Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нови правила за пазаруване от днес

| обновено на 14.11.20 в 08:31
Снимка: БГНЕС

От днес се променя режимът за пазаруване на възрастните хора в магазините за хранителни стоки.

Новата наредба на Министерството на здравеопазването забранява в периода между 13:30 и 16:30 ч. в обектите да влизат хора под 65 години, допускат се клиенти само над тази възраст.

Същото ограничение, но и за периода между 8 и 10 ч., важи и за аптеките.

Хората над 65 години ще могат да пазаруват и през останалото време в магазините, ако има такава необходимост, съобщи здравният министър Костадин Ангелов.

Идеята е да получим максимален медицински резултат, който целим. Искаме да са два коридорите, защото има различни характеристики при възрастните – някои стават рано, други ходят на работа, за да могат тези, които ходят на работа по-късно да могат сутринта да си ги вземат, а тези, които не ходят на работа, да отидат следобед в по-нормално и топло време“, посочи той.

Проведени са разговори с търговските вериги и Асоциацията на магазините и е постигнато решение, че следобедните часове са по-подходящи за възрастните хора, каза още Ангелов:

Тези часове, които променихме, те бяха обсъждани и в самото начало като възможни часове. Възрастните хора са изключително дисциплинирани и ги спазват и е много малък процентът на хората, които не спазват тези „зелени коридори“, коментира Ангелов.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Възстановено е движението по пътя Варна - Бургас

Възстановено е движението по пътя Варна - Бургас, информират от пътната агенция. По-рано заради катастрофа на пътя част от трафикът се пренасочваше в едната лента.

публикувано на 30.07.21 в 16:07

Бургаски депутати питат регионалния министър за ремонтите на пътищата в областта

Депутатите от ГЕРБ-Бургас Жечо Станков, Деница Николова и Галя Желязкова отправиха въпрос към регионалния министър в служебния кабинет Виолета Комитова относно ремонтът на пътищата в областта. Бургаските депутати поискаха повече информация какво се случва след отмяната на заповедта за спиране на ремонтите дейности от АПИ. „Надявам се да се..

публикувано на 30.07.21 в 15:47
Спряганият за кандидат - премиер Петър Илиев

"Булевард Демокрация" - на 30 юли

Целокупна България е притаила дъх, направени са аларми на телефоните, навити са будилници за студио… извинете – за часа „Хикс“ (или „Хъ“). Тогава, спечелилата изборите партия, ще обяви кой ще е вторият им кандидат – премиер. Защото първият, Николай Василев, отнесе един ЗИЛ хейт, както е модерно да се казва. Втората номинация е обвита в тайнственост..

публикувано на 30.07.21 в 15:02

Започва информационна кампания срещу трафика с цел сексуална експлоатация

В Международния ден за борба с трафика на хора – 30 юли, стартира информационна кампания срещу трафика с цел сексуална експлоатация. Тя е по инициатива на Местната комисия за борба с трафика на хора и подкрепата на Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ). Чрез специално създадения за кампанията клип „Трафикът на хора..

публикувано на 30.07.21 в 14:56

Търси се управител за Международния младежки център в Меден рудник

Търси се управител за Международния младежки център в Меден рудник Търси се управител за бъдещият модерен Младежки международен център, който в момента се изгражда в ж.к. „Меден рудник“. Община Бургас започна прием на документи за подбор на управител на центъра. Кандидатите трябва да представят заявление, автобиография, копие от документи..

публикувано на 30.07.21 в 14:52

Движението по пътя за Варна е в едната лента заради ПТП

Движението при 156 км на пътя Варна - Бургас се осъществява временно в едната лента поради катастрофа, информираха от Агенция пътна инфраструктура.  Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват указанията на "Пътна полиция".

публикувано на 30.07.21 в 14:36
Снимката е илюстративна.

Бургас ще се разширява в района на „Изгрев“ и „Славейков“

Предвижда се разширяване на Бургас в района на кварталите „Изгрев“ и „Славейков“, местността „Мадика“ и около университета „Проф. д-р Асен Златаров“. Това посочи главният архитект на Общината Емил Бурулянов. По ОУП там могат да бъдат създадени както бизнес сгради, така и частично жилищно строителство. Покрай коронакризата се наблюдава и..

публикувано на 30.07.21 в 13:35