Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 13 ноември

Снимка: Фейсбук

Мисли, мисли властта и реши да въведе „зелени коридори“ за пазаруване на възрастните. Монетата си има две страни. От едната страна те са потенциални вирусоносители, както всеки един от нас. Мнозина сигурно си мислят, че те и без това стават рано, и без това няма какво да правят по цял ден, така че могат да заприпкат рано сутрин и да си напазаруват за деня. Другата страна на монетата е свързана с ограничаването им. Ами, ако един дядо се сети, че е забравил да купи хляб в 10:30? Не само възрастните забравят, разбира се, но при тях е най-често. А как да се възползва от промоциите в някои от големите вериги, които често са след 18 ч.? Защото пенсиите на малцина са големи, за да могат да си позволят и храни извън червения етикет. Ами доставките на някои продукти, които са след 10? Мисли, мисли властта и това измисли. Не, че ще се спазва дълго и навсякъде, разбира се. Но за дядото с хляба остава унижението, че няма да го пуснат в магазина и ще трябва да търси доброволци да му купят хляб. Нищо, важното е мерки да има.

С категоричното им спазване започваме и следобедната ни среща в предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – със Стефан Генчев и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Как ковид – кризата се отрази на трудовата миграция? Срещаме ви с две бургазлийки, работещи в Германия

-  И във времето на коронакриза – увеличават се ползвателите на патронажната грижа в Бургас

-  В коментарната ни рубрика – за здравеопазването и строежа на магистрали от джипки и защо трябва да се работи?

-  След 17 ч. – важен ремонт започна на пътя Ямбол – Бургас, ще се затварят ли участъци?

-  Улеснява или затруднява хората новия светофар на Гъбката в Бургас?

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи, за кино новини.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Затвориха пътя Венец – Карнобат заради катастрофа

Временно е ограничено движението по пътя Венец – Карнобат, при разклона за с. Искра. Това се налага поради изтегляне на катастрофирал ТИР. Всички автомобили изчакват на място. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg , както и по всяко време от..

публикувано на 27.01.21 в 18:30

Треднопроходими и затворени пътни участъци, заради зимната обстановка - обзор

Снегонавявания и силен вятър станаха причина днес за усложнената зимна обстановка в бургаска област. Затворени пътища има все още в общините Бургас и Айтос. Отново ограничен за движение е Приморски проход, заради почистване. Около 20 населени места са без ток, предимно в района на Руен, съобщиха от ЕВН.  Заради силния вятър и..

публикувано на 27.01.21 в 17:14

Закриват домовете за медико-социални грижи за деца в Бургас и Сливен

Закриват домовете за медико-социални грижи за деца (ДМСГД) в  Бургас, Сливен и още 6 други града в страната.  Това реши днес Министерският съвет. Със същото постановление е взето решение и за р азширяване капацитетът на създадения през 2020 година Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания (ЦКОДУХЗ) в Бургас...

публикувано на 27.01.21 в 17:08

Затварят част от бургаската улица "Юрий Венелин" за почти 3 месеца

Затварят част от улица "Юрий Венелин" в участъка между "Цар Симеон I" и "Оборище" ще бъде затворена за движение. Това ще се случи на 28 януари и ще продължи до15 април тази година. От пресцентъра на Община Бургас информират, че там ВиК са подновили старите тръби с нови. След тях Общината ще ремонтира настилка и тротоари. 

публикувано на 27.01.21 в 16:53
Снимката е илюстративна.

5-километрови колони на граничния пункт "Лесово" (ОБНОВЕНА)

Около пет километра продължава да е колоната от тежкотоварни автомобили на граничен пункт „Лесово“. Пътят към пункта е изчистен до асфалт, в района дежурят два снегорина и влекач, информираха от областното управление в Ямбол. В момента няма аварирали камиони, но преминаването става бавно заради големия брой тирове.  Служители на пътната..

обновено на 27.01.21 в 16:36

Няколко пътни участъка в Бургас са все още затворени

Заради силния вятър и снегонавяванията на територията на общината са затворени пътищата Брястовец – кв. „Рудник“ и Миролюбово – Изворище. Това съобщава кметът Димитър Николов в социалните мрежи. Продължава да е ограничено и преминаването на МПС по автомагистрала “Тракия“ - от пътен възел „Зимница“ до Бургас. Пътуващите трябва да минават по обходния..

публикувано на 27.01.21 в 15:55
Снимката е илюстративна

Отвориха пътя от изхода на Сливен до разклона на с. Тополчане

Отвориха пътя от изхода на Сливен до разклона на с. Тополчане, който временно бе затворен. Няма затворени други пътни участъци в областта. Автомагистрала „Тракия“ в сливенския участък е отворена и почистена. Републиканските пътища в област Сливен са проходими при зимни условия, съобщиха от Областна администрация.  В планинската част на места..

публикувано на 27.01.21 в 15:32