро в Черно море. Намаляването на солеността поставя под въпрос солодобива и качеството на калолечението, бият тревога екологичните организации "Зелени Балкани" и Българска фондация "Биоразнообразие". От 1978 година езерото е  част от..

обновено на 01.12.21 в 14:34

Сигнализираха областния управител за лошия път от Приморско и винетките за "Узунджата"

Лошото състояние на пътя за южното Черноморие и плащането на винетки на жители от “Узунджата” бяха поставени пред областния управител по време на сесия в Приморско. Съветникът Стоян Василев използва посещението на Мария Нейкова, за да алармира за тези проблеми.  Пътят, по който минават хиляди и милиони туристи, само се кърпи, а не се ремонтира..

публикувано на 01.12.21 в 14:21

Бургаските читалища с поредица от инициативи, посветени на Никулден

Бургаските читалища също работят активно за това градът да е по-жив, творчески и интересен на своя празник Никулден. Ето няколко предстоящи техни събития: 1. НЧ „П. Хилендарски 1928“ – Бургас организира конкурс за рецитиране на стихотворение на тема „Аз, морето и Бургас“ – в три възрастови категории - 4-14 години. Всяко дете може да участва..

публикувано на 01.12.21 в 13:53

Дървата за огрев в община Созопол са доставени на почти 80 %

Продължава проблемът с доставката на дърва за огрев в община Созопол. За това сигнализира общинският съветник Светлана Лулева по време на сесията на местния парламенти. Тя обясни, че има напрежение между жителите за реда, по който те се доставят. „Известно ми е, че дърва се доставят от различни доставчици, превозвачи, но на какъв принцип, по какъв..

публикувано на 01.12.21 в 13:03

На маломерни тротоари ще може да се поставя преместваема реклама

Община Бургас ще облекчи някои от изискванията за поставяне на рекламни надписи и информационни табели, след като съветниците приеха предложението на Георги Дракалиев, за промяна в Наредбата регламентираща това. На преместваеми обекти ще може да се поставя реклама, но само, която оказва логото и дейността, която извършва фирмата. Корекция се налага и..

публикувано на 01.12.21 в 12:43

Реорганизират движението по бул. "Демокрация" днес

До 15 часа  днес автобусите от градския транспорт в Бургас ще се движат не в своята специална лента по бул. „Демокрация“, а заедно с останалите автомобили .  Това важи за отсечката от кръстовището с бул. „Сан Стефано“ до кръстовището с ул. „Ген Гурко“. В този участък автобусите ще спират на местата за паркиране от Синята зона срещу нея, като ще бъде..

публикувано на 01.12.21 в 09:13