Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Теодора Калчева: "Маската не бива да ни спира да се гримираме"

Гримът е основна част от визията на много жени. Той обаче би могъл да се повреди или да не издържи през целия ден, ако носим предпазна маска на лицето си. В такъв случай как трябва да променим  грижата за кожата и поставянето на грим и как да запазим самочувствието си в условията на пандемия и стрес? В никакъв случай маските не бива да ни спират процедурите по разкрасяване или грима, смята топ гримьораът от Бургас Теодора Калчева. Именно гримът, според нея е онова средство, което може да ни донесе позитивизъм.

Хубаво е да наблегнем повече на очите си. Добре е да не забравяме очната си линия, защото тя най-добре подчертава погледа. Можем да сложим и повече спирала. А относно лицето е добре да слагаме някакви кремове, с хиалурон, например, нещо, което подхранва и ако искаме да си сложим фон дьо тен, нека той да бъде доста по-лек и ако може да не е толкова мазен, защото колкото е по-течен фон дьо тенът, толкова повече ще остава върху маската“.

Ковид пандемията ограничи срещите ни на живо, но пък все повече хора се застояват в социалните мрежи. Увеличава се и желанието да се постват снимки, както от семейни събирания, така и от професионални фотосесии. Тъкмо такива са и клиентите на Теодора Калчева, които търсят безупречен грим за такива поводи.

Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Димитър Николов с поздрав към всички хора с увреждания в Бургас

Кметът Димитър Николов отправя поздрав към всички хора с увреждания в Бургас по повод техния празник - 3 декември. " Възхищавам се на вашето достойнство и отдаденост, с които устоявате на изпитанията и посрещате житейските задачи. Прекланям се пред несломимия дух, с който ежедневно се изправяте и преодолявате житейските препятствия; пред волята ви да..

публикувано на 03.12.20 в 13:01
Държавна опера – Бургас

Бургаската опера с музикален поздрав към медиците за Никулден

Солисти от Бургаската опера ще повдигнат духа на медиците и пациентите от Комплексния онкологичен център с живо изпълнение на 6 декември. Така празничното настроение ще стигне и до тях в края на една година, изпълнена с притеснения. Музикалният поздрав всъщност ще бъде адресиран до всички бургаски медици от първата линия на борбата със заразата, както..

публикувано на 03.12.20 в 12:20

Бургас с награда за постижения в енергийната ефективност

Бургас спечели първа награда в категорията "Енергия" на международната инициатива Transformative Cities. Церемонията по присъждането на наградите се проведе онлайн, като Бургас бе представен от зам.-кмета по стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените в климата Весна Балтина. В словото си по време на церемонията тя..

обновено на 03.12.20 в 10:47

Бургазлии изпращат фотоси за общата никулденска снимка

Десетки бургазлии на възраст от 7 месеца до 90 години предоставиха свои фотоси, за да участват в златната никулденска снимка на имениците. Тази година, предвид сложната епидемиологична обстановка и наложените мерки за безопасност, вместо общ кадър пред сградата на Община Бургас навръх Никулден, ще бъде направен колаж от изпратените фотографии на..

публикувано на 30.11.20 в 16:11

По случай Мечкинден WWF разказва историята на спасеното мече Митко

Днес отбелязваме Мечкинден. Природозащитната организация WWF обръща специално внимание на тази дата в контекста на новото предизвикателство, с което се заема – кампанията за опазване на мечките в България и за предотвратяване на конфликта между тях и хората в отдалечените планински места. Освен това се навършва и една година от спасяването на..

обновено на 30.11.20 в 09:20

Борислава Миладинова прави декорирани бисквити и погачи

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която майките с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири - подаръци, ръкоделия, плетива, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В тяхна подкрепа създадохме рубриката ни..

обновено на 29.11.20 в 16:36

Чудният подводен свят на Михаил Заимов в 83 фотографии

Фотографът Михаил Заимов събра в нова книга своите морски приключения. От години той документира подводния свят на Южното Черноморие само с маска и фотоапарат. "Черноморски диалози" съдържа 83 подводни фотографии с кратки поетични текстове в проза. Книгата е плод на 10 години снимане, а авторът с усмивка уточнява, че всъщност става..

публикувано на 29.11.20 в 15:21