Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключва подготовката за зимното поддържане на пътищата в Ямболска област

снимката е илюстративна
Снимка: АПИ

Приключва подготовката за зимното поддържане на общинската и републиканската пътна мрежа на територията на Ямболска област.

Близо 640 км е републиканската пътна мрежа на територията на областта, от които 35 км са от автомагистрала „Тракия” и за поддържането им са осигурени 13 машини, 1000 тона сол и 20 тона калциев дихлорид. За разчистване на пътищата първи, втори и трети клас ще работят 64 машини, осигурени са и необходимите количества сол и пясък, увериха от областното пътно управление.

На застрашените от снегонавявания участъци между пътния възел "Петолъчката" и селата Лозенец и Венец, на пътя за граничния пункт "Лесово" и в община Болярово ще бъдат изградени временни защитни огради с обща дължина четири километра.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Водата ще бъде спряна в част от "Изгрев" и "Зорница" в Бургас

Водата ще бъде спряна днес  от 08:30ч до 16:00ч във високите зони на комплексите "Изгрев" и "Зорница".  Това съобщават от ВиК - Бургас.  Причината е извършването на строително -монтажни дейности. 

публикувано на 28.03.24 в 08:15

Дни на отворените врати във войскови район "Кабиле"

По повод 20 годишнината от членството на България в НАТО Дни на отворените врати организират 20-ти самоходен артилерийски дивизион и 42 механизиран батальон.  Днес и утре от 10  до 16:30 ч. двете формирования ще направят демонстративни центрове с основните образци въоръжение и техника  във войсковия район  Кабиле край Ямбол.  Посетителите ще могат..

публикувано на 28.03.24 в 07:46

Разположиха специален контейнер в Царево за стари мебели и дървени отпадъци

Община Царево и Кроношпан България подписаха меморандум за сътрудничество. Целта на партньорството е оползотворяване на дървесните отпадъци, образувани на територията на общината, намаляване депонирането на отпадък и подобряване на екологичните показатели. Предприятието разположи голям 38 кубиков контейнер, в който жителите ще могат да..

публикувано на 27.03.24 в 17:39
Кметът Тихомир Янакиев (вляво) и председателят на общинския съвет Станимир Андонов.

Увеличават цената на детската млечна кухня в Созопол

По-висока цена на детската млечна кухня в Созопол гласува общинският съвет на днешното си заседание. Тя се увеличава с 2,50 лева и за местните жители, и за останалите, които ползват услугата предимно през летните месеци. След повишението един купон за храноден на дете от общината на възраст от 10 месеца до 3 години ще струва 5 лева...

публикувано на 27.03.24 в 16:31

Сдружение "За чиста природа - село Дюлево": Отменете решението за соларен парк

От сдружение „За чиста природа - село Дюлево“ за пореден път се обявиха срещу проекта за изграждане на фотоволтаичен парк край селището. На заседание на местния парламент днес неговият председател Валентин Киров поиска съветниците да отменят решението си за частично изменение на Общия устройствен план за бъдещ строеж на фотоволтаична..

публикувано на 27.03.24 в 15:29

Бургас ще бъде домакин на най-голямото географско събитие в страната

Бургас ще бъде домакин на деветото издание на Българския географски фестивал – най-голямото събитие, популяризиращо науките за Земята в България.  Събитието ще се проведе на 27 и 28 април в Конгресния център. Организацията на събитието, което ще събере над 500 участници от цялата страна, обсъдиха деканът на Геолого-географския факултет на Софийския..

публикувано на 27.03.24 в 14:34

ЮИДП ще раздаде 3500 фиданки за залесяване в Бургас и Айтос

 „Югоизточно държавно предприятие“ ДП град Сливен стартира кампания за раздаване на безплатни фиданки  в петте областни градове в обхвата на предприятието – Сливен, Ямбол, Бургас, Стара Загора и Хасково. Акции са организирани и в общините Бургас и Айтос, където ще бъдат раздадени безвъзмездно 3500 фиданки. Поводът е Седмицата на гората.  Горски..

публикувано на 27.03.24 в 14:12